Dodaj do ulubionych

wyjątkowy problem z kolorami

IP: *.ksknet.pl 10.01.09, 20:34
Witam, mam duży problem w dobraniu cieni do powiek. Doszło do tego, że przestałam ich używac.
Kolor włosów: brązowo- ciemno czerwony (nie rudy. W rudych włosach, albo refleksach wyglądam źle).
oczy: niebiesko szare
Bardzo jasna cera w odcieniu raczej beżowym niż różowym.

Dodatkowo mam skłonność do podkrążonych oczu (nawet jeśli spałam 12 godzin. korektory rozświetlające tylko to uwydatniają, a kryjące sie ważą i pokazują lekkie zmarszczki i zagłębienia dlatego używam pod oczy podkładu bo daje to najlepszy efekt).

Kolory Cieni na zasadzie prób i błędów wiem, że raczej źle mi jest w zlotym, ale do tego srebrno-grafitowy makijaz zlewa mi sie z tęczówkami i dziwnie to wygląda. Przy niebieskim i niektorymi fioletami dodatkowo bardziej widać podkrązone oczy i wyglądam na zmęczoną.
W zasadzie jedyne dwa cienie przy którym wiem że wyglądam w miarę ok, to bordo i śliwka (ciepły odcień, nie chłodny), ale są one zbyt wyraźne i mogę ję nakładać tylko na imprezy i dodatkowo w dopasowaniu z kolorem ubraniań, a ubrania mam różne... :(...
Na ogół maluję oczy kredką (ciemno-brązową, bo czarna daje za duży kontrast)+ tusz i finito.
No i co ja mam począć :(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnes85 Re: wyjątkowy problem z kolorami IP: *.ksknet.pl 10.01.09, 21:01
      Zapomnialam dodać, że mam straszne problemy z opalaniem. Opalam sie na czerwono, a po zejsciu czerwieni jestem praktycznie nie wiele ciemniejsza.
      Jak bylam dzieckiem to mialam blond wlosy, nastepnei stalam sie brunetka. Po przećwiczeniu wielu kolorów włosów (ciepły blond, rudy, winna czerwień,popielaty, zimny brąz, ciepły brąz, czarny) stwierdziliśmy ze znajomymi, ze najlepiej jest mi we słosach w odcieniu: ciemnej czerwieni, lub w bronzo czerwieni, którą teraz mam.
      Aha, cerę mam zdecydowanie beżową, nie różową.

Po przeczytaniu opisów typów urody żaden mi nie pasuje, nawet lato, które przychodzi na myśl jako pierwsze.
      • Gość: Anna Re: wyjątkowy problem z kolorami IP: *.md4.pl 11.01.09, 16:36
        Ja mam podobny typ urody, używam cieni w odcieniach beżu i brązów oraz takich
        zbliżonych do koloru kakao. Lubię też kolor łososiowy w połączeniu z brązowym.
    • wizazystka.forum Re: wyjątkowy problem z kolorami 19.02.09, 13:37
      Może Pani włączyć do swojej kolorystyki
      antracyt,granit,bakłażan,granat,lila,wrzos,turkus.Bardzo ważna jest
      korekta skóry,jeśli ważą się korektory to proszę spróbować wykonać
      rozświetlenie po prostu podkładem.Makijaż ust również wpływa na
      ożywienie kolorystyki twarzy ,proszę wybierać świeże odcienie i
      łączyć je z odcieniem różu do policzków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka