Dodaj do ulubionych

EŁCKA DEBATA POLITYCZNA

13.09.05, 03:44
Stowarzyszenie KoLiber, Oddział w Ełku zaprasza na DEBATĘ ełckich kandydatów do Sejmu RP: Czepułkowski Jerzy-SLD, Lulewicz Paweł-PiS, Nowacki Bogdan-LPR, Orzechowski Andrzej-PO, Puza Adam-PiS, Wocial Wojciech-PO,Zaremba Tadeusz-PSL

Debata rozpocznie się: 14 września (środa) o godz. 17:30 w Ełckim Centrum Kultury.
Debatę poprowadzi znany dziennikarz, Igor Zalewski, publicysta
m.in. tygodnika "Wprost" oraz autor programu "Lekka jazda Mazurka
i Zalewskiego" w TVP1.

Zapraszam wszystkim zainteresowanych :-)).
Miłego dnia wszystkim.
Obserwuj wątek
    • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 08:00
      Eee, Igor Zalewski był cienki, gdyby debatę poprowadziła pani Maria to bym
      przyszedł :)
      Ps. data postu 3:44 !Czy Kolibry cierpią na bezsenność powodowaną dalekimi
      miejscami na listach PO?
      • horny7 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 08:05
        koks77 napisał:

> Ps. data postu 3:44 !Czy Kolibry cierpią na bezsenność powodowaną dalekimi
        > miejscami na listach PO?

Ale prawda to z ta debata?

&
        • mortalkr Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 10:59
          No cóż, i tak musiałem zrobić ten reinstal systemu kiedyś ;-). Na liscie PO nie
          jestem... a tak BTW to KoLibranci startują z list róznych partii, również z PiS
          i LPR o UPR nie wspominając ;-). Ja jednak nie jestem członkiem żadnej partii.

A co do debaty to oczywiście, że prawda - cieszę się, że w Ełku w końcu coś się
          ruszyło jeśli chodzi o kulturę polityczną. Tylko jeszcze trzeba odpowiednio
          rozreklamować :P.

Pozdrawiam.
          • horny7 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 11:35
            mortalkr napisał:

> A co do debaty to oczywiście, że prawda - cieszę się, że w Ełku w końcu coś się
            >
            > ruszyło jeśli chodzi o kulturę polityczną. Tylko jeszcze trzeba odpowiednio
            > rozreklamować :P.

Super. Zaluje, ze nie uda mi sie tego zobaczyc :)
            Czekamy na relacje!

&
    • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 08:12
      Prawda najprawdziwsza :) www.koliber.org/informacje.php?co=2&id=1257
      • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 08:40
        No, no - wygląda na to, że się nam w Ełku podnosi poziom politycznej kultury.
        Debata i to prowadzona przez twarz z telewizora, ho ho...
      • nikadaw1 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 11:50

opowiedzcie potem jak było. ciągle jestem pod wrażeniem oleckiej debaty
        telewizynej (w negatywnym znaczeniu tego słowa)
        • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 11:57
          Olecka debata telewizyjna? A co to takiego?
          • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 12:27
            tvp.pl/4779,20050908243445.strona
            tvp.pl/4796,20050908243446.strona
            Pani Ewa Gawryluk nie panowała nad dyskutantami (jak zwykle), szczególnie nad
            publiką. W skrócie: lud zgromadzony wokół mówił : dawać, dawać; politycy
            odpowiadali damy! damy! Skąd brać i skąd dawać- tego typu bliższych szczegółów-
            nie ujawniono...Ot i cała debata.
            • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 13:00

Jak to skąd brać? Starczy spojrzeć na "pasek" z wynagrodzeniem co miesiąc, albo
              na wypełnianą deklarację podatkową, jak ktoś sam jest sobie pracodawcą. A do
              tego każdy paragon otrzymywany w sklepie, wyciąg z konta bankowego i parę
              jeszcze innych, rzadziej oglądanych dokumentów...
              • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 13:35
                obawiam się, że ełcka debata sprowadzi się do tego samego+ problem "wyciągania"
                pieniędzy (co, rzecz jasna słusznie się należą) ze Wspólnoty Europejskiej.
                • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 13:38
                  Politycy, jak widać nieźle opanowali sztukę dzielenia. Teraz by się przydały
                  kursy doszkalające z nauki mnożenia ;)
                  • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 13:45
                    <....z nauki mnożenia> masz na myśli materię CUDU? :)
                    • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 13:49
                      Taaa... to by jednak należało w kategoriach cudu rozpatrywać. Żeby politycy
                      zamiast podziałem, zajęli się pomnażaniem dobrobytu...
                      To pierwsze zawsze bardziej kusi...
                • mortalkr Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 17:24
                  Miejmy nadzieję, że nie. Jednak nad naszą debatą (jak to dzisiejszego dnia się
                  dowiedziałem) sprawuje patronat TVP a wiec zapowiada się większa imprezka niż
                  można było się na pczątku tego spodziewać.

Jeśli się uda to bedzie dobra promocja dla Ełku czego wszystkim życzę.

Pozdrawiam.
                  • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 17:42
                    Lokalna pogawędka miejscowych polityków z odległych miejsc na partyjnych listach
                    krajowych będzie transmitowana w ogólnopolskiej TV? No chyba, że w konwencji
                    `Lekkiej jazdy Mazurka &Zalewskiego`. Powraca ważkie pytanie: czy będzie pani
                    Maria?? oDDDD, pytania mnożą się jak króliki...
                    • mortalkr Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 17:47
                      Szczegółów nie znam, wiem, że patronat bedzie. Dowiem się wiecej dzisiaj po
                      20.00 i ewentualnie coś wiecej dopowiem w tej kwestii. Nie wiem czy bedzie
                      transmisja ale kamery mają być (czyli reportaż jakiś zapewne powstanie a to i
                      tak coś :P).
                      • koks77 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 17:52
                        hmm, pamiętasz jak niedawno "zapodano" wypowiedź JKM? Z kilkunastominutowej
                        rozmowy dali kilka słów, ale za to jakich!! Ech, odpowiednia wersja powstaje na
                        stole montażowym...
                        • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 18:16
                          No JKM-a wyraźnie zwalczają w telewizorni...
                          • mortalkr Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 13.09.05, 23:40
                            Ale JKM nie będzie jutro obecny a więc i nie mają powodów do bojkotu ;-). Poza
                            tym sami chcieli przyjechać :P. Z Olsztyńskiego oddziału TVP.

No to tyle, miłych wrażeń życzę jutro :].

Dobranoc.
                            • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 14.09.05, 08:45
                              No, miłych wrażeń, to bym się raczej nie spodziewał, ale dzięki za życzenia. I
                              poproszę o relację jak to wyglądało, bo pewnie pójdzie tylko w telewizji
                              regionalnej...
    • horny7 Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 15.09.05, 09:17

No i....

&
    • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 15.09.05, 10:24
      No i jak tam było? Oglądał kto?
    • ralston Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 16.09.05, 22:48
      Mortal - no co jest?
      • elkman Re: EŁCKA DEBATA POLITYCZNA 17.09.05, 23:35
        "Debatę" oglądałem w lokalnej telewizji. Wpierw w ramach Wiadomości Lokalnych
        lektor informował o odbyciu się jej w ECK a następnie dał próbkę opinii o
        imprezie wychodzących po jej zakończeniu widzów. Jednym z nich był b. dyr.
        czerwonego ogólniaka p. Z. , który nazwał wystąpienia niektórych kandydatow
        popisem samochwalstwa.
        Po Wiadomościach Lokalnych nadano, bez komentaża, nakręcony materiał z
        przebiegu "debaty".
        Najlepiej,moim zdaniem, wypadł dotychczasowy poseł oraz starosta. Całkowice
        zbłaźnił się bezpartyjny kandydat z listy PSL - aktualny wiceprezydent miasta.
        Impreza była niechlujnie prowadzona przez "znanego" dziennikarza WPROST - bez
        należytej powagi. I to był powód,że do końca tego nie oglądnąłem i przełączyłem
        na inny program.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka