Dodaj do ulubionych

Kogo przegraliśmy?

11.11.02, 08:11
Budzę się rano. Siadam do komputera, który "wszystko wie", a tu
nie ma żadnych wiadomości na temat wyników wyborów !!!
Boję się!!!
W tym wypadku brak wiadomości to zła wiadomość.
Tomko!!! Co jest? Czyżbyśmy przegrali ....??
To nie możliwe...
Obserwuj wątek
    • wiesiekt Re: Kogo przegraliśmy? 11.11.02, 08:29
      Dostalas Jolunia po jajnikach. przegraliscie, a Twoj Tomko musi szukac roboty.
      wiesiekt
      • _jola Re: Kogo przegraliśmy? 11.11.02, 08:36
        "GUPI" jesteś. Tacy jak On poprostu emigrują z takiego kraju. I nic tu do
        rzeczy nie ma patriotyzm. A tobie czerwoni dadzą robotę - ale na Kołymie.
    • mobb Re: Kogo przegraliśmy? 11.11.02, 11:49
      Jola, często piszesz w liczbie mnogiej - czy to znaczy że Was tam dużo jest
      tych Jol ? I wszystkie takie same zakręcone ?

W kwestii wyborów przekaż wszystkim Jolom, że tak - przegrały.

Trzeba było wspierać czarnego kandydata w czasie kampanii, zamiast wypisywać
      tutaj swoje "My, Wy, Tomko"....
      • _jola po wyborach 11.11.02, 12:10
        mobb napisał:

> Jola, często piszesz w liczbie mnogiej - czy to znaczy że Was tam dużo

Dużo jest "nas" czyli wyborców / mieszkańców Ełku, którym nie jest wszystko
        jedno kogo wybrać i kto w naszym mieście będzie prezydentem. Oczywiście, że nie
        mam prawa pisać w czyimś imieniu, tylko w swoim. I tak robię.

> W kwestii wyborów przekaż wszystkim Jolom, że tak - przegrały.

Przegrana to gorycz porażki. Ja tę gorycz czuję, bo nie znoszę czerwonej bandy.
        Mam nadzieję, że moja przegrana będzie jednocześnie wygraną dla miasta i jego
        mieszkańców. Liczę na to, że prezydent Nowakowski zrealizuje swoje obietnice
        przedwyborcze (m.in. że w Ełku będzie teatr zawodowy)

> Trzeba było wspierać czarnego kandydata w czasie kampanii, zamiast wypisywać
        > tutaj swoje "My, Wy, Tomko"....

Wspierałam jak mogłam w inny sposób, na pewno mu nie zaszkodziłam.

Jednym słowem: pożyjemy - zobaczymy.
    • wiesiekt Re: Kogo przegraliśmy? 11.11.02, 12:01
      tomko wyjdz z nory i powiedz, ze Fadrowski przegral wybory.
      Taki byl wazny i madry przez 8 lat. Dostal po dupie i poszedl, a ty razem z
      nim. Jola nie zalapie sie wiec na szparke sekretarke. w trojke musicie szukac
      roboty albo na kuroniowke. Moze teraz nauczycie sie szanowac ludzi.
      wiesiekt
      • _jola i po wyborach 11.11.02, 12:14
        Przegrać jest rzeczą ludzką, nie jest to łatwe, nikt tego nie lubi.
        Jednak dużo o człowieku mówi styl w jakim WYGRYWA.
        Wygrywać też trzeba umieć.
        A z ciebie już wychodzi mała mściwa gnida.
        • mobb Re: i po wyborach 11.11.02, 12:30
          Pewność siebie i nonszalancja demobilizuje własny i mobilizuje elektorat
          przeciwnika. I chyba ktoś popełnił tego rodzaju błąd....

Nie ma co wyrokować, że nowy prezydent musi oznaczać coś złego.
          Pożyjemy, zobaczymy. Ciekawe jak się teraz wykręci z teatru :-)
          • _jola Re: i po wyborach 11.11.02, 12:39
            mobb napisał:

> Pewność siebie i nonszalancja demobilizuje własny i mobilizuje elektorat
            > przeciwnika. I chyba ktoś popełnił tego rodzaju błąd....

Tak, brakowało trochę agresywniejszej kampanii, Fadrowski chyba spoczął na
            laurach za wcześnie (a więc pewność siebie i swojego elektoratu i niedocenienie
            przeciwnika)

> Nie ma co wyrokować, że nowy prezydent musi oznaczać coś złego.

Są pewne wartości, które są nie do przyjęcia (no i ta przeszłość)

> Pożyjemy, zobaczymy. Ciekawe jak się teraz wykręci z teatru :-)

Może się nie będzie specjalnie wykręcał, Zaremba mu założy - to dobry
            organizator. Zresztą przypomnimy mu, bo to był jeden z jego kluczowych haseł
            przedwyborczych. Tylko, że Kowalewski nie będzie w nim dyrektorem, może nawet
            nie da mu w nim nigdy zagrać.
            • Gość: manio Re: i po wyborach IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 13:19
              no to SLD rządzi i w powiecie i w mieście! Taki był wybór przypadkowego
              społeczeństwa. Kompromitująco niski jest udział w wyborach prezydenckich ok.
              25%. Ma racje mobb - nonszalancja i lekceważenie przeciwnika to główne grzechy
              Fadra.
              W koncu nie wiem czy to źle że jedna opcja rządzi w mieście i powiecie - nie
              będzie darcia kotów między starosta i prezydentem - co było stałym elementem
              dotychczasowej sytuacji.
              Co do teatru to nie mam wątpliwości - przy absurdalnych żądaniach
              Kowalewskiego , nowy prezydent aby zrealizować obietnice sprowadzi gotowe
              spektakle zawodowych teatrow z zawodowymi aktorami i utrze przy okazji nosa
              gminnym artystom.
              Jedyni przegrani to mieszkańcy Ełku, którzy olali wybory. Teraz mogą juz tylko
              chwalić włądzę , bo krytykować winni tylko ci co próbowali wpływać na jej
              kształt.
              W końcu dożyliśmy noramalności ,że nie sekretarz partii i nie biskup decyduje o
              tym kto wygra ... Ale jakis taki niesmak pozostał ... A może nie mam racji ?

z czerwonego Ełku pozdrawia
              manio
              • Gość: Jozek Re: i po wyborach IP: *.proxy.aol.com 11.11.02, 16:56
                Ale jaja alkoholik -prezydentem
                • Gość: Jola Re: i po wyborach IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.11.02, 18:02
                  Gość portalu: Jozek napisał(a):

> Ale jaja alkoholik -prezydentem

To już wiemy, a na co są chorzy koalicyjni viceprezydenci?
                  Może, właśnie o to chodzi, ciągnie swój do swego, no bo o czym pogada pijący z
                  niepijącym. Oni się dobierają na zasadzie wspólnych zainteresowań. W tym
                  wypadku pijackich. Politycy, kurwa ich mać! Lokalni.
                  • Gość: srokacz Re: i po wyborach - no to wypijmy ! IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 21:57
                    Gość portalu: Jola napisał(a):

> Gość portalu: Jozek napisał(a):
                    >
                    > > Ale jaja alkoholik -prezydentem
                    >
                    > To już wiemy, a na co są chorzy koalicyjni viceprezydenci?
                    > Może, właśnie o to chodzi, ciągnie swój do swego, no bo o czym pogada pijący
                    z
                    >
                    > niepijącym. Oni się dobierają na zasadzie wspólnych zainteresowań. W tym
                    > wypadku pijackich. Politycy, kurwa ich mać! Lokalni.

Kategorycznie się nie zgadzam : "jak kto pije tak pracuje" . Poza tym jeśli
                    ktoś nie pije to albo chory albo podpierdalacz.
                    Niech żyje Polski Monopol Spirytusowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • ralston Re: i po wyborach 13.11.02, 14:44
                Niesmak pozostał. Ludzie mają jednak krótką pamięć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka