Dodaj do ulubionych

po wyborach

IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 20:37
mimo ostrej krytyki tematów wyborczych, ożywiły one jednak forum.
Wracam więc do tematu z pytaniem: co po wyborach, czy oczekujemy zmian i
jakich?
Obserwuj wątek
    • kris281 Re: po wyborach 29.10.02, 21:08
      Niech wrócą Krzyżacy i wyremontują swój cholerny zamek w końcu. Może znajdzie
      się jakiś nowy Konrad Mazowiecki we władzach miasta i ich sprowadzi ;-)
    • Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 21:27
      no to dalej, niech wrócą Prusacy i zrobią Ełk takim jak inne niemieckie miasta
      dzisiaj.
    • Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 21:37
      a może wrócić do tematu kanału łączącego pojezierze ełcki z wielkimi jeziorami
      mazurskimi? Wyobrażacie sobie tę inwestycję?
      • Gość: monia Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 17:02
        slyszalam kiedys w teleekspresie o planowaniu tej inwestycji. mysle, ze byloby
        to dobre dla ozywienia turystyki w naszym miescie. ale kiedy ktos przejdzie do
        realizacji tych planow? tego chyba nikt nie wie.
      • Gość: tomko Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 22:16
        Ja ją sobie wyobrażam. W trakcie tworzenia strategii rozwoju powiatu zgłosiłem
        ten pomysł wraz z grupą zapaleńców. Ostatecznie nie wiem czy znalazł się w
        strategii, która de facto nie została jeszcze przyjęta, ale zapewniam, że
        pomysłem tym zainteresowani są Niemcy, a także pracownicy naukowi Uniwersytetu
        Mikołaja Kopernika w Toruniu (jeśi pamięć mnie nie myli). Taka inwestycja
        byłaby bardzo kosztowna, długotrwała, ale stworzyłaby nowe szanse i możłiwości
        dla Ełku i Mazur Wschodnich.
        tomko
      • Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 18:59
        o ile wiem to nie zostało to zapisane w strategii rozwoju województwa.
        Szkoda, bo sądzę, że byłaby sznsa na realizację tego projektu.
        W kontekscie naszego bliskiego (mam taką nadzieję) wejscia do Unii, można sobie
        wyobrazić sposoby sfinansowania tej inwestycji.
        Niewątpliwie jest to zadanie rozłożone na wiele lat ale przyniosłoby ono
        praktycznie same korzyści.
        • Gość: tomko Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 23:40
          wspominałem o strategii rozwoju powiatu, która przyjęta zostanie - mam
          nadzieję - do końca tego roku.
          tomko
          • Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 18:31
            sądzę że powiat to za mała skala działania. Trzeba by było albo działąń kilku
            sąsiednich powiatów albo województwa.
    • Gość: Spec Re: po wyborach IP: 66.28.239.* 31.10.02, 19:09
      www.polskaludowa.com/plakaty/jpg/trzeba_stracic_glowe.jpg
      • Gość: karol Re: po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 19:26
        dobre
    • Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 21:14
      Gość portalu: karol napisał(a):

Co po wyborach?
      Ano Platforma w powiecie układa się z SLD i PSL.
      W mieście T. Zaremba i K. Marcińczyk poparli Nowakowskiego z SLD na urząd
      prezydenta i zamierzają tworzyć koalicje.
      Wszystko jednak - moim zdaniem - rozstrzygnie się po wyborach prezydenckich.
      Pozdrawiam.
      tomko
      • Gość: karol Re: po wyborach - do tomko IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:15
        dlaczego zatem prawica nie rozmawia z Platforma w powiecie?
        Przeciez liczba glosow SLD i Dobra Wsp. jest rowna, jedni i drudzy potrzebuja
        jeszcze 4 glosow. Czyz nie?
        • Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:24
          Rozmawia, ale Platforma wolała najpierw porozumieć się z SLD. To trochę podważa
          jej wiarygodność.
          tomko
          • Gość: karol Re: po wyborach - do tomko IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:29
            jak to porozumiec? czy porozumienie z SLD jest juz zawarte?
            a co proponuje DW? tylko rozmowy, bo jesli tak to lepiej isc do kina lub
            poczytac dobra ksiazke.
            • Gość: tomko Re: po wyborach - do karola IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:49
              totez czytam dzisiaj dobrą książkę.
              pozdrawiam.
              tomko
              • Gość: Nowy Re: po wyborach - do tomko IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 11.11.02, 17:37
                Gość portalu: tomko napisał(a):

> totez czytam dzisiaj dobrą książkę.
                > pozdrawiam.
                > tomko

W tej sytuacji zostaje tylko czytanie dobrych ksiażek, chociaż namawiałbym do
                współpracy ponad podziałami do czego namawia prezydent RP.
                O pardon! Ten prezydent tez nie jest Wasz.
                Zbyt byliście pewni wygranej.
                Mobb dobrze okreslił przyczyny wygranej.
                Będę obserwował jak zachowuje się "opozycja".
                Nowy
                • Gość: Jola no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 18:24
                  Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Gość portalu: tomko napisał(a):
                  >
                  > > totez czytam dzisiaj dobrą książkę.
                  > > pozdrawiam.
                  > > tomko
                  >
                  > W tej sytuacji zostaje tylko czytanie dobrych ksiażek, chociaż namawiałbym do
                  > współpracy ponad podziałami do czego namawia prezydent RP.
                  > O pardon! Ten prezydent tez nie jest Wasz.
                  > Zbyt byliście pewni wygranej.
                  > Mobb dobrze okreslił przyczyny wygranej.
                  > Będę obserwował jak zachowuje się "opozycja".
                  > Nowy

Ale Mu dokopałeś! Jesteś bohaterem! Teraz już możesz - bo jest po wyborach!
                  Zwycięzcy biorą wszystko. Tak?
                  Opozycja po tych wyborach jest słaba,
                  i nie trzeba sie specjalnie przyglądać,
                  natomiast w gorszej sytuacji są rządzący,
                  bo ponaobiecywali gruszek na wierzbie
                  i mam nadzieję że Ty, mój bohaterze,
                  ich przypilnujesz, żeby się wywiązali.
                  Jak już się pourządzają i wytrzeźwieją,
                  to może kopnie sie któryś po ten obcy kapitał,
                  który tu ma się rozpanoszyć, tworząc dla nas nowe miejsca pracy.
                  Czekam na realizację ich głównego hasła wyborczego.
                  Tylko nie za cztery lata, bo nie wytrzymam długo
                  w sklepie spożywczym pracując na dwie zmiany za 580 zł miesięcznie.
                  • mobb Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 18:41
                    Ooo Joli puszczają nerwy i puszcza parę z ust....
                    Jolu, napisz proszę w którym sklepie można mieć przyjemność Ciebie spotkać.
                    Chętnie bym się wybrał żeby Ciebie oblukać, ale martwię się czy będę miał
                    trudności z identyfikacją. Czy w pracy też klinesz jak szewc ? jeśli tak to
                    wtedy łatwo będzie Cię zlokalizować.
                    Skoro na forum tak sobie folgujesz, to i w pracy pewnie zdarza Ci się bluzgnąć
                    do natrętnego klienta. Rzucasz sobie czasem w przestrzeń "Klienci, kurwa ich
                    mać" ?

To napisz gdzie, wpadnę w odwiedziny - będziesz miała okazję rzucić parę jobów.
                    • Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 19:06
                      mobb napisał:

> Czy w pracy też klinesz jak szewc ? jeśli tak to
                      > wtedy łatwo będzie Cię zlokalizować.
                      > Skoro na forum tak sobie folgujesz, to i w pracy pewnie zdarza Ci się
                      bluzgnąć

Nie bądź taki delikatny. Tu nie chodzi o przekleństwa (sorry, jeżeli uraziłam
                      Twoje uszy - nie spodziewałam się, że możesz zemdleć z tego powodu - chyba
                      gorsze słyszałeś?).
                      • mobb Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 20:46
                        Myślałem po prostu, że pewne rzeczy damie nie przystoją.

> Nie bądź taki delikatny. Tu nie chodzi o przekleństwa (sorry, jeżeli uraziłam
                        > Twoje uszy - nie spodziewałam się, że możesz zemdleć z tego powodu - chyba
                        > gorsze słyszałeś?)
                        • Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 21:55
                          Ok, nie przeklinamy, sorki Ciebie.
                  • Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 19:01
                    Jola, odbilo Ci?
                    to tylko wybory, a nie koniec swiata.
                    zreszta, prawica przegrala na wlasne zyczenie. Rozmowy o koalicji, m.in. z
                    Platforma, szly jak po grudzie. Prawica (Dobro Wspolne - ha,ha)byla tak pewna
                    swego, ze praktycznie wcale nie chcieli rozmawiac. "...niebo gwiazdziste nade
                    mna, prawo moralne we mnie..." - tak mogl powiedziec Kartezjusz, ale nie
                    zadufani w sobie gminni dzialacze. Cztery lata temu po wyborach do rady powiatu
                    byla analogiczna sytuacja, skonczylo sie rzadami Nowakowskiego (pol biedy) oraz
                    tego idioty Franczuka. Niczego sie prawica nie jest w stanie nauczyc.
                    :(
                    • Gość: Jola Re: no to sobie wybraliście IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 19:13

> Jola, odbilo Ci? ZAPEWNIAM, ŻE NIE
                      > to tylko wybory, a nie koniec swiata.

Oczywiście masz rację. To tylko wybory. Wybraliśmy/ście i koniec, teraz trzeba
                      poczekać na owoce. I oby było warto czekać. Nich nas lewica mile rozczaruje,
                      jeżeli to potrafi.
                      • Gość: Nowy Re: no to sobie wybraliście IP: *.netway.elk.pl 11.11.02, 19:31
                        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Nich nas lewica mile rozczaruje,
                        > jeżeli to potrafi
                        Myślę, że powinno to brzmieć "mile zaskoczy"
                    • kibic007 Re: no to sobie wybraliście 11.11.02, 19:53

> Jola, odbilo Ci?
                      > to tylko wybory, a nie koniec swiata.
                      > zreszta, prawica przegrala na wlasne zyczenie. Rozmowy o koalicji, m.in. z
                      > Platforma, szly jak po grudzie. Prawica (Dobro Wspolne - ha,ha)byla tak pewna
                      > swego, ze praktycznie wcale nie chcieli rozmawiac. "...niebo gwiazdziste nade
                      > mna, prawo moralne we mnie..." - tak mogl powiedziec Kartezjusz,

Chciałbym jedynie zauważyć, że za czasów Kartezjusza, niejaki Immanuel Kant
                      (zamieszkały w Królewcu) jeszcze nie żył, a jak mnie uczono, to Kant właśnie
                      jest autorem tych słów...
                      • Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:26
                        chyba masz racje, dziekuje za przypomnienie :)
                      • Gość: karol Re: no to sobie wybraliście IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 20:37
                        chyba masz racje, dziekuje za przypomnienie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka