sarna2003 10.11.04, 02:02 maja powstac 4 fabryki Ikea na Mazurach, ale gdzie nie wiadomo........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki1976 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 05.12.04, 23:48 Na strefie ełckiej jest jakaś firma co robi meble dla IKEA - znajomy chciał kupić stół i poszedł do tej firmy, ale nie sprzedają nikomu innemu...Może Pan kupić w IKEA. I pojechał do W-wy, kupił i przywiózł stół do Ełku... Odpowiedz Link Zgłoś
baniutka Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 09.12.04, 17:37 no pewnie, jescze nam tylko brakuje IKEI. Wystarczy, że są takie szajsy jak biedronki, lidery i kauflandy. Limit dobrodziejstw i taniej rozrywki wyczerpany.Ludzie zacznijcie chodzić do teatru lub kina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.12.04, 12:30 baniutka napisała: > no pewnie, jescze nam tylko brakuje IKEI. Wystarczy, że są takie szajsy jak > biedronki, lidery i kauflandy. Limit dobrodziejstw i taniej rozrywki > wyczerpany.Ludzie zacznijcie chodzić do teatru lub kina!!! A co jest takiego "rozrywkowego" w Biedronce, LP czy Kauflandzie? & Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.12.04, 19:29 mnie sie wydaje ze chodzilo o fabryke mebli nie sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.12.04, 15:44 Ale fabryka IKEI, to też nie przemysł rozrywkowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.12.04, 16:04 a propos - czytalam wywiad z szefem IKEI - Szwedem. powiedzial ze zostal alkoholikiem m.in. przez POlakow. Kiedy jeszcze jego firma byla mala - w latach 60. -kupowal drewno w Polsce, bo bylo taniej. przede wszystkim w Pagedzie. Polacy byli goscinni - kazdy kontrakt musial byc opity morzem wodki. i tak sie wciagnal... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 12.12.04, 15:21 :) Mam kolegę, który robi w mrożonkach. Sprzedaje trochę tego na wschód. Też ma podobne problemy z negocjacjami handlowymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otwarcie 10.02.05, 14:08 Przeszło 20 osób zostało rannych w Londynie podczas otwarcia nowego sklepu Ikei: ________________________________________________________________________________ Przed sklepem w Edmonton w północnym Londynie zebrało się około 4 tys. osób, zwabionych zapowiadanymi obniżkami cen. Gdy o północy otwarto sklep, w cisnącym się do wnętrza tłumie doszło do awantury. Obsługa sklepu musiała go zamknąć na pół godziny, gdyż nie mogła opanować sytuacji. Większość rannych doznała lekkich obrażeń i szoku. W pobliżu sklepu pchnięto nożem młodego mężczyznę, ale policja nie wie, czy miało to związek z tumultem.... -- ciekawe jakie otwarcie będzie w Ełku;-) W Szczecinie też nie ma IKEI:( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 14:19 A już myślałem, że to tylko u nas możliwe, żeby się ludzie zabijali o taboret za 9,99. A tu patrz pan - w City of London również. Chociaż - ostatnio tam Polaków sporo wyjechało - może to nasi ten tłum robili? Straszne miejsce ten Londyn - tam piją taką rudą wódę na myszach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 14:42 ralston napisał: > Straszne miejsce ten Londyn - tam piją taką rudą wódę na myszach ;) Taaa... wypijesz szklaneczke i trzy dni jestes pijany ;-) & Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 14:46 Nie strasz bo w niedzielę lecę do Londynu. Na wszelki wypadek wezmę z sobą kamyk z Jeleniej Góry... Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 14:49 ralston napisał: > Nie strasz bo w niedzielę lecę do Londynu. Trudno, co robic ;-) > Na wszelki wypadek wezmę z sobą kamyk z Jeleniej Góry... Tylko nie zapomnij o Wawelskiej! ;-) & Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 14:55 horny7 napisał: > ralston napisał: > > > Nie strasz bo w niedzielę lecę do Londynu. > > Trudno, co robic ;-) > > > Na wszelki wypadek wezmę z sobą kamyk z Jeleniej Góry... > > Tylko nie zapomnij o Wawelskiej! ;-) -- na ulicy Wawelskiej w Ełku mieszkała moja pierwsza miłość, platoniczna:/ a w "Misiu" była podwawelska pani kierowniczko... > > > & > > Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: .. fabryka - będzie sklep, a jakie będzie otw 10.02.05, 15:21 No jak można zapomnieć o wawelskiej kiedy się leci do Londynu? Można biletu nie zabrać ze sobą, ale wawelskiej?! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.02.05, 14:24 lubię spędzać wolny czas w IKEI:-))) Godzinami mogę chodzić, oglądać, mierzyć, notować, kombinować... Wspaniałe pomysły, dobry "klimat", czystość i porządek no i niskie ceny... DO tego tania i "smaczna" gastronomia i bezpieczne miejsca do "przechowania" małych dzieci, kulturalna i fachowa obsługa klienta, po prostu "cool" :-) -- www.ikea.com/ms/pl_PL/ Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.02.05, 14:37 na pewno nie ma co porównywać kauflanda, biedronki do ikei. jeśli ikeę trzeba porównywać z hipermarketami to tylko tymi z górnej półki: geant, carefur, tesco, hypernova (chyba innych przyzwoitych hiperków nie pominąłem - reszta to megasyf) ikea jest cool. ale czy taka tania ? zależy - jest tania jak każdy hiperek, czyli: jedno taniej, drugie drożej a bilans wychjodzi na zero... Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.02.05, 14:47 wolfgang87 napisał: > na pewno nie ma co porównywać kauflanda, biedronki do ikei. jeśli ikeę trzeba > porównywać z hipermarketami to tylko tymi z górnej półki: geant, carefur, tesco > , > hypernova (chyba innych przyzwoitych hiperków nie pominąłem - reszta to megasyf > ) > ikea jest cool. ale czy taka tania ? zależy - jest tania jak każdy hiperek, > czyli: jedno taniej, drugie drożej a bilans wychjodzi na zero... > W kwestii wygladu mebli z IKEA, kwestia gustu. Jezeli jednak chodzi zarowno o jakosc materialow jak rowniez o ich wykonczenie, IMO, zenada... A co do cen, to, poza promocjami (ktore z reguly dotycza jakis malo atrakcyjnych rzeczy typu wieszak czy kocyk), sa wysokie. Sprobujcie, par excellence umeblowac sobie kuchnie ich meblami... & Odpowiedz Link Zgłoś
elkman Re: IKEA 10.02.05, 15:18 A ja myślę, że w sieci IKEA znależć można wiele estetycznych, ekologicznych towarów i w miarę tanich. Przykład kuchni jest jak by towarem specjalnym ale na wysokim poziomie jakościowym tak jak i niektóre zestawy mebli pokojowych. Napewno zestawy kuchenne FORTE nie dorównują tym z IKEI. Ponadto są b.tanie meble, które spełniają w pełni swoją funkcję. Właśnie w poniedziałek podziwiałem "smak" mojego syna w tym względzie, bo oglądałem "umeblowaną" przez niego tanimi meblami z IKEI" wynajmowaną w W-wie kawalerkę. Stwierdzam, że jest to zrobione tanio, funkcjonalnie i estetycznie. Zaś moja córka uwielbia wszelkie drobiazgi, duperelki dekoracyjne z IKEI. Rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: IKEA 10.02.05, 15:26 A stolarz z Wasilkowa zrobi taką kuchnię że mucha nie siada i za góra 60% ceny z Forte, czy IKEI. Wim bo mom. Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: IKEA 10.02.05, 15:37 elkman napisał: > A ja myślę, że w sieci IKEA znależć można wiele estetycznych, ekologicznych > towarów i w miarę tanich. Nie neguje tego. Zastrzezenia mam do jakosci ich wykonania. > Przykład kuchni jest jak by towarem specjalnym ale na > wysokim poziomie jakościowym tak jak i niektóre zestawy mebli pokojowych. > Napewno zestawy kuchenne FORTE nie dorównują tym z IKEI. Juz wolalbym meble na zamowienie u jakiegos stolarza ;-). Szczegolnie w Elku, bo we stolycy, niektorzy sie nadto cenia. > Rzecz gustu. W rzeczy samej! Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: IKEA 10.02.05, 23:57 a ja akurat mam kuchnię z Ikei, i nie wydaje mi się żeby była droższa od innych ofert dostępnych na rynku. Stolarz z Wasilkowa pewnie będzie tańszy, ale ja nie miałem nikogo polecoego, zresztą stolarze robiący kuchnie 'na poziomie' wymnożyli się chyba nieco poźniej. A o stolarzach i meblach na zamówienie słyszałem sporo historii... nie zawsze z happy endem. Lubię ikeę, podoba mi się pomysł, 'przyjazny' klimat, zjeść też tam lubię. Chociaż ostatnio jakby więcej tandetnych 'duperelek' się w niej pojawia. Meble myślę że są różne, niektóre wyglądają dość obskurnie, ale to moim zdaniem skrajność, wiele jest ciekawych i dobrze wykonanych. A w meblach kuchennych podoba mi się 'system' - wszystko można łatwo poskładać, jest dużo gadżetów do wyposażenia. W razie czego jak jakiś element uszkodzony czy się nie podoba, to bez problemu wymienią. Wiesz w 100% co dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: IKEA 11.02.05, 08:15 mobb napisał: > Lubię ikeę, podoba mi się pomysł, 'przyjazny' klimat, zjeść też tam lubię. > Chociaż ostatnio jakby więcej tandetnych 'duperelek' się w niej pojawia. > Meble myślę że są różne, niektóre wyglądają dość obskurnie, ale to moim zdaniem > > skrajność, wiele jest ciekawych i dobrze wykonanych. Spoko ;-) Tobie sie podoba, mi nie :) Kwesia gustu, jak rzekl Elkman. & Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: IKEA 12.02.05, 14:37 Ale ja Ciebie do niczego nie przekonuję :) ani też nie zniechęcam do rokokoko ze Swarzędza horny7 napisał: > Spoko ;-) Tobie sie podoba, mi nie :) > Kwesia gustu, jak rzekl Elkman. > > & > Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: IKEA 10.02.05, 23:59 Nie mam dzieci :) lecz też mam umeblowane mieszkanie meblami (witryny, komody, krzesła, fotele) cenię je za orginalność, wygodę i cenę - nie są drogie w porównaniu z cenami mebli w innych sklepach! Kupiłam kiedyś sofę za .. 000 zł i nie jest wygodna - tak jak wyglądała, więc każdej nocy śpię na nim w innej pozycji. Ikea jest miejscem w którym potrafię spędzić wiel godzin na zakupach, marzeniach i zabawie! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.02.06, 17:09 I co z tą IKEĄ? Zainstalowali się już gdzieś na Mazurach? Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 10.02.06, 18:26 EE, JIKEA tutaj to wożenie drewna do lasu (dosłownie:)). Poza tym drożyzna, cały ich sukces to marketing i dobrzy `dizajnerzy`. Moje meble wykonał miejscowy stolarz i zrobił to tak jak ja chciałem a nie jak mi proponują w/w dizajzerzy Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.02.06, 02:26 to juz nie uzywa sie slowa "projektant" ????? Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.02.06, 14:33 Dizajner- to brzmi dumnie! :D Na tej samej zasadzie nie ma już akwizytorów i domokrążców tylko "przedstawiciele handlowi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
freeman8 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.02.06, 15:08 Czy nie uważasz,że wplatanie w potocznej rozmowie słów z języka obcego jest pretensjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 11.02.06, 15:26 Jest! Ale to nie ja zamieniłem swojsko brzmiącego `pana kerownyka` na `menadżera`. `Specjalista d/s sprzedaży hurtowej` brzmi o wiele lepiej niż `magazynier`. Nic to, że to to samo, ale snoby lubią być "podsnobowane" więc niech im będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 13.02.06, 03:27 nie ma co sie dziwic, ze normalny, szary czlowiek uzywa zapozyczen, skoro ostatnio sluchalam w naszym polonijnym radio wiadomosci z "trojki" - i byl wywiad z jakims politykiem od "7 bolesci", ktory wtracil do wypowiedzi jakies slowko ang, ktore bylo dla mnie malym zaskoczeniem - bal bla blai na koniec "WHATEVER" (czy jak to sie pisze. dodam, ze to wtracenie nie mialo sie nijak do calej wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: czy bedzie IKEA w okolicach Elku?? 13.02.06, 09:36 A to jest to, co jeden z moich kolegów nazywa 'polskish'. Bzdurne przykłady można rzeczywiście mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś