Dodaj do ulubionych

Zamkną nam forum...

21.11.03, 19:29
...jeśli w ciągu dwóch miesięcy nie zgłosi się żaden kandydat do moderowania.
O.K. - może trochę przesadzam. Admini centralni nie powiedzieli, że zamkną,
tylko że po tym czasie rozważą zamknięcie. Ale ryzyko jest. Proponuję
rozpocząć poważną dyskusję na ten temat i spróbować wyłonić jakąś
kandydaturę. Wydaje mi się, że najlepiej byłoby, gdyby robił to ktoś, kto na
stałe w Ełku mieszka. Taka osoba jest najbardziej na bieżąco ze wszystkimi
ełckimi sprawami. Na pewno bardziej, niż my - emigranci, na różnorakiej
obczyźnie. Czasem na tej, jak moja - krajowej obczyźnie ;)
Co o tym sądzicie? Czy warto w ogóle to kontynuować? Czy może forum się nam
przeżyło i raczej niech je zamkną?
Proszę o głosy i uprzejmie upraszam o nie robienie sobie jaj.
Obserwuj wątek
    • sarna2003 Re: Zamkną nam forum... 22.11.03, 01:20
      ok, ja mam rozwiazanie, najlepiej miec dwoch moderatorow, jeden z Elku i jeden
      poza Elkiem, wiec jezeli jeden zrezygnuje zawsze bedzie ten drugi....

proponuje Adam z NYC

manio z Elk
      • manio15 Re: Zamkną nam forum... 22.11.03, 07:12
        sarna2003 napisała:

> ok, ja mam rozwiazanie, najlepiej miec dwoch moderatorow, jeden z Elku i
        jeden
        > poza Elkiem, wiec jezeli jeden zrezygnuje zawsze bedzie ten drugi....
        >
        > proponuje Adam z NYC
        >
        > manio z Elk

w dupie mam Twoją propozycję. Na szczęście to ja mam wysłać post do admina.
        czego zapewniam nie uczynię.
        Nie widze potrzeby powoływania kogokoliwiek - forum istnieje juz lata a nigdy
        nie była wymagana interwencja. nawet wystepy róznych klonów nie wzbudzały
        specjalnego obrzydzenia , po prostu wystarczyło je pomijac milczeniem.
        Jak nas zamkną to nie będe płakał bo zawsze mozna otworzyc nowe forum.
        Moderator winien wyłonić sie w procedurach niedemokratcznych, samodzielnie i
        samowładnie pod warunkiem że nic nie będzie robił.
        • adamnyc Re: Zamkną nam forum... do manio 22.11.03, 10:30
          manio15 napisał:

> sarna2003 napisała:
          >
          > > ok, ja mam rozwiazanie, najlepiej miec dwoch moderatorow, jeden z Elku i
          > jeden
          > > poza Elkiem, wiec jezeli jeden zrezygnuje zawsze bedzie ten drugi....
          > >
          > > proponuje Adam z NYC
          > >
          > > manio z Elk
          >
          > w dupie mam Twoją propozycję. Na szczęście to ja mam wysłać post do admina.
          > czego zapewniam nie uczynię.

Manio jak ty sie odnosisz do dziewczyny. Nie nauczono ciebie kulturalnej
          konwersacji?

Adam
          • moniamm Re: Zamkną nam forum... do adama 22.11.03, 14:41
            > Manio jak ty sie odnosisz do dziewczyny. Nie nauczono ciebie kulturalnej
            > konwersacji?
            >
            > Adam

I KTO TO MOWI????????????? jestes zalosny.
      • adamnyc Re: Zamkną nam forum... do sarny 22.11.03, 10:55
        sarna2003 napisała:

> ok, ja mam rozwiazanie, najlepiej miec dwoch moderatorow, jeden z Elku i
        jeden
        > poza Elkiem, wiec jezeli jeden zrezygnuje zawsze bedzie ten drugi....
        >
        > proponuje Adam z NYC
        >
        > manio z Elk

Sarenko ja rowniez uwazam, ze moderatorow powinno byc dwoch. Jeden powinien
        aktualnie mieszkac w Elku, a drugi Elczanin spoza Elku.
        Dziekuje Tobie za zaufanie i za wysuniecie mojej kandydatury. Jak widzisz
        ludzie na forum sa rozni. Moderatorem powinna byc osoba zrownowazona, godna
        zaufania i stojaca ponad wszystkimi podzialami. Musi to byc ktos obiektywny.
        Manio calkowicie odpada bo to arogant i despota. On nie liczy sie z pogladami i
        zdaniem innych.
        Myslalem o Specu. On nadawalby sie na moderatora, ale ostatnio ma za silne
        poczucie wyzszosci.
        uwazam, ze mozna rozwazyc kandydature twoja Sarenko, Janusza i Starego.

Zeby wiekszosc uczestnikow forum byla kulturalna i szanowala poglady innych
        forumowiczow to chcialbym byc moderatorem. Ale w tej sytuacji sama rozumiesz
        Sarenko. Nie z tymi ludzmi. Ale z Toba zawsze i wszedzie:)

Pozdrawiam
        Adam
    • moniamm Re: Zamkną nam forum... 22.11.03, 04:42
      ja proponuje janusza albo starego a z emigracji speca, ktory moze pochalic sie
      przynajmniej wlasna stronka o elku a nie pseudonaukowymi wywodami.
    • manio15 Re: Zamkną nam forum... 22.11.03, 07:18
      Co o tym sądzicie? Czy warto w ogóle to kontynuować? Czy może forum się nam
      > przeżyło i raczej niech je zamkną?
      > Proszę o głosy i uprzejmie upraszam o nie robienie sobie jaj.

ralstonie kochany - a sam się nie zgłosisz? Jesteś pogodnym facetem z poczuciem
      humoru i wyrażnie zalezy Ci. Moim zdaniem moze to byc każdy pod warunkiem że
      nie będzie ingerował w życie forum. Bez jaj .No i spoko - pozyjemy zobaczymy.
      Jak na razie to forum jakby zamiera.
      • mobb Re: Zamkną nam forum... 22.11.03, 23:43
        niech będzie ich dwóch/dwoje i obaj niech będą spoza.
        W Ełku tylko motłoch, anarchia i narkamany (+ manio despota i brutal).
        W usa - tam to sa prawdziwi ełczanie, naturalnie mam na mysli tych, którzy
        odnieśli sukces - pracowali w bell-smell jak bystra woda, oraz skończyli
        wieczorowy koledż dla ambitnych imigrantów jak adam

Głosuje na:
        adam z nyca
        i
        bystra woda z cyca (tfu.. pomylilem sie, z cycem mialo byc)

PS. Aha i w moich kryteriach konkursu wymagam również posiadania prawa jazdy na
        odkurzacz.
        • sarna2003 Re: ciekawostka, Adam skonczyl NYU. 23.11.03, 03:09
          mobb napisał:

> niech będzie ich dwóch/dwoje i obaj niech będą spoza.
          > W Ełku tylko motłoch, anarchia i narkamany (+ manio despota i brutal).
          > W usa - tam to sa prawdziwi ełczanie, naturalnie mam na mysli tych, którzy
          > odnieśli sukces - pracowali w bell-smell jak bystra woda, oraz skończyli
          > wieczorowy koledż dla ambitnych imigrantów jak adam
          >
          > Głosuje na:
          > adam z nyca
          > i
          > bystra woda z cyca (tfu.. pomylilem sie, z cycem mialo byc)
          >
          > PS. Aha i w moich kryteriach konkursu wymagam również posiadania prawa jazdy
          na
          >
          > odkurzacz.

mobb, Adam skonczyl NYU, New York University, slynna prywatna uczelnia w Nowym
          Yorku......zalozona w 1831 roku, koszt na jeden rok to $43,880.00, a przeciez
          studiujesz 4 lata minimum, dlatego w sumie to ponad $170,000. szaraka nie stac
          na takie studia, dlatego uwierz mi ze z Adama powinienies byc tylko dumny, bo
          on wiele tutaj dokonal.........

www.nyu.edu/about.nyu
          Founded in 1831, New York University is one of the largest private universities
          in the United States. The University, which includes 14 schools and colleges,
          occupies six major centers in Manhattan.
          Estimate of Expenses for Full-Time Undergraduate Students 2003-2004
          Tuition: $31,270.00
          Room and Board*: $10,910.00
          Books: $700.00
          Personal expenses: $1,000.00
          Total: $43,880.00

• mobb Re: ciekawostka, Adam skonczyl NYU. 24.11.03, 11:51
            niech będzie, studia mu zaliczam. Ale co z prawem jazdy na wymieniony pojazd ?
            pzdr,mobb
      • ralston Re: Zamkną nam forum... 24.11.03, 09:06
        manio15 napisał:

> ralstonie kochany - a sam się nie zgłosisz? Jesteś pogodnym facetem z
        poczuciem
        >
        > humoru i wyrażnie zalezy Ci. Moim zdaniem moze to byc każdy pod warunkiem że
        > nie będzie ingerował w życie forum. Bez jaj .No i spoko - pozyjemy zobaczymy.
        > Jak na razie to forum jakby zamiera.

Wypada podziękować za miłe słowo, więc dziękuję. Jako kandydat na moderatora
        jednak odpadam z paru względów. Niestety już dziś za dużo czasu spędzam w
        internecie i muszę to trochę ograniczać a nie zwiększać zaangażowanie, a tak by
        było gdybym miał administrować forum ełckim. Jestem już założycielem jednego
        forum prywatnego - tam administrowanie jest o tyle łatwe, że jest grupa ludzi,
        którzy to robią. Zasad nie trzeba było specjalnie ustalać - wszyscy mają
        podobne wyczucie co do tego, które posty trzeba wycinać, a których nie tykać.
        Tu przewiduję większe problemy... A moderowania w modelu 100% bierności bym nie
        wytrzymał. Nie zdzierżyłbym takich kreatur jak znany nam wszystkim erotoman-
        gawędziarz i ciąłbym bez litości. Tym samym nie spełniam kryterium
        nieingerowania w forum. No i cały czas jestem na stanowisku, że powinien to być
        raczej ktoś z Ełku, nie z emigracji, jak ja.
        Mam nadzieję, że uda się ten temat jakoś rozwiązać, bo mimo wszystko
        brakowałoby mi tego forum. Z tym zamieraniem, to wydaje mi się, że jest
        przejściowe. Konieczność logowania się i perturbacje związane z przenoszeniem
        forum na inny adres sprawiły, że część forumowiczów gdzieś się pogubiła. W
        dłuższej perspektywie myślę, że to ma szanse działać.
        Pozdrawiam
        • spec5150 Re: Zamkną nam forum... 01.12.03, 18:54
          alternatywnie - moglbys zostac moderatorem i nie robic nic, poniewaz obecny
          poziom forum (wg mnie) nie jest az tak zly zeby cokolwiek ciac. moze jedynie
          oprocz reklam. takie jest moje zdanie.
          • ralston Re: Zamkną nam forum... 01.12.03, 21:20
            Łorety! Spec się zalogował! :)
            Już pisałem - nie zdzierżyłbym i bym ciął. I nie tylko reklamy...
            Nie, nie chcę tego brać na siebie.
            • spec5150 Re: Zamkną nam forum... 01.12.03, 22:17
              ralston napisał:

> Łorety! Spec się zalogował! :)
              > Już pisałem - nie zdzierżyłbym i bym ciął. I nie tylko reklamy...
              > Nie, nie chcę tego brać na siebie.

nie bolało aż tak mocno jak myślałem, że będzie... ;)))

poza tym w tym tygodniu staram się dodać trochę nowości na stronie Ełku, a także
              rozpocząć ze dwa wątki historyczne... dojdzie również dużo materiału o Iławie -
              co prawda to nie o Ełku ale chyba kilka rzeczy dotyczyło znanych pruskich rodzin
              - znanych w całych prusiech. itp. itd.

jeśli forum wisi na włosku to może i mógłbym się tego podjąć. mój program to
              cięcie wyłącznie spamu, ponieważ z wszystkie inne wątki cieszyły się
              przynajmniej jednym komentarzem - nawet te WieśkaT. Chciałbym mieć możliwość
              oddania moderowania forum kiedy sytuacja na nim dojdzie do takiego momentu kiedy
              nie będzie się dało tu wytrzymać. Także to nie jest program tylko możliwość jak
              wszystko inne zawiedzie. Poza tym nie jestem i nigdy nie mieszkałem w Ełku - w
              sumie interesuje mnie on tylko historycznie i turystycznie.

• ralston Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 15:50
                No i co na to pozostali Forumowicze? Ja do Speca żadnych zastrzeżeń nie mam.
                Jest merytoryczny i sprawia wrażenie spokojnego i zrównoważonego gościa :) Ma
                tylko jedną wadę - nie jest z Ełku i co gorsza oficjalnie się do tego
                przyznaje ;)))
                • moniamm Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 15:58
                  ja jestem za specem - zawsze to pisalam. facet ma rowno pod sufitem
                  poukladane :))) a ze nie jest elczaninem?co z tego. ma ogromna wiedze na temat
                  naszego miasta. w 200% popieram kandydature speca na moderatora.

pozdrawiam
                  m.
                • moniamm Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:02

ralston a moze jednak ty??????? tez wygladasz mi na zrownowazonego goscia :P
                  ralston napisał:

> No i co na to pozostali Forumowicze? Ja do Speca żadnych zastrzeżeń nie mam.
                  > Jest merytoryczny i sprawia wrażenie spokojnego i zrównoważonego gościa :) Ma
                  > tylko jedną wadę - nie jest z Ełku i co gorsza oficjalnie się do tego
                  > przyznaje ;)))
                  • ralston Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:07
                    Odpada. Już pisałem o tym. Poza tym jestem niezrównoważony. Nikt normalny nie
                    siedzi tyle w internecie :)))
                    • oszo1om.z.radia.maryja Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:11
                      ralston napisał:

> Odpada. Już pisałem o tym. Poza tym jestem niezrównoważony. Nikt normalny nie
                      > siedzi tyle w internecie :)))

ja też niby jestem zrównoważony - dzięki za komplement. nie słyszałem nic
                      podobnego od kiedy dostałem własną klamkę ;)))
                      • spec5150 Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:22
                        oszo1om.z.radia.maryja to moj mr hyde na forum bialystok,
                        którym się posługuje we wkurzaniu goscia oszolom.z.radia.maryja.
                        ciesze sie ze tu takiego nie ma - oszczedza to forumowiczom duzo nerwow.
                        • moniamm Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:25
                          spec5150 napisał:

> oszo1om.z.radia.maryja to moj mr hyde na forum bialystok,
                          > którym się posługuje we wkurzaniu goscia oszolom.z.radia.maryja.
                          > ciesze sie ze tu takiego nie ma - oszczedza to forumowiczom duzo nerwow.

specu mysle ze jest i to niejeden :P

SPEC NA MODERATORA!!!!!!!!!!!
                          • spec5150 Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:48
                            moniamm napisała:

> spec5150 napisał:
                            >
                            > > oszo1om.z.radia.maryja to moj mr hyde na forum bialystok,
                            > > którym się posługuje we wkurzaniu goscia oszolom.z.radia.maryja.
                            > > ciesze sie ze tu takiego nie ma - oszczedza to forumowiczom duzo nerwow.
                            >

miałem nadzieje, że nikt się nie dowie bo mi znowu zabiorą klamkę ;)))
                        • ralston Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 17:06
                          spec5150 napisał:

> oszo1om.z.radia.maryja to moj mr hyde na forum bialystok,
                          > którym się posługuje we wkurzaniu goscia oszolom.z.radia.maryja.
                          > ciesze sie ze tu takiego nie ma - oszczedza to forumowiczom duzo nerwow.

No ładnie. Tylko zdążyłem napisać, że facet zrównoważony, a już okazuje się, że
                          ma rozdwojenie jaźni... ;)
                    • moniamm Re: Zamkną nam forum... 02.12.03, 16:14
                      ralston napisał:

> Odpada. Już pisałem o tym. Poza tym jestem niezrównoważony. Nikt normalny nie
                      > siedzi tyle w internecie :)))
                      witaj w klubie ralston :)))) chyba wszyscy jestesmy stuknieci :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka