Dodaj do ulubionych

kurs kosmetyczny

25.06.08, 21:42
Witam,
czy może ktoś się orientuje, czy można zrobić kurs kosmetyczny przez
internet i ewentualnie gdzie?
Obserwuj wątek
    • driadea Re: kurs kosmetyczny 25.07.08, 11:03
      Nawet jeśli można, to tego nie rób. W kosmetyce najważniejsze są praktyki,
      dlatego, między innymi, lepsze kosmetyczki wychodzą ze studium, niż z uczelni
      wyższych.
      Warsztaty kosmetyczne, zajęcia praktyczne - tego się nie nauczysz przez internet.
    • hanulka01 Re: kurs kosmetyczny 11.05.14, 14:34
      [u]KURSY KOSMETYCZNE I FRYZJERSKIE ERUDIO:[/u]

- profesjonalny kurs kosmetyczny
      - wizaż makijaż stylizacja i kreowanie wizerunku
      - makijaż profesjonalny
      - stylizacja paznokci
      - profesjonalny kurs fryzjerski
      - kurs upięć

również: Mikrodermabrazja, henna i pielęgnacja oprawy oka, manicure, pedicure, świecowanie uszu, mezoterapia i wiele innych.

Programy nauczania i godzinówka dostępna na stronie szkoły:
      erudio.com.pl/kursy/32/kursy-kosmetyczne.html
    • sylwiajanora Re: kurs kosmetyczny 19.05.14, 09:34
      seibrush napisała:

> Witam,
      > czy może ktoś się orientuje, czy można zrobić kurs kosmetyczny przez
      > internet i ewentualnie gdzie?

Kurs kosmetyczny przez Internet? Nie radzę. Ja bym proponowała zainwestować 500 zł i zrobić sobie profesjonalne szkolenie w szkole NOVA. Po pierwsze ćwiczysz na profesjonalnych kosmetykach i nowoczesnych sprzętach, po drugie masz szanse zawsze o coś dopytać, jeśli coś jest dla ciebie niezrozumiałe, bo nauczyciele są przede wszystkim praktykami z doświadczeniem więc wiedzą co i jak, po trzecie nie ma to jak ćwiczyć pod okiem osoby, która się na tym zna i powie co ewentualnie trzeba poprawić, a dodatkowo wydają certyfikat na druku MEN więc masz papier, w razie gdybyś chciała zacząć pracę jako kosmetyczka, wizażystka itp. Sama jestem po takim szkoleniu i nie żałuję, że wybrałam właśnie tą szkołę.
    • tinysiskin Re: kurs kosmetyczny 13.06.14, 12:32
      Kurs kosmetyczny przez net? Raczej nie, w tym zawodzie najważniejsze są praktyki. Poza tym jeśli kosmetyczka okaże się nie być fachowcem, to klientka juz do niej nie wróci, nie poleci jej także koleżankom. A to właśnie w ten sposób kosmetyczki pozyskują sporą ilość klientek. Dlatego tak wane są praktyki. Takie kursy w realu prowadzą szkoły policealne, a może dobrym rozwiązaniem nie byłby kurs, a dobre przygotowanie, czyli zdobycie tytułu technika w tym zawodzie. Takie oferty maja też dobre, państwowe szkoły, zerknij tu jest taka państwowa szkoła dla kosmetyczek. Takie szkoły mają swoje zaplecze (pracownie, odpowiednie sale, nauczycieli - specjalistów i praktyków), może warto na serio zabrać się za przygotowanie do bycia kosmetyczką.
      • Gość: jagienka84 Re: kurs kosmetyczny IP: *.swietojanska.net 17.10.14, 15:51
        Polecam kurs kosmetyczny w NOVA Centrum Edukacyjne!
    • kosmetyczka88 Re: kurs kosmetyczny 14.03.16, 18:51
      Chyba kurs kosmetyczny przez internet to niemożliwe, bo w kosmetyce praktyka jest najważniejsza. Jeśli chodzi o praktykę to polecam Centrum Szkoleniowe Corio w Poznaniu :) www.coriocs.pl
    • marlena989 Re: kurs kosmetyczny 04.05.16, 13:58
      Kurs kosmetyczny przez internet ?. Nie wiem już jakiej głupoty to ludzie nie wymyślą naprawdę. Zgadzam się z tym że przy takim kursie najważniejsze są ćwiczenia praktyczne. Ja swój robiłam w Perfect Glamour we Wrocławiu i tam każdy z zabiegów który był w programie wykonywałam na modelkach. Internetowo to mogą się w takie coś bawić małe dziewczynki w formie gry ?
    • novagdansk Re: kurs kosmetyczny 24.11.16, 15:50
      Ja byłam na Techniku Usług Kosmetycznych w Gdańsku i było naprawdę fajnie. Nauczyciele są ok, szkoła zapewniła materiały i nie utrudniała nauki. Kontakt z sekretariatem też ok. Osobiście polecam ten kierunek :)
    • kosmetyczka88 Re: kurs kosmetyczny 18.01.17, 09:08
      Nie nauczysz się moim zdaniem online, to bez sensu, ponieważ to praktyka jest w tym jest bardzo ważna - dlatego ja osobiście z kursów stacjonarnych polecam Centrum Szkoleniowe Corio www.coriocs.pl, gdzie byłam na kursie kosmetycznym podstawowym i zaawansowanym, bardzo dużo sie nauczyłam i muszę przyznać, że mają świetne instruktorki :) Przemyśl te szkolenie z kursu kosmetycznego online, bo moim zdaniem szkoda kasy... :)
    • moezas Re: kurs kosmetyczny 04.02.20, 20:57
      kurs kosmetyczny przez internet? no błagam.. jak masz z niego cokolwiek wynieść. Przecież to oprócz teorii to trzeba też przejść praktykę. Ja to bym w życiu nie zapisała się na taki kurs. Jak chcesz poważnie podejść do tematu to zapisz się na jeden z kursów w Perfect Glamour. Ja Ci mogę szczególnie polecić te z przedłużania i zagęszczania rzęs. Tam to jest profesjonalna organizacja, dostajesz certyfikat który cieszy się renomą, a do tego po prostu dużo wyniesiesz z takiego szkolenia.
      • olziik Re: kurs kosmetyczny 31.05.20, 22:37
        No dokładnie, co ty się nauczysz przez internet? jeśli chodzi o profesjonalne szkolenia z przedłużania rzęs polecam Perfect Eye Lash , sama u nich szkolenia robiłam . Podstawowe a ostatnio z technik volume russian 2-8D. Wspaniałe instruktorki, tu Cię naucza , a nie w necie
    • joanisia Re: kurs kosmetyczny 09.03.21, 11:03
      Nic nie zastąpi praktyki ;) Polecam zainteresować się kierunkiem w cosinusie, sama skończyłam tam kosmetykę, można zrobić to za darmo i w praktyczny sposób

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka