malatea 22.09.06, 10:14 Jestem absolwentka j.francuskiego i chcialabym zapytac czy mam szanse znalezc prace z wykorzystaniem tego jezyka i jak jej szukac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Re: Język francuski w UK 22.09.06, 14:22 Jeśli szuka Pani pracy w Wielkiej Brytanii, konieczna jest znajomość jezyka angielskiego przede wszystkim. I choć nasi klienci nie zgłaszają się do nas z takim zapotrzebowaniem, ofert pracy z wymaganym językiem francuskim (poza angielskim) jest wiele. Często pracodawcami są francuskie firmy posiadające filie w UK. Polecam poszukiwania przez Internet. Artykuł o szukaniu pracy w Internecie, wyszukiarki Internetu brytyjskiego i irlandzkiego: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=155 Odpowiedz Link Zgłoś
malatea Re: Język francuski w UK 04.10.06, 11:53 Jesli chodzi o angielski to oczywiscie znam do na poziomie powiedzmy srednim, a co do szukania przez internet to oczywiscie probowalam, ale dostalam tylko jedna odpowiedz zebym dala znac jak juz przeniose sie do UK, chcialabym zapytac czy w ogole jest jakas szansa na znalezenie pracy w UK przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Język francuski w UK 04.10.06, 17:05 Firma, w ktorej pracuje poszukuje ludzi z plynym francuskim. Oczywiscie wymagana jest znajomosc angielskiego (szkolenia sa w tym jezyku). Jest to praca w callcentre. Szczegoly i rekrutacja na stronie www.the-gem.com . pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Język francuski w UK 04.10.06, 17:05 Zapomnialem dodac z firma znajduje sie w Belfascie. Odpowiedz Link Zgłoś
malatea Re: Język francuski w UK 04.10.06, 18:21 dzieki za wiadomosc, a czy moglby Pan mi powiedziec czy jest jakas szansa na zalatwienie sobie tam pracy przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Język francuski w UK 07.10.06, 16:57 Jak najbardziej. Aplikowac mozna wylacznie przez strone firmy. Po wybraniu oferty kliknij przycisk apply na dole strony i otworzy sie formularz. Aktualnie firma sie intensywnie rozrasta wiec potrzebuja ok 300 nowych pracownikow. Zdaje sie, ze szukaja osob mowiacych po francusku do dzialow msn i cisco. Przejrzyj oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
malatea Re: Język francuski w UK 07.10.06, 18:17 dzieki za iformacje , ja juz ogladalam te strone,ale tam wymagaja doswiadczenia ,a ja jeszcze go nie mam,wyslalam tam swoje cv ,ale nawet nie wiem czy go przeczytali, a jak Pan zdobyl tam prace i jak dobrze znal Pan angielski na poczatku? Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Język francuski w UK 09.10.06, 20:28 Zawsze oficjalnie wymagaja jakiegos doswiadczenia, jednak w zaleznosci od liczby kandydatow moga wybrac rowniez kogos bez. Pracuje tu kilku Polakow/Polek mowiacych po francusku, wlosku, niemiecku lub angielsku. Czesc z nich nie miala wczesniejszego doswiadczenia w pracy w callcentre. Ja tez nie mialem doswiadczenia w tej branzy kiedy ubiegalem sie o prace w firmie. Potrzebowali ludzi mowiacych plynnie po polsku i angielsku. Jezyk angielski znam biegle. Teraz pracuje w dziale, w ktorym obslugujemy wylacznie angielskojezyczne kontrakty. Mysle ze duzo latwiej dostac taka prace bedac na miejscu poniewaz Francuski nie jest az tak niespotykanym jezykiem i przewaznie dostaje ja ktos, kto juz tu mieszka. Mimo to nie zniechecaj sie i szukaj dalej. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
malatea Re: Język francuski w UK 10.10.06, 09:03 Dzieki, ale mysle ze bedac w Polsce to jest niemozliwe zeby ktos mnie zatrudnil w UK, wyslalam juz mnostwo aplikacji i nic, ale dzieki za informacje. Mam jeszcze pytanie, czy jest szansa znalezc taka prace jadac tam w ciemno i szukac juz na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Język francuski w UK 10.10.06, 16:43 Wszystko zalezy w jakim stopniu wladasz angielskim. Piszesz, ze srednio. Mysle, ze to daje jakies mozliwosci. Znam kilka osob, ktre nasza firma sciagnela z ich krajow (Slowacja, Szwajcaria, Francja) bo brakowalo im chetnych ktorzy mieszkali na miejscu. Niektore z tych osob slabo mowia po angielsku. Polecam strone www.toplanguagejobs.com i www.reed.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś