yomarin 22.10.03, 20:16 Znacie to miejsce? www.wmhelp.republika.pl/forum/0001.jpg Dla ulatwienia dodam, ze budynek widoczny na zdjeciu znajduje sie w Ketrzynie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xis Re: Zagadka IP: 213.69.253.* 23.10.03, 01:26 ale zagwostka, stary!!!!!!mam wiecej starych zdjec(ok.350 Mb), pomysl o czyms trudniejszym.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
yomarin Re: Zagadka 23.10.03, 18:34 No dobra... Z tym zdjeciem to byl taki zart :) ale mam cos trudniejszego. Gdzie zostalo zrobione to zdjecie? www.wmhelp.republika.pl/forum/Porsche1.jpg (fotka zostala zrobiona 20 kwietnia 1942r, przedstawia prototypowy pojazd Porsche Typ 101). Prawde mowiac to sam nie wiem gdzie to zdjecie zostalo zrobione, zreszta oprocz samego pojazdu nie wiele wiecej widac. Wiem tylko tyle, ze zdjecie zostalo zrobione w Ketrzynie (Rastenburg), wiec to jest raczej ciekawostka niz zagadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xisk Re: Zagadka IP: 213.69.253.* 23.10.03, 22:58 noooooooooooo, teraz mnie zgieles.......masz wiecej takich fotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zagadka IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:14 Super sprawa skontaktuj sie z Gazetą w Kętrzynie, ich interesują takie zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: Zagadka IP: *.speed.planet.nl 24.10.03, 19:49 Super ! Yomarin - pokaz wiecej ! pokaz wiecej ! :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yomarin Re: Zagadka 24.10.03, 23:17 Widze, ze sie podoba :), w nagrode mam zdjece pomnika (niestety juz nie istnieje): www.wmhelp.republika.pl/forum/dxras.jpg A tu budynek za pomnikiem w calej okazalosci ale troche wczesniej - ok. 1900 roku (spojzcie na drzewa przed nim :)) www.wmhelp.republika.pl/forum/k2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yomarin Re: Zagadka 24.10.03, 23:24 I jeszcze jedno (ale juz nie takie stare): www.wmhelp.republika.pl/forum/k3.jpg - pamietacie ten pomnik? Jak on sie nazywal... "Pomnik Lotnikow Radzieckich" czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xis yomarin IP: 213.69.253.* 30.10.03, 19:34 cze!a wiesz slaczego zburzyli ten pomnik???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: yomarin IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:15 Oszołomstwo któremu coś się wydawało, ale do końca o co chodzi i o kogo chodzi nie wiedziało. Był to pomnik zwykłych żołnierzy lotników którzy stracili życie w walkach z przebrzybłymi niemcami gdzieś koło Kętrzyna. W tym miejscu był tylko pomnik, szczątki są dzieś na cmentarzu. Odbyło się to ku chwale i dla poprawy dobrosąsiedzkich (handlowych i gospodarczych)stosunków z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
yomarin Re: Zagadka 31.10.03, 22:08 Gość portalu: xxx napisał(a): > Oszołomstwo któremu coś się wydawało, ale do końca o co chodzi i o kogo chodzi > nie wiedziało. [ciach] Moglbys okreslic o jakie oszolomstwo Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zagadka IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 20:12 Oszołomstwo któremu czerwony kolor rzucił się na głowę. Co czerwone lub się z czerwonym kojarzy jest be. Zero myślenia o konsekwencjach, o tym co będzie później, o tym jak inni i cały cywilizowany świat to odbierze i jakie nam wystawi świadectwo. O szczegóły popytaj znajomych. Kiedyś było to tematem nr 1 w Kętrzynie i wielu ludzi wie kto, gdzie, kiedy. A i pewnie ktoś całość opisał, sfotografował i po latach jak to jest w zwyczaju podda historycznej ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś