spec5150 07.07.04, 21:24 www.prostki.iq.pl/straceniabog.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazurek8 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 08.07.04, 11:03 a masz jakieś fotki stamtąd w swoich archiwach? K. Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 08.07.04, 13:38 niestety nie. widzialem gdzies jedynie skan listu z Bogusz do Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 04.07.05, 20:05 Jak mi się uda w tym roku na jakiś weekend rowery do Ełku zabrać, to spróbuję pofotografować... Odpowiedz Link Zgłoś
marcell.dha Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 05.07.05, 08:11 Witam! Kto jest autorem strony www.prostki.iq.pl? Może ktoś z uczestników tego forum? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 22.08.05, 18:36 Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po akcji "Dzika"... Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 14:51 ralston napisał: > Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po akcji "Dzika"... co ty? chyba nieuważnie czytałeś? nie wspomnieli nawet? Toż to jawne grubiaństwo i niewdzięczność. Chyba że nie było żadnej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 16:20 manio15 napisał: > ralston napisał: > > > Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po > akcji "Dzika"... > > co ty? chyba nieuważnie czytałeś? nie wspomnieli nawet? Toż to jawne > grubiaństwo i niewdzięczność. Chyba że nie było żadnej akcji. Jawna niewdzięczność, bo któż śmiałby w wątpliwość poddawać przebieg akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 15:06 ralston napisał: > Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po akcji "Dzika"... Cos jest tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Nalborski Pozdr, & Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 16:21 horny7 napisał: > ralston napisał: > > > Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po akcji "Dzi > ka"... > > Cos jest tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Nalborski > > Pozdr, > & Hehe - wiem - ale podane tam jako źródła dwie pozycje Aleksandra O., wezwanego ostatnio do odbycia kary za czyny wiadome, splendoru nie przynosi, oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 16:23 horny7 napisał: > ralston napisał: > > > Nie ma tam żadnej informacji na temat wstrzymania egzekucji po akcji "Dzi > ka"... > > Cos jest tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Nalborski > > Pozdr, > & > jakos dziwnie mi zalatuje NYC z tego tekstu. zwracam również uwagę na ostatnie wiadomości o Aleksandrze O. Chyba że UBek wie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 16:30 Z ust mi Kolega wyjmuje... (a to niehigieniczne) Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 23.08.05, 22:16 ralston napisał: > Z ust mi Kolega wyjmuje... (a to niehigieniczne) a tu o innym przypadku , który nawet w ełckiej jednostce 2456 ( pozdr. dla ignaca) miał izbę pamięci i coś tam było jego imienia (alem zabyło co, może ignac pamięta?) www.olecko.com/2004/maj/news2.htm i tu juz autor strony wprost pisze o roli Aleksandra O. w promocji tej postaci. Smutna sprawa z tym Aleksandrem O. bo nawet jeśli pisał o kimś faktycznie działającym to odebrał swoim pisaniem wiele wiarygodności. Ale pisał ładnie i w swoim czasie budził moją dziecięcą fascynację , do czego przyznaję sie bez wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ciekawa strona o obozie w Boguszach 24.08.05, 09:57 Nie jestem pewny, ale to coś jego imienia, to chyba sama JW 2456 była... A książki Aleksandra O. też kiedyś z wypiekami na twarzy czytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Ja Ignac. 25.08.05, 06:36 Jeżeli to o mnie chodzi to niczego sobie w jednostce o Omeljanowiczu nie przypominam. Może kiedyś dawno była jakaś izba pamięci ale w latach osiemdziesiątych na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Ja Ignac. 25.08.05, 08:19 ogabignac napisał: > Jeżeli to o mnie chodzi to niczego sobie w jednostce o Omeljanowiczu nie > przypominam. Może kiedyś dawno była jakaś izba pamięci ale w latach > osiemdziesiątych na pewno nie. nie o Omiljanowicza chodzi a o Mereckiego , któego izba pamięci z całą pewnością była do końca lat 80-tych w bydynku gdzie : wartownia była od strony katedry, w piwnicy kantyna od strony szpitala, a od strony rzeki izba pamięci. A imieniem Henryka Mereckiego nazwano chiba Ośrodek Szkolenia Saperów czy cus tak, choc to nie był saper ale chyba nasza śp. jednostka saperów przybyła do Ełku z Olecka , bo inaczej nijak nie da sie tego wyjanić. b. saper b. JW2456 manio Odpowiedz Link Zgłoś