Dodaj do ulubionych

Gdzie USG dopplera na NFZ?

23.05.11, 17:08
Gdzie w Koszalinie albo okolicy moge zrobic usg dopplera na nfz? Bo prywatnie to zadna łaska, a slyszalam ze na nfz strasznie dlugo sie czeka :/
Obserwuj wątek
    • kropla_beskidu Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 26.09.11, 21:52
      katja_24 napisała:

> Gdzie w Koszalinie albo okolicy moge zrobic usg dopplera na nfz? Bo prywatnie t
      > o zadna łaska, a slyszalam ze na nfz strasznie dlugo sie czeka :/

możliwe że w klinice przy dworcu możesz zrobić.
      • katja_24 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 27.09.11, 17:09
        Juz zrobilam prywatnie, dzieki. Jakbym miala czekac na badanie na nFZ to bym chyba osiwiala.
        • gaszek5 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 28.09.11, 15:08
          Jeśli mowa o Poradni Praxis to tam czas oczekiwania na to usg jest ok 2 lat. Ja czekam, właśnie zbliża się czas kiedy powinnam mieć wykonane badanie, tyle że chyba musze sama dpytać kiedy dokłądnie, bo nikt do mnie nie dzwoni.
          Tylko chorować...,
          pozdrawiam
          • katja_24 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 30.09.11, 11:07
            Serio? Ja dzwonilam jakos w maju/czerwcu na Kosciuszki i tam bylo 2 miesiace, ale oni tam maja ograniczony zakres, zalezy jakie zyly chce sie badac.
            Pozdrawiam
            PS. Czasem lepiej zaplacic, ja zaplacilam 150 zlotych za usg jednej nogi i konsultacje. W Praxisie koszt wynosi 120,- za noge + 100 konsultacja.
            • gaszek5 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 02.10.11, 22:11
              Dzwoniłam do Praxisa aby dowiedzieć się kiedy w końcu mogę spodziewać się usg, Pani w recepcji powiedziała mi że właśnie miała dzwonić do osób które w najbliższym czasie miały mieć usg doppler - by powiedzieć, że fundusz odebrał im limity na te badanie i już się nie załapiemy na darmowe usg.

Wniosek:
              czekałam dwa lata by usłyszeć nic z tego - tylko leczyć się państwowo...

Jednak na pocieszenie:
              dzisiaj w okolicach giełdy widziałam plakat, że w październiku w przychodni na św. Wojciecha będzie można zrobić usg doppler żył za 40zł, a za 70 oba badania żył kończyn i naczyń szyjnych wraz z konsultacją lekarską. trzeba się jednak rejestrować. I ciekawe komu się uda, było by super się chociaż tutaj załapać, bo koszt badania nieporównywalnie niższy.
              pozdrawiam.
              A Ty Katja-24 gdzie robiłaś usg, możesz kogoś polecić?

• katja_24 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 03.10.11, 17:28
                No to ladnie Cie wyrolowali :|
                Nie balas sie czekac az 2 lata? No chyba, ze chcialas tylko profilaktycznie i nic Ci nie dolega...
                Ja robilam u Marszalkow :) Nie mam porownania, ale ten gabinet zostal mi polecony jako dobry obok dr Janusa z Praxisa i dr Golofita. Praxis za drogi, a Golofit nie ma Dopplera, wiec...
                Pozdrawiam.
                • gaszek5 Re: Gdzie USG dopplera na NFZ? 03.10.11, 21:31
                  2 lata temu, chciałam w sumie profilaktycznie ocenić stan nóg, bo mam obciążenie genetyczne, ale wciągu tych dwóch lat trochę zaczęłam odczuwać problemy z żylakami. Tak mi się wydaje, że to o żylaki chodzi. Na szczęście dzisiaj umówiłam się na to usg do przychodni na ul. Św. Wojciecha, gdzie od 17 października rusza akcja dot. badań dopplerowskich. Całkowity koszt obu nóg 40zł, więc ciesze się że udało mi się zarejestrować i będę miała tańszym kosztem załatwione to badanie.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka