21.06.07, 18:47
W necie przejrzałem sporo stron.
Kąpielisko termalne nie ustępuje węgierskim,ceny kąpieliska i kwater niższe niż u bratanków.
Do Budapesztu 50 km,nad zakola Dunaju jeszcze bliżej.
Na forum praktycznie zero doświadczeń w tym temacie...Polacy tam nie jeżdżą?
Obserwuj wątek
    • rodzynia Re: Sturovo 21.06.07, 19:01
      Faktycznie nieźle to wygląda. Kto wie może w tym roku odwiedzimy sąsiadów
      zamiast bratanków :)
      • Gość: marcin Re: Sturovo IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.06.07, 01:01
        Właściwie to jednak bratanków - w Sturovie (Parkany) mieszkają prawie sami
        Węgrzy

Standard kąpieliska b. dobry, zwyczaje i jedzenie węgierskie
        Polaków b. mało (dla mnie plus)
        Polecam gorąco

Bardziej niż Sturova spodobał mi się Velki Meder - kilkadziesiąt km na zachód
        • Gość: agulisia Re: Sturovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:25
          Byliśmy całą rodziną w tamtym roku,było super choć pole namiotowe przy
          kąpielisku pozostawiało wiele do życzenia.Mało Polaków co na plus.POLECAM
          • hepik1 Re: Sturovo 22.06.07, 11:36
            Velki Meder faktycznie ładniejszy,bo nowszy.Cenowo to też widać ;)
            Tak na marginesie...Słowacy nieźle sobie radzą ,rozwijając turystyke termalną.
            www.sacr.sk/category2?id=48
            U nas coś tam po kilkunastu latach budowy powstało w Zakopanym a inni (Podhale,Podbeskidzie kombinują i tylko w planach mają odwierty o budowie nawet nie marząc.)
    • Gość: Hmm Re: Sturovo IP: *.4web.pl 22.06.07, 11:49
      Byłam tam parę razy. Jest dość przyzwoicie, choć poza kąpieliskiem nie ma w
      miasteczku nic. Ponadto w weekendy najeżdża się tam mnóstwo ludzi, którzy w
      trybie przyspieszonym zanieczyszczają baseny i nie można się kąpać, ponieważ
      spuszczana jest woda, baseny czyszczone i zanim wodę napuszczą od nowa mija
      cały dzionek:(((
    • Gość: kasia Re: Sturovo IP: *.aster.pl 22.06.07, 12:43
      jest tam super bo mozna dojechac z estergomu do budapesztu pociagiem. pociag
      jest nowoczesny ale jedzie 1.5h 50 km co i tak nie jest zle. kapielisko jest
      fajne i niedawno z tego co rozumiem dobudowali cos. nie jest drogo. moge
      polecic swietny pensjonat w ktorym sie zatrzymalismy: penzion rose, e mail:
      rgustav@stoline.sk. bardzo mila pani ktora prowadzi. nie ma jedzenia bo pani
      mieszka obok i nawet nie przebywa na miejscu. kuchnia jest za to dobrze
      wyposazona. do basenu 10 min spacerkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka