Gość: karol IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 20:37 mimo ostrej krytyki tematów wyborczych, ożywiły one jednak forum. Wracam więc do tematu z pytaniem: co po wyborach, czy oczekujemy zmian i jakich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kris281 Re: po wyborach 29.10.02, 21:08 Niech wrócą Krzyżacy i wyremontują swój cholerny zamek w końcu. Może znajdzie się jakiś nowy Konrad Mazowiecki we władzach miasta i ich sprowadzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 21:27 no to dalej, niech wrócą Prusacy i zrobią Ełk takim jak inne niemieckie miasta dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 21:37 a może wrócić do tematu kanału łączącego pojezierze ełcki z wielkimi jeziorami mazurskimi? Wyobrażacie sobie tę inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 17:02 slyszalam kiedys w teleekspresie o planowaniu tej inwestycji. mysle, ze byloby to dobre dla ozywienia turystyki w naszym miescie. ale kiedy ktos przejdzie do realizacji tych planow? tego chyba nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 22:16 Ja ją sobie wyobrażam. W trakcie tworzenia strategii rozwoju powiatu zgłosiłem ten pomysł wraz z grupą zapaleńców. Ostatecznie nie wiem czy znalazł się w strategii, która de facto nie została jeszcze przyjęta, ale zapewniam, że pomysłem tym zainteresowani są Niemcy, a także pracownicy naukowi Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu (jeśi pamięć mnie nie myli). Taka inwestycja byłaby bardzo kosztowna, długotrwała, ale stworzyłaby nowe szanse i możłiwości dla Ełku i Mazur Wschodnich. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 18:59 o ile wiem to nie zostało to zapisane w strategii rozwoju województwa. Szkoda, bo sądzę, że byłaby sznsa na realizację tego projektu. W kontekscie naszego bliskiego (mam taką nadzieję) wejscia do Unii, można sobie wyobrazić sposoby sfinansowania tej inwestycji. Niewątpliwie jest to zadanie rozłożone na wiele lat ale przyniosłoby ono praktycznie same korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 23:40 wspominałem o strategii rozwoju powiatu, która przyjęta zostanie - mam nadzieję - do końca tego roku. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 18:31 sądzę że powiat to za mała skala działania. Trzeba by było albo działąń kilku sąsiednich powiatów albo województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: po wyborach IP: 66.28.239.* 31.10.02, 19:09 www.polskaludowa.com/plakaty/jpg/trzeba_stracic_glowe.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 21:14 Gość portalu: karol napisał(a): Co po wyborach? Ano Platforma w powiecie układa się z SLD i PSL. W mieście T. Zaremba i K. Marcińczyk poparli Nowakowskiego z SLD na urząd prezydenta i zamierzają tworzyć koalicje. Wszystko jednak - moim zdaniem - rozstrzygnie się po wyborach prezydenckich. Pozdrawiam. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach - do tomko IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:15 dlaczego zatem prawica nie rozmawia z Platforma w powiecie? Przeciez liczba glosow SLD i Dobra Wsp. jest rowna, jedni i drudzy potrzebuja jeszcze 4 glosow. Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:24 Rozmawia, ale Platforma wolała najpierw porozumieć się z SLD. To trochę podważa jej wiarygodność. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: po wyborach - do tomko IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:29 jak to porozumiec? czy porozumienie z SLD jest juz zawarte? a co proponuje DW? tylko rozmowy, bo jesli tak to lepiej isc do kina lub poczytac dobra ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:49 totez czytam dzisiaj dobrą książkę. pozdrawiam. tomko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: po wyborach - do tomko IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 11.11.02, 17:37 Gość portalu: tomko napisał(a): > totez czytam dzisiaj dobrą książkę. > pozdrawiam. > tomko W tej sytuacji zostaje tylko czytanie dobrych ksiażek, chociaż namawiałbym do współpracy ponad podziałami do czego namawia prezydent RP. O pardon! Ten prezydent tez nie jest Wasz. Zbyt byliście pewni wygranej. Mobb dobrze okreslił przyczyny wygranej. Będę obserwował jak zachowuje się "opozycja". Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 18:24 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Gość portalu: tomko napisał(a): > > > totez czytam dzisiaj dobrą książkę. > > pozdrawiam. > > tomko > > W tej sytuacji zostaje tylko czytanie dobrych ksiażek, chociaż namawiałbym do > współpracy ponad podziałami do czego namawia prezydent RP. > O pardon! Ten prezydent tez nie jest Wasz. > Zbyt byliście pewni wygranej. > Mobb dobrze okreslił przyczyny wygranej. > Będę obserwował jak zachowuje się "opozycja". > Nowy Ale Mu dokopałeś! Jesteś bohaterem! Teraz już możesz - bo jest po wyborach! Zwycięzcy biorą wszystko. Tak? Opozycja po tych wyborach jest słaba, i nie trzeba sie specjalnie przyglądać, natomiast w gorszej sytuacji są rządzący, bo ponaobiecywali gruszek na wierzbie i mam nadzieję że Ty, mój bohaterze, ich przypilnujesz, żeby się wywiązali. Jak już się pourządzają i wytrzeźwieją, to może kopnie sie któryś po ten obcy kapitał, który tu ma się rozpanoszyć, tworząc dla nas nowe miejsca pracy. Czekam na realizację ich głównego hasła wyborczego. Tylko nie za cztery lata, bo nie wytrzymam długo w sklepie spożywczym pracując na dwie zmiany za 580 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 18:41 Ooo Joli puszczają nerwy i puszcza parę z ust.... Jolu, napisz proszę w którym sklepie można mieć przyjemność Ciebie spotkać. Chętnie bym się wybrał żeby Ciebie oblukać, ale martwię się czy będę miał trudności z identyfikacją. Czy w pracy też klinesz jak szewc ? jeśli tak to wtedy łatwo będzie Cię zlokalizować. Skoro na forum tak sobie folgujesz, to i w pracy pewnie zdarza Ci się bluzgnąć do natrętnego klienta. Rzucasz sobie czasem w przestrzeń "Klienci, kurwa ich mać" ? To napisz gdzie, wpadnę w odwiedziny - będziesz miała okazję rzucić parę jobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 19:06 mobb napisał: > Czy w pracy też klinesz jak szewc ? jeśli tak to > wtedy łatwo będzie Cię zlokalizować. > Skoro na forum tak sobie folgujesz, to i w pracy pewnie zdarza Ci się bluzgnąć Nie bądź taki delikatny. Tu nie chodzi o przekleństwa (sorry, jeżeli uraziłam Twoje uszy - nie spodziewałam się, że możesz zemdleć z tego powodu - chyba gorsze słyszałeś?). Odpowiedz Link Zgłoś
mobb Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 20:46 Myślałem po prostu, że pewne rzeczy damie nie przystoją. > Nie bądź taki delikatny. Tu nie chodzi o przekleństwa (sorry, jeżeli uraziłam > Twoje uszy - nie spodziewałam się, że możesz zemdleć z tego powodu - chyba > gorsze słyszałeś?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 21:55 Ok, nie przeklinamy, sorki Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 19:01 Jola, odbilo Ci? to tylko wybory, a nie koniec swiata. zreszta, prawica przegrala na wlasne zyczenie. Rozmowy o koalicji, m.in. z Platforma, szly jak po grudzie. Prawica (Dobro Wspolne - ha,ha)byla tak pewna swego, ze praktycznie wcale nie chcieli rozmawiac. "...niebo gwiazdziste nade mna, prawo moralne we mnie..." - tak mogl powiedziec Kartezjusz, ale nie zadufani w sobie gminni dzialacze. Cztery lata temu po wyborach do rady powiatu byla analogiczna sytuacja, skonczylo sie rzadami Nowakowskiego (pol biedy) oraz tego idioty Franczuka. Niczego sie prawica nie jest w stanie nauczyc. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 19:13 Gość portalu: karol napisał(a): > Jola, odbilo Ci? ZAPEWNIAM, ŻE NIE > to tylko wybory, a nie koniec swiata. Oczywiście masz rację. To tylko wybory. Wybraliśmy/ście i koniec, teraz trzeba poczekać na owoce. I oby było warto czekać. Nich nas lewica mile rozczaruje, jeżeli to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: no to sobie wybraliście IP: *.netway.elk.pl 11.11.02, 19:31 Gość portalu: Jola napisał(a): > Nich nas lewica mile rozczaruje, > jeżeli to potrafi Myślę, że powinno to brzmieć "mile zaskoczy" Odpowiedz Link Zgłoś
kibic007 Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 19:53 Gość portalu: karol napisał(a): > Jola, odbilo Ci? > to tylko wybory, a nie koniec swiata. > zreszta, prawica przegrala na wlasne zyczenie. Rozmowy o koalicji, m.in. z > Platforma, szly jak po grudzie. Prawica (Dobro Wspolne - ha,ha)byla tak pewna > swego, ze praktycznie wcale nie chcieli rozmawiac. "...niebo gwiazdziste nade > mna, prawo moralne we mnie..." - tak mogl powiedziec Kartezjusz, Chciałbym jedynie zauważyć, że za czasów Kartezjusza, niejaki Immanuel Kant (zamieszkały w Królewcu) jeszcze nie żył, a jak mnie uczono, to Kant właśnie jest autorem tych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:26 chyba masz racje, dziekuje za przypomnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:37 chyba masz racje, dziekuje za przypomnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś