22.02.05, 11:19
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20877554
Obserwuj wątek
    • balbina11 Re: o NOVUM 22.02.05, 11:27
      Spotkałam się już wcześniej z podobnymi wypowiedziami na temat tej kliniki. Nie
      jest to odosobniony przypadek. Nie wiem co myśleć, bo może czeka mnie leczenie
      w tej klinice?
      • invicta1 Re: o NOVUM 22.02.05, 11:30
        ja z nimi nic wspólnegonie mam, ale uznałam,że macie prawo wiedzieć
        jeśli to prawda, to chyba daleko nie zajadą
        • balbina11 Re: o NOVUM 22.02.05, 11:41
          zajdą, zajdą - dają nadzieję, wyciągają dużą kasę i czasem mają efekty...
          • invicta1 Re: o NOVUM 22.02.05, 11:47
            bo leczenie niepłodności daje możliwości-desperaci sami się pchają na badania i
            wykładają siano-to okropne
            • aniana4 Re: o NOVUM 22.02.05, 14:13
              To straszne!!! Zaczelam sie zastanawiac czy wyniki mojego meza - badanie w
              Novum moge uznac za prawdziwe???... Ale z drugiej strony rozmawialam z
              lekarzem z innej przychodni, ktory mowil, ze w Novum badania sa bardzo
              dokladne, ze oni nie robia az tak dobrze, wiec moze tu tkwi przyczyna? Moze
              jednak Novum jest OK, moze gdzie indziej wyniki sa lepsze, bo i badanie
              niedokladne... Piszcie jakie macie doswiadczenia, bo wlos sie na glowie jezy
              jak sie czyta cos takiego!!!
              • inga30 Re: o NOVUM 22.02.05, 14:21
                Ja robiłam zawsze badania w novum, potem dostałam w pracy pakiet medyczny w
                innej przychodni dla siebie i dla męza i robię czasem w tej przychodni, a
                czasem jak mi wygodniej w novum, nie zauwazyłam różnic, czy rozbieżności w
                wynikach.
              • cetka Re: o NOVUM 22.02.05, 17:41
                chmmm. moj maz robil z novum 3 badania nasienia, dostal leki od wolskiego i z
                kazdym bardzniej jest DUZO lepiej. to jakos nie pasuje do teorii spiskowej.
                • cetka Re: o NOVUM 22.02.05, 17:47
                  a jak juz doczytalam tamtej watek, bo novum przeciez nie robi bakteriologii,
                  tylko pobiera ja i wysyla ja do baktera na targowa!!!
                  • paula29 Re: o NOVUM 22.02.05, 18:02
                    jestem pacjentką Novum i bardzo sobie chwale. Terminy na czas - nie musze stac
                    w kolejkach, badania od reki, koszt wizyty nie rozni sie od prywatnych
                    ginekologów, a wrecz jest duzo nizszy; nikt mnie do niczego nie zmusza i nie
                    namawia tylko systematycznie jestem prowadzona i czuje, że przez dobre rece.
                    nie mam tej klinice nic do zarzucenia
                  • inga30 Re: o NOVUM 22.02.05, 18:36
                    uważam , że novum robi bakteriologie, bo mozna dzwonic do laboratorium i
                    dowiadywac się od pań , czy coś rośnie.
                    • cetka Re: o NOVUM 22.02.05, 19:43
                      to w takim razie zmienili to - moze ktoras z was wie kiedy? jeszcze niedawno
                      wysylali do naktera. ile kosztuje wymaz z pochwy w novum? w bakterze 45 zl,
                      szukam taniejsad
                      • inga30 Re: o NOVUM 22.02.05, 19:56
                        Cetko, chyba z przeprowadzką do nowej siedziby, ale nie jestem pewna. Posiew z
                        kanału 50 zł, a stopień czystości pochwy 26 zł - to są ceny z grudnia.
    • pollla Re: o NOVUM 24.02.05, 19:23
      My też zrezygnowaliśmy z N po niemiłym incydencie. Co do zasady wszystko było
      super, ale jedna mała rzecz zaważyła. Mój M robił tam stertę badań w tym
      badanie nasienia. Kiedy odbierał wyniki okazało się, że jednego badania nie ma
      (a te co wysyłają swoich M na badania chłopaków wiedzą, co to za stres). Jakoś
      by się może ten mój M załagodził, ale Pani od wyników potraktowała nas tak,
      jakbyśmy chcieli to badanie co najmniej wyłudzić - "To niech sobie państwo to
      wyjaśniają, bo napewno nie było opłacone". Oczywiście okazało się, że było
      opłacone. Panie w laboratorium też myślały, że nieopłacone i nie zrobiły
      badania, mimo że materiał miały. Można było chociaż zadzwonić do nas i
      wyjasnić, ale nikt nie zadał sobie trudu.
      Nie usłyszeliśmy nawet głupiego przepraszam, albo innej propozycji rozwiązania
      niemiłej sytuacji. Dlatego N nie zainkasuje okrągłej sumki za moje ICSi.
      Pozdr.
      • cetka Re: o NOVUM 24.02.05, 19:29
        e tam - obrazilas sie na swietnych lekarzy za glupiutka pielegniarke czy
        recepcjonistke? ja bym zlozyla na pania skarge do szefow novum, ale na pewno to
        by nie zawazylo o moim odejsciu z kliniki, ktora ma imponujace wyniki w ilosci
        ciaz z inv i isci...
        • aurita Re: o NOVUM 25.02.05, 13:18
          az sie zalogowalam doGW zeby odpowiedziec.
          Dziewczyny wybierajace klinike do leczenia Nieplodnosci: nie dajcie sie
          zmanipulowac. Bo mnie cholera bierze.
          W Nowum, tak jak w kazdym laboratorium , klinice, szpitalu napewno takze sie
          myla. Co ma wynik bakteriologiczny jednej kobiety do calego procesu leczenia?
          Wynik nalezy powtorzyc i tyle.
          W Nowum honoruja wyniki innych laboratoriow (chyba tylko wlasnie plemniki chca
          tam badac): nie musicie wiec tam wydawac forsy: mozecie nawet czesc zrobic na
          NFZ jezeli odpowiednio podejdziecie lekarza pierwszego kontaku. Nowum jest
          drogie? Jest, zgadzam sie : zaplacilismy za zabieg icsi 6500 zl z mrozakami
          (plus leki) : udany zabieg.
          Ile bym zaplacila w innej klinice? np Invikcie , ktora ktos tak reklamuje??
          9600 zl plus leki, plus wszystkie badania ktore wymagaja zeby byly u nich
          zrobione (ja bedac w Novum moglam wiele badan zrobic gdzie indziej, duzo taniej)
          Dziewczyny nie dajcie sie oglupic! O Nowum jest takze bardzo wiele dobrych
          opinii i to dotyczacych leczenia: WYLECZENIA!!! Ciekawe dlaczego do tych stron
          nikt wam linkow nie podaje. Kazda klinika ma swoje plusy i minusy , ale
          szkalowanie jednej z najlepszych klinik w kraju podnosi mi adrenaline.
          Nie zrobili badan? Bardzo mnie to dziwi ale mam jadaczke i bym zazadala
          spotkania z kierownikiem : zapewniam ze Lewandowski zmylby paniekom glowy.
          Cetka w Nowum maja juz wlasna bakteriologie od jakiegos czasu. ale polecam Ci
          naprawde BAktera: to dobre laboratorium (ale nie bede twierdzic ze w zyciu sie
          nie pomyla!!!)
          Pozdrawiam Ita z Bociana, w 14 tygodniu ciazy z ICSI z Novum. Otyla, Stara, z
          Pco i zawysoka prolaktyna.
          • agnes59 Re: o NOVUM 25.02.05, 15:19
            Aurita nie mogę się wypowiadać na temat Novum bo nie miałam styczności z tą
            kliniką,ale nie sądzisz,że osoby leczące się tam czy też w innej klinice maja
            prawo znać też te złe opinie.Pewnie,że błedy zdarzają się wszędzie,ale
            nieznaczy to,że kazdy ma pisać tylko o tych dobrych rzeczach.
            Dobrze,że jesteś zadowolona z Novum,bo to znaczy,że Ci pomogli.
            Jesteś oburzona na osoby piszące źle o tej klinice a robisz to samo w stosunku
            do innej.
            Nikt w tym wątku nie reklamował Invicty.
            Nick autorki wątku nie ma nic wspólnego z reklamą,bo z tego co wiem Ona tam się
            nie leczy.
            Zapewniam Cię,że w Inviccie tez nie ma miejsca naciaganie i wcale nie jest tak
            drogo jak napisałaś sam zabieg kosztuje 4500zł plus leki( osoby nalezące do
            programu In Vitro bez ryzyka w przypadku nieudanego zabiegu pieniądze mają
            oddane,więc mozna przeznaczyc na następny),nikt tez nie narzuca mi bym u nich
            robiła wszystkie badania,które nie są wcale drozsze niz w innych lab.Wizyty są
            na NFZ,chyba,że zabraknie miejsca w dany dzień ze względu na limit to wtedy
            60zł z USG( to wcale nie drogo).
            Tak samo mogą wku...się osoby,które tam się leczą i są zadowolone.
            Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
            • aurita Re: o NOVUM 25.02.05, 17:06
              agnes: nie reklama Invikty nie padla. Ale padlo natomiast:
              "ja z nimi nic wspólnegonie mam, ale uznałam,że macie prawo wiedzieć
              jeśli to prawda, to chyba daleko nie zajadą"
              "zajdą, zajdą - dają nadzieję, wyciągają dużą kasę i czasem mają efekty..."

i moglabym jeszcze. A to wszystko na podstawie jednego badania? o Nowum, ktore
              ma swietne efekty i dziala od lat?

Co do cen to takie sa podane na stronie www.invicta.pl/index1.php?
              h=h2&l=l1&p=p2&c=bez_ryz
              Jest to oficjalna podstrona tego osrodka : sami sie tak reklamuja, i nie mam
              podstaw aby im nie wierzyc. Moj zabieg byl udany: tyle wiec bym zaplacila w
              Invikcie, gdzyby mnie zakwalifikowali do IVF bez ryzyka (Ale to inna bajka)
              Czy napisalam chociaz jedno zdanie mowiace ze Invicta jest do niczego? Jedno
              slowo? Czy napisalam ze nie wierze w skutecznosc leczenia w Invikcie? Nie
              bardzo rozumiem co Cie tak wkurzylo? Przeczytaj dokladniej moj post.
              I zycze powodzenia
              Ita
            • Gość: cetka Re: o NOVUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 17:29
              >Zapewniam Cię,że w Inviccie tez nie ma miejsca naciaganie

mnie to akurat spotkalo, ale tez moze 1 dr. mial zly dzien. a ze zapisalam sie
              w tym samym czasie do invicty i do novum i w inviccie chciano mnie naciagnac,
              to wybralam novum i na razie nie zaluje.
            • neerroo Re: o NOVUM 25.02.05, 18:17
              Agnes 59 in vitro w invikcie kosztuje 4800 zł + 500 mikromanipulacja,a wizyty
              przed programam są tylko i wyłącznie prywatne i kosztują 80 zł .Nie ma wizyt na
              NFZ u szefa.
              Wizyty na NFZ są u innych lekarzy ale Oni nie przygotowują do invitro.
              • pimpek_sadelko Re: o NOVUM 25.02.05, 18:21
                a ja chodzilam do szefa i na nfz. tylko za jakies 3-4 wizyty placilam. lazilam
                3 cykle zatem bylam ok 12-15 razy.
                • neerroo Re: o NOVUM 25.02.05, 19:11
                  kiedy Ł. przyjmował na NFZ ???? bo ja cały ubiegły rok płaciłam,chociaż miałąm
                  skierowanie od mojego gina? nie rozumiem ,czy tylko wybrańcy nie płacą ?
          • Gość: cetka Re: o NOVUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.05, 17:27
            ja chodze tylko do bakterasmile te polozne, co pobieraja, to istne anioly,
            przeurocze kobietysmile zawsze udzielaja rzetelnych informacji, chetnie wysylaja
            faxem wyniki - uwielbiam to mce.

co do novum - zgadzam sie z toba. nie moge uwierzyc, ze ktos po 1 opinii
            rezygnuje. novum to I mce, gdzie sie nie obrazaja, ze przynosze wyniki skad
            chce.
          • pimpek_sadelko aurito 25.02.05, 17:59
            w bialymstoku invitro kosztuje 6 tysiecy, a z mrozakow duzo taniej. zatem jesli
            o cenach mowa to novum jest zaraz po invikcie.
            robilam wiele badan w invikcie i diagnostyka mi wyszla tam ok 500 tansza niz
            bym to robila w warszawie.
            • aurita Re: aurito 25.02.05, 18:10
              pimpek: 6,5 tys. to ICSI i mrozenie. Zwykle IVF kosztuje taniej. Transfer
              mrozakow tez jest tanszy ale jeszcze nie maialam przyjemnosci.
              A co do Bialegostoku to mnie zadziwiasz: myslalam ze tam jest duzo duzo taniej:
              jestem z Wwy wiec o Bialym nie myslalam majac pod reka Noowum: ale wiem ze
              Bialystok to bardzo dobra klinika.
              pozdrawiam
              • pimpek_sadelko Re: aurito 25.02.05, 18:14
                aurito: to jest calkowity kosztsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka