Dodaj do ulubionych

łowisko specjalne w Ełku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 14:41
Czy ktos sie orientuje czy jutro łowisko jest czynne?
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.09.03, 16:44
      a jest takie w elku? nawet o tym nie wiedzialam. chyba, ze masz na mysli
      gospodarstwo rybne.
      • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 17:55
        No tak to się nazywa, i o to mi własnie chodzi. Nie jest to może szczyt
        wysublimowania wędkarskiego ;), ale przynajmniej mozna dużą sztukę poczuć na
        kijku i niekoniecznie ją wyjąć z wody.
        • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 22:29
          Gość portalu: competer napisał(a):

> No tak to się nazywa, i o to mi własnie chodzi. Nie jest to może szczyt
          > wysublimowania wędkarskiego ;), ale przynajmniej mozna dużą sztukę poczuć na
          > kijku i niekoniecznie ją wyjąć z wody.

Taaaaaaaaaaaaa , to jakby myśliwy poszedł do obory upolować krowę - bo duża i
          łatwo zabić.
          • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 17:44
            Myslałeś, że Ci fajny żart wyszedł, a tu dupa, bo widzisz synku ja fszystkie
            ryby spowrotem do wody wypuszczam i ma to sie nijak do Twoich polowań.
            > Taaaaaaaaaaaaa , to jakby myśliwy poszedł do obory upolować krowę - bo duża i
            > łatwo zabić.
            • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 21:00

> Myslałeś, że Ci fajny żart wyszedł, a tu dupa, bo widzisz synku ja fszystkie
              > ryby spowrotem do wody wypuszczam i ma to sie nijak do Twoich polowań.

> > Taaaaaaaaaaaaa , to jakby myśliwy poszedł do obory upolować krowę - bo duż
              > a i
              > > łatwo zabić.

fszystkie synku? I uważasz że to rybek nie boli? To po kiego je łapiesz? Takie
              ładne są w akwarium. Uważasz że łapanie ryb w stawie hodowlanym jest zajęciem
              sportowym i dającym równe szanse rybie i wędkarzowi? Co ty wiesz o wędkarstwie!
              Pozwolisz zatem że pozostanę przy swom zdaniu. Łapanie rybek w stawie, który
              nie ma nic wspólnego z naturalnym biotopem to zajęcie dla starych bab.Howgh!

p.s.
              następnym razem poproś o pozwolenie na łapanie pstrągów w basenie. Przynęta a
              nawet wędka są zbędne - te głuptasy dają się złapać nawet na goły haczyk. no i
              jakie okazy!!!!!
              • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 10:18
                łowiskiem specjalnym sa min. Śniardwy; jeź.Hańcza, a nawet takie coś jak
                Biebrza i za to się płaci. Co do bólu to myślę, że wrzuciłeś cos dzisiaj na
                ruszt co się ruszało i podczas wstępnej obróbki doznało bólu. Tylko nie mów lub
                nie pisz, że jesteś wegetarianinem lub jaroszem, bo ta rozmowa nigdy się nie
                skończy. Śmigaj na jakieś forum wegaekologów. Pytając się o moje wiadomości
                wędkarskie chciałeś się czegoś dowiedzieć czy pokazać jakieś swoje dokonania?
                Jeśli tak to się nie wysilaj. Podaj mail-a to Ci kilka fotek ze Szwecji podeślę
                ze słusznymi rybkami.
                • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 12:43
                  chwalipięta !

nie , nie jestem wegetarianinem i pożeram każde mięsko które trafi do pyska.Nie
                  interesują mnie też Twoje fotki. I nie wyjeżdżaj tu ze Śniardwami bo chodziło
                  od początku o konkretny akwen wielkości boiska do kopanej piłki.
                  Ale może juz dość? Byłeś w koncu na tych rybach?
                  • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 13:58
                    byłem na akwenie mniejszym niż boisko do piłki kopanej, a mianowicie na
                    Zielonej, to taki staw nie staw połozony w lesie pod Białymstokiem obok
                    poligonu.Z tamtego roku pamiętam piękne okazy karpia złowione w tym miejscu
                    przez kumpli. Ryby niestety nie brały, tak jak u znajomych którzy byli na Narwi.
                    • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:59
                      no i czego to dowodzi? Że w Białymstoku byle bajorko moze byc traktowane
                      poważnie na zasadzie : na bezrybiu ... Tam całkiem poważni goście łowią ryby w
                      stawach na Mickiewicza. Przyznaję ze skruchą że zdażyło mi sie kłusować w fosie
                      na plantach , ale robiłem to z głodu a nie dla draki.
                      • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.piasta.pl 29.09.03, 20:55
                        Czegoś tu chyba nie kumasz. Łowisko Zielona nie jest byle bajorkiem tylko
                        dwuhektarowym akwenem, zarybianym regularnie nie tylko karpiem. Jest traktowane
                        jako łowisko specjalne dla wędkarzy spoza kół nadlesnictwa i MON-u. Ci nie
                        płacą extra. Co do stawów na Mickiewicza to dwa lata wstecz młody chłopak
                        złowił tam karasia w okolicach 1,5 kilo. Własciciel sklepu wedkarskiego
                        znajdującego sie obok sprawił mu nagrode w postaci jakis tam drobiazgów. A
                        patrząc na tą wodę rok później nikt by nie uwierzył, że tam cokolwiek żyje.
                        W fosie to mogłeś chyba predzej kaczkę lub łabędzia trafić niż większą rybę:)
                        • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 08:01

> Czegoś tu chyba nie kumasz. Łowisko Zielona nie jest byle bajorkiem tylko
                          > dwuhektarowym akwenem, zarybianym regularnie nie tylko karpiem.

Nie to ty nic nie kumasz - sam piszesz o 2 hektarowym stwaie hodowlaym jakby to
                          było nie wiadomo co. Dla mnie człowieka wychowanego i żyjącego wśród jezior to
                          absolutnie nie interesujace sportowo bajoro. Jeśli bym chciał zjeść tak głupia
                          rybe jak karp to bym ja po prostu kupił w PGRybie.
                          Nigdy sie nie porozumemy bo ty uważasz że łapanie w hodowlanym stawie za
                          honorowe - a ja nie. Za niehonorowe uważasz natomiast sprawienie i w
                          konsekwencji konsumpcję złapanej rybki w szacownym gronie.
                          Ja natomiast traktuję wędkarstwo jako mozliwość "obcowania z przyrodą" w
                          mozliwie naturalnych warunkach. Jeśli rybka jest słusznych rozmiarów - nie
                          widzę przeszkód aby jest nie zabrać , tym bardziej że wypuszczona i tak
                          najpewniej zdechnie z powodu okaleczeń.

Jest traktowane
                          >
                          > jako łowisko specjalne dla wędkarzy spoza kół nadlesnictwa i MON-u. Ci nie
                          > płacą extra. Co do stawów na Mickiewicza to dwa lata wstecz młody chłopak
                          > złowił tam karasia w okolicach 1,5 kilo.

i co z tego ? Widziałem dużo większe w stawie PGRyb .

Własciciel sklepu wedkarskiego
                          > znajdującego sie obok sprawił mu nagrode w postaci jakis tam drobiazgów. A
                          > patrząc na tą wodę rok później nikt by nie uwierzył, że tam cokolwiek żyje.
                          > W fosie to mogłeś chyba predzej kaczkę lub łabędzia trafić niż większą rybę:)

a tu się grubo mylisz ! Były tam spaniałe patelniaki - karpiki pełnołuskie !
                          Pewnie że nie były to trofea godne nagrody ze sklepu zoologicznego , ale
                          satysfakcja z nakarmienia sfory kumpli daleko większa ! A i długie lata mi to
                          pamiętają!

Tak więc z konsumpcją czy bez, życzę Ci wieeeelkej ryby a wielkich jeziorach.
                          Stawy i bajora zostaw młodzieży szkolnej , emertytom i rencistom.
                          • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.piasta.pl 30.09.03, 09:19
                            Gościu kolorowy! Ztego co piszesz wnioskuję, że dla Ciebie odpowiednim akwenem
                            do połowów jest jedynie dzikie, nizarybiane, nieodławiane i najlepiej przez
                            nikogo nieuczęszczane łowisko, niespecjalne tzn. bez opłat(bo jakby były to już
                            wg. Ciebie staw tyle, że duży). Wtakim razie pochwal sie gdzie sam łowisz ryby
                            bo juz nie rozumiem Twego toku rozumowania. Podsumowując, śmiało można
                            wszystkich wędkarzy łowiących wokół Białegostoku, Sokółki, Czarnej
                            Białostockiej czy Bielska Podlaskiego nazwać pseudowędkarzami ponieważ oni
                            własnie łowią w takich "bajorach" jak Ty to ująłeś. Tylko zazdrościć
                            zameldowania w Ełku. Powodzenia na dzikich akwenach!!!
                            • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 10:21

> Gościu kolorowy! Ztego co piszesz wnioskuję, że dla Ciebie odpowiednim
                              akwenem
                              > do połowów jest jedynie dzikie, nizarybiane, nieodławiane i najlepiej przez
                              > nikogo nieuczęszczane łowisko, niespecjalne tzn. bez opłat(bo jakby były to
                              już
                              >
                              > wg. Ciebie staw tyle, że duży). Wtakim razie pochwal sie gdzie sam łowisz
                              ryby
                              > bo juz nie rozumiem Twego toku rozumowania. Podsumowując, śmiało można
                              > wszystkich wędkarzy łowiących wokół Białegostoku, Sokółki, Czarnej
                              > Białostockiej czy Bielska Podlaskiego nazwać pseudowędkarzami ponieważ oni
                              > własnie łowią w takich "bajorach" jak Ty to ująłeś. Tylko zazdrościć
                              > zameldowania w Ełku. Powodzenia na dzikich akwenach!!!

przepraszam, odszczekuję wszystko - myslałem że piszę z forumowiczem z Ełku.

Łowie oczywiscie na jeziorach mazurskich uiszczajac stosowne opłaty. Nie w
                              opłatach rzecz. Jeśli lubisz połowy w stawie hodowlaym Twoja rzecz. Ja nie.
                              Gdzie łowię ryby? Mam w zasadzie niczym nie ograniczone mozliwości co do wyboru
                              akwenu - wszędzie blisko. Nie chwale się abym nie został uznany za kłamczucha.
                              Mam nad białostoczanami tą przewage że moge być na rybach nawet w ciągu 5
                              minut, dowolnego dnia o dowolnej porze , wiec trudno się licytować.
                              Jeszcze raz życze wieeeeeeeeeeeeeeeeeeelkiej ryby.
                              • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.piasta.pl 30.09.03, 18:40
                                Polemika z Tobą była bardzo przyjemna. Na łowisko specjalne przyjezdżam sam lub
                                z całą rodzinką i przyznam, że czasem nie mamy czasu nawet kanapki zjeść,
                                ponieważ trzeba pilnować wędek. I te wędeczki do wody potrafią wciągnąć do wody
                                nie jakieś potwory, tylko 1,5 kg karpiki. Oczywiście duże sztuki tez tam
                                pływają. Na zawodach Philipsa mój kolega po długiej walce wyjął z tej wody 12
                                kg amura. Na rosóweczkę mozna złowić tam jesiotra(powiedz gdzie indziej można
                                to zrobić?). Właściciele zapraszają na nocne polowanie na suma. Pływa tam
                                podobno niemała sztuka. Itd, itd.... Szczerze zazdroszczę Ci tego gdzie
                                mieszkasz. Parę lat temu spędziłem kilka tygodni nad jeż. Zawadzkim. Niepozorne
                                to było z początku i jedynie wyspa na srodku urozmaicała krajobraz. Ale dzisiaj
                                sie okazuje, że był to jedyny okres na przełomie ostanich lat, kiedy udało mi
                                się prawie codziennie łowic po komplecie ładnych esoxów. Mile wspominam te
                                wakacje. Pozdrawiam.
                                • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 20:57
                                  jestem ełczaninem ale rodem z Białegostoku, dlatego wybaczam Twoje połowy w
                                  fabrykowanych łowiskach. Przyznam się że też tam łowiłem ( jedno jest w Sędkach
                                  drugie w PGRyb) ale były to zawody połączone ze spotkaniem integracyjnym
                                  pracowników , dlatego udzielam sobie rozgrzeszenia.
                                  Prawdziwe wędkowanie to jednak na łódce i możliwie duzym jeziorze. Tam trzeba
                                  wykazać się wiedzą i sprytem aby nie wrócić z pustą ręką ( ale i to się zdarza).
                                  Jestem również zapalonym wędkarzem podlodowym - ostatnie zimy sprzyjały takiemu
                                  wędkowaniu. Czasem lubie po prostu posiedzieć nad wodą i pogapić na "piękne
                                  okoliczności przyrody". Przyznasz że trudno o takie nastroje nad stawami na
                                  Mickiewicza?
                                  • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 01.10.03, 05:39
                                    manio mam dla ciebie kolege na lapanie pod lodem :))zeby mogl to to spalby z
                                    wedka w dloni :))
                                    • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 07:54
                                      Gość portalu: monia napisał(a):

> manio mam dla ciebie kolege na lapanie pod lodem :))zeby mogl to to spalby z
                                      > wedka w dloni :))

jeśli to Twój facet to przypilnuję go dla Ciebie , żeby się nie nudzł!
                                      • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 01.10.03, 08:13
                                        oki nie ma sprawy :)) chcesz do niego kontakt?
                                        • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 10:22

> oki nie ma sprawy :)) chcesz do niego kontakt?

najpierw uzgodnij to z nim, jakby co to manio123@poczta.onet.pl
                                          • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 01.10.03, 15:00
                                            ok, dzieki. pogadam z nim
                                            :))
                                  • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.piasta.pl 01.10.03, 09:34
                                    Przyznam, przyznam! Pod lodem to niema to jak na Śniardwach lub bliższej mi
                                    Siemianówce. A tak w ogóle to jakie jezioro poleciłbyś na dzisiaj, na jesień ,
                                    na spining? I tak żeby jeszcze można było bez problemów łódź wypożyczyć.
                                    • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 10:19

> Przyznam, przyznam! Pod lodem to niema to jak na Śniardwach lub bliższej mi
                                      > Siemianówce. A tak w ogóle to jakie jezioro poleciłbyś na dzisiaj, na
                                      jesień ,
                                      > na spining?

I tu problem - oczywiscie najwieksza ryba na Śniardwach , ale jesień to
                                      wiatry , wiatry to fale - nie ma mowy o spiningu. Trudno polecać cokolwiek bez
                                      gwarancji pogody umożliwiającj wypłyniecie. Moim ulubionym akwenem jest jezioro
                                      Laśmiady i wieś Malinówka. Niestety nie orientuję sie czy teraz po sezonie są
                                      mozliwości wypożyczenia łódki.

I tak żeby jeszcze można było bez problemów łódź wypożyczyć.
                                      • Gość: Lapusz Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.crowley.pl 01.10.03, 10:29
                                        Jeżeli chodzi o Śniardwy, to myślę, że fachową radą służyć mogę (od 4 roku
                                        życia bez mała, rokrocznie z pominięciem zimy wędkuję). Jeżeli chodzi o
                                        spinning to na Śniardwach fale nie są przeszkodą. Okoń często preferuje takie
                                        warunki, swego czasu mówiono, że im większa fala tym większy okoń żeruje. I
                                        niemało było w tym prawdy. Tylko kurna zimno już. Z wędkarskim podrowieniem.
                                        • Gość: competer Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 13:56
                                          Pływać umiem, ciuchy fachowe mam, sprzęt również, tylko tzw. mety brak. Nie
                                          chcę oczywiście nic za darmo. Potrzebuję po prostu namiary na jakiś adres z
                                          możliwością wypożyczenia łodzi, najlepiej z silnikiem. Zdaję sobie sprawę, że
                                          Śniardwy sa zdradliwe tak jeśli chodzi o wiatr jak i o mielizny i głazy, ale
                                          ciągnie mnie tam niemiłosiernie! No chyba, że bliżej Was tzn. gdzieś koło Ełku.
                                        • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 14:10
                                          Gość portalu: Lapusz napisał(a):

> Jeżeli chodzi o Śniardwy, to myślę, że fachową radą służyć mogę (od 4 roku
                                          > życia bez mała, rokrocznie z pominięciem zimy wędkuję). Jeżeli chodzi o
                                          > spinning to na Śniardwach fale nie są przeszkodą. Okoń często preferuje takie
                                          > warunki, swego czasu mówiono, że im większa fala tym większy okoń żeruje

wszystko to prawda tylko że o tej porz roku to fala jest taka że więcej
                                          adrenaliny sie wydziela z samego pływania niz z połowu. Tak że raczej odradzam -
                                          to zupełnie co innego niz latem - chociaż teraz szczupak bieże jak najęty !

• Gość: Magoi Re: łowisko specjalne w Ełku IP: 194.9.113.* 10.10.03, 10:41
                                            Ignorujac Adama i jego chrzanienie... Wy sie na pstraga nie wybieracie
                                            przypadkiem? Chodzi mi o morski wariant...
                                            • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:01
                                              Gość portalu: Magoi napisał(a):

> Ignorujac Adama i jego chrzanienie... Wy sie na pstraga nie wybieracie
                                              > przypadkiem? Chodzi mi o morski wariant...

takiego wariantu nie znam , proszę o szczegóły ...
                                              • Gość: Magoi Re: łowisko specjalne w Ełku IP: 194.9.113.* 10.10.03, 16:12
                                                Salmon trout. Nie mam pojecia jak sie po polsku zwie...
                                                Lososiowy pstrag?
                                                Spora rybka : ) morska
                                                Obejzyj sobie zdjecia, nie ma mnie n nich...
                                                www.morrum.com/svensk/pictures/03_09_29_%20ulf_krantz.jpg
                                                Ulf Krantz z Malmö
                                                www.morrum.com/svensk/pictures/03_09_07_terkildsen.jpg
                                                Lars Terkildsen z Svängsta
                                                www.morrum.com/svensk/pictures/03_08_27_putte.jpg
                                                Patrik Eriksson z Karlshamn
                                                www.morrum.com/svensk/pictures/03_08_30_jan_dehli.jpg
                                                Jan Dehli z Danii
                                                To tylko kilka zdjec rybakow z ta ryba. Teraz juz chyba bedziesz wiedzial, no
                                                nie?
      • Gość: Adam Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.proxy.aol.com 29.09.03, 21:04
        Manio nie chodzi na ryby na lowiska i akweny. Jak twierdzi pozera wszystkie
        mieso. On jezdzi na ryby za Zaklady Miesne. Tam przy drodze sa ryby zwane
        tirowkami i pozera je jak kazde mieso. Smacznego:)

Adam
        • Gość: Viktoria Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.acn.pl / *.acn.pl 29.09.03, 21:20
          Adam,

Czy ty zawsze sie tak bez sensu odzywasz ?
          Jakikolwiek temat, to ty z tymi tirowkami - masz z tym jakis problem ?

Pozdrawiam,
          Viki
          • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 05:11
            on ma strasznie duzy problem tylko sam przed soba nie potrafi sie do tego
            przyznac
            • Gość: manio Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 08:32

> on ma strasznie duzy problem tylko sam przed soba nie potrafi sie do tego
              > przyznac

jego "problem" jest bardzo malutki - i to jest dopiero duży problem :))))))))
    • Gość: Adam Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.proxy.aol.com 30.09.03, 07:39
      Viktoria i monia koncentrujcie sie na temacie postu "lowiska specjalne", a nie
      na mojej skromnej osobie. Widze, ze nie znacie sie na zartach i bawicie sie w
      dewotki.
      Monia spojrz na swoj problem jaki masz z mezczyznami i nie podrywaj dziewczyn
      na piwo i ciastka.

Adam
      • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 14:30
        ty lepiej spojrz na swoj problem i udaj sie najpierw do psychiatry a potem do
        jakiegos seksuologa, moze ci pomoga...
        i daruj sobie te beznadziejne teksty, bo to staje sie nudne.
      • Gość: monia Re: łowisko specjalne w Ełku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.09.03, 14:34
        jesli sam masz jakis problem nie wmawiaj go innym. nie mam problemow z facetami
        bo ich nie szukam a jesli nie potrafisz zrozumiec , ze ktos moze byc wierny
        komus kto jest bardzo daleko to sam masz jakis problem.
        a braku zainteresowania ze strony kobiet twoja osoba nie musisz odreagowywac na
        tym forum a tym bardziej na mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka