Dodaj do ulubionych

EMKA - pierwsze wrażenia...

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 21:14
I jak... Zawiedzeni, mile zaskoczeni, a może jakieś inne odczucia.
Moim zdaniem to wielki błąd, że nie udało im się zmobilizować wszystkich
najemców do otwarcia sklepów na czas. Z tego co zauważyłem to jest około 10
takich boksów m.in. Idea, Reserved, sklep zoologiczny (przynajmniej nie
zauważyłem go).
Oprócz tego podobno nadal są trzy albo cztery boksy do wynajęcia. W całym
centrum brakuje księgarni, sklepu muzycznego oraz komputerowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 21:25
      Więcej na temat oferty Emki na stronie www.galeria.emka.pl
    • Gość: mysza Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 21.06.02, 13:21
      Centrum jakich wiele w większych miastach( i to już od dobrych kilku lat) z tą
      tylko różnicą, że są tam dużo lepsze sklepy, a w nich lepszej jakości i
      bardziej oryginalne rzeczy!!!! Koszalin to zaścianek niestety.........
      Po zakupy i tak będę jeździć przynajmniej do Trójmiasta bo tu niestety nie ma
      czego szukać!!
      • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 13:45
        > Centrum jakich wiele w większych miastach (i to już od dobrych kilku lat)
        Dobrze, że dodałaś "w większych". Tych powyżej 300 tysięcy, choć nawet w
        Szczecinie nie ma chyba niczego podobnego. Jeśli ktoś ma inne dane to proszę o
        sprostowanie, bo być może się mylę.

> tylko różnicą, że są tam dużo lepsze sklepy, a w nich lepszej jakości i
        To znaczy czego konkretnie brakuje. Jakieś marki...

> bardziej oryginalne rzeczy!!!! Koszalin to zaścianek niestety.........
        Jeśli wszyscy w to uwierzymy to na pewno nim zostanie. Myślę, że takie obiekty
        jak Emka, czy też politechnika oraz inne uczelnie dowodzą, że Koszalin ma
        charakter aglomeracji zdecydowanie ponadregionalnej. Spójrz na inne miasta do 200
        tysięcy mieszkańców a nawet powyżej i porównuj Koszalin z nimi a nie z
        Trójmiastem, Poznaniem, czy Warszawą...

• Gość: mysza Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 21.06.02, 15:09
          No dobrze ...masz nieco racji, myślałam głównie o Gdyni czy Gdańsku, ale i w
          Szczecinie np. Carfure, może nie tyle bryła zewnętrzna ale wewnątrz.....
          A liczyłam na Vero Moda, Gantos, Orsay, czy jakieś markowe buty!!!
          Koszalin jaki jest każdy widzi......bida aż piszczy!!!
          Pewnie dla niektórych EMKA to wielki świat!!!!!!
          • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 15:38
            Moim zdaniem szczeciński Carefour leciał na opinii. 15 butinów lepszych czy
            gorszych i hipermarket...
            Mnie w EMCE zabrakło 4you...
            • Gość: mysza Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 24.06.02, 11:18
              Nie wiem na jakiej opini jechał Carrefour, ale byłam tam i prezentuje się
              naprawdę nieźle( szczególnie część butikowa).Jest przynajmniej wykończony pod
              względem budowlanym,a u nas niestety nie!!Pozostawiono nad głowami mało
              estetyczne ciągi rur- mam nadzieję, że tylko tymczasowo.Nie mówię już o tym, że
              chciałam napić się np. kawy mrożonej lub po wiedeńsku w jednym z nielicznych
              gastronomicznych miejsc a pani zrobiła wielkie oczy.........
              • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:24
                > Nie wiem na jakiej opini jechał Carrefour,
                No cóż, ja byłem tylko w Carrefourze w Szczecinie i bardzo się zawiodłem sądze,
                że inne centra są znacznie lepsze i ciekawsze.

> naprawdę nieźle( szczególnie część butikowa).
                Nie liczyłem, ale jest ich chyba 10 albo 15.

> Jest przynajmniej wykończony pod
                > względem budowlanym,a u nas niestety nie!!Pozostawiono nad głowami mało
                > estetyczne ciągi rur- mam nadzieję, że tylko tymczasowo.
                Też się nad tym zastanawiałem....

>Nie mówię już o tym, że
                >
                > chciałam napić się np. kawy mrożonej lub po wiedeńsku w jednym z nielicznych
                > gastronomicznych miejsc a pani zrobiła wielkie oczy.........
                Na dniach mają otworzyć kawiarnię McCafe obok budy z pasztecikami. Pewnie się
                znajdzie....
    • Gość: mysza Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 26.06.02, 08:50
      A tak na marginesie ..czyżbyśmy tylko we dwójkę odwiedzili Emkę...wszyscy tak
      cicho siedzą.......
      • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 18:31
        Rzeczywiście, ej ludzie co się dzieje. Byliście czy nie....
        Jeśli nie to polecam wybrać się dopiero za miesiąc. Miejmy nadzieje, że wtedy
        wszystko będzie ładnie wykończone. No, za dwa tygodnie...
        Zapomniałem jeszcze napisać, że brakuje tam normalnej restauracji.
        • Gość: mysza Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 27.06.02, 15:29
          Rozmawiałam dziś z dość ważną osobą z zarządu Emki i powiedziała mi że te rury
          już tak zostaną bo tak jest we wszystkich centrach..........!! zgroza!!!!
          • Gość: piotrek Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 19:09
            Szkoda, może chociaż zrobią tak jak w Sano - sufit jest ładnie wymalowany i
            prawie nie widać, że coś jest nie tak.
    • Gość: Medios Re: EMKA - pierwsze wrażenia... IP: 217.97.149.* 29.06.02, 10:49
      A po co nam kolejne Sano? może jakaś konkurencja? Wierzycie, że będzie to
      rzeczywiście "centrum rozrywki i kultury"?
      • retro Re: EMKA - pierwsze wrażenia... 29.06.02, 17:53
        W to nikt nie wierzy. To tylko maszynka do zarabiania pieniędzy. I tragedia
        architektoniczna. Razem z Kościołem robi to przygnebiające wrażenie. I to
        zaniedbane otoczenie od strony kościóła. Beee. Wiocha. Ale w tej estetyce nie
        odstajemy od średniej krajowej.
        Poza tym Kwaśnicki od czasu do czasu lata nad Koszalinem balonem. Może z lotu
        ptaka wygląda to lepiej. Nie wiem.
    • piotr.koszalin Re: EMKA - pierwsze wrażenia... 27.07.02, 13:41
      Czy ktoś wie coś więcej na temat dalszej zabudowy placu papieskiego. Na stronie
      Emki znalazłem taką informację:

EMKA S.A. zaprasza inwestorów do współpracy przy realizacji drugiego etapu
      zabudowy placu Papieskiego.
      Propozycje mogą dotyczyć budowy:
      - hotelu z zespołem basenowym;
      - multikina;
      - marketu dom i ogród oraz innych obiektów takich jak: międzyosiedlowy dom
      społeczny, hala sportowa, biurowiec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka