Gość: Joanna IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.03.01, 09:45 Nie mieszkam już od 10 lat w Koszalinie. Co się teraz dzieje ? Czy dalej Dubois to klasztor ? A może Broniewski wyszed na prowadzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawel Re: Dubois czy Bronek ? IP: 209.177.26.* 09.03.01, 22:10 Jak to jest ze ludzie z Bronka tak strasznie nie lubia ludzi z Dubois. To jest tragedia.Powiem z wlasnego doswiadczenia ze bylem kompletnie zdezorientowany kiedy na jakiejs osiemnastce dziewczyna mowi mi ze: tak chetnie ze mna zatanczy ale czy wiem ze ona jest z Bronka?! no to niezle...nigdy nie myslalem o Bronku jako jakiejs rywalizujacej szkole... Dubois ma dalej ksywe klasztoru z tego co wiem i wiem tez co sie tam dzieje...spedzilem tam trzy wspaniale lata i napewno nie jest to klasztor, ha he...ta nazwa jest chyb atak z przekory..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.enter.net 16.03.01, 20:22 CZY BRONEK JEST DALEJ LEPSZY W KOSZA OD DUBOIS Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.enter.net 12.04.01, 19:33 WESOLYCH SWIAT DLA wszystkich z Bronka i Dubois Zrobcie wspolny jubel a moze sie w koncu polubicie jak zaprosicie to tez przyjade XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dubois czy Bronek ? IP: 63.83.144.* 16.08.01, 15:19 Czy w Koszalinskich ogolniakach nie maja dostepu do Internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnt Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.library.unr.edu 17.08.01, 21:37 Pewnie ze Dibulec, stonka z Bronka sie nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMS Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 14:10 Heh, stare czasy wracją ;) Jasne że Dibulec - dobrze wiem, 4 lata tam spędziłem (kieeeeedy to było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dubois czy Bronek ? IP: 63.94.130.* 17.08.01, 22:40 Dubois za moich czasow tam to byly ;laski; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMS Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 15:14 Z moich czasow tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 16:05 Nadal są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_ski Re: Dubois czy Bronek ? IP: 195.94.222.* 03.10.01, 11:25 Mam za sobą Bronka i nie żałuję ;-) Miałem fenomenalną wychowawczynię (pozdrawiam, pani Ewo!) i kapitalną klasę - co człowiek, to indywidualność. Wydaje mi się, że w Dubois ogólny poziom był wyższy w tym sensie, że nauczyciele cisnęli, narzucano ambitne cele, jednym słowem wyścig szczurów od 15 roku życia. Nie wiem, czy to źle, czy dobrze, ani jakimi kategoriami to porównywać. W Bronku na pewno tego nie było (wyjątek - kochany Henio Rakowski, ukłony) i z jednej strony może to źle, bo z pewnych przedmiotów mało co pamiętam (kłania się Renia Stramska i jej czytanie z książki), z drugiej - kto chciał, ten potrafił i mógł się rozwijać naprawdę nieźle. Jednym słowem większy luz ze wszystkimi konsekwencjami. Ja uważam, że to dobrze. Z mojej klasy 100% trafiło na studia, a nikt do Kocborowa (nie wiem, czy to plotki, ale ponoć zdarzały się w Dubois załamania nerwowe). Pozdrawiam mojego kochanego Bronka i niemniej potrzebne Dubois; trzymajmy się w życiu razem, inaczej pozagryzają nas tzw. renomowane licea warszawskie i inne ;-) Adam Gość portalu: Joanna napisał(a): > Nie mieszkam już od 10 lat w Koszalinie. Co się teraz > dzieje ? Czy dalej Dubois to klasztor ? A może > Broniewski wyszedł na prowadzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maka Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.61.101.222.host.de.colt.net 01.02.02, 13:24 Nie wiem co jest lepsze - to chyba zalezy od potrzeb wlasnych. Powiem tylko jedno: ja chodzilam do Dubois a moja najlepsza przyjaciólka do Bronka - i dalej jestesmy przyjaciólkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasya Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 13:35 dubois wyścig szczurów ,,,nie zauważyłam te przepastne wnętrza strzelnica na strychu kanciapa w piwnicy i skadorwa na francuskim żyć nie umierać (pani profesor pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: Dubois czy Bronek ? IP: 217.153.4.* 21.05.02, 18:49 Tam w kanciapie to chyba bufet pozniej zrobili? Ech, ja tez wspominam milo te czasy i mimo wszystko dyscypline. Pamietacie kolorowe piatki? kolejki przes wejsciami, gdy sprawdzali tarcze i na predce sie je przyszywalo do rekawa? i huczne weekendowe imprezy, o kt zawsze w poniedzialek wiedzial wychowawca. Zakazany owoc smakowal zawsze najlepiej! Ja tez pozdrawiam cala kadre byla i obecna Dibulca, a najgorecej psor Urszule Poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terowa Re: Dubois czy Bronek ? IP: 145.52.43.* 21.02.02, 12:30 Ach jak to milo slyszec (w tym wypadku: czytac), ze w starym, poczciwym Koszalkowie nic sie nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: Dubois czy Bronek ? IP: 217.153.4.* 21.05.02, 18:51 Hehe, nie ma sie czym chwalic, ale mnie tez w przyszlym roku stuknie dycha od matury w dibulcu pozd dla absolwentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łużycka Re: Dubois czy Bronek ? IP: 62.233.167.* 25.05.02, 20:38 Jeśli chodzi o porównywanie szkół to jest to bardzo ciężki temat, ponieważ każdy człowiek sam wybiera sobie w miarę swoich możliwości, szkołę, kierunek. Szczerze mówiąc nie mieszkam już w Koszalinie od 2 lat, mam teraz taką sytuację, iż moge porównać szkoły jakie są w Warszawie, gdyż tu teraz mieszkam. Jeśli mając na uwadze Warszawskie szkoły, jest to szok na tym rynku, ponieważ szkoła przewyższa szkołę, jest poprostu bardzo dobry wybór, w Koszalinie są 2 szkoły do wyboru o podobnych propozycjach, w Warszawie patrzy się na bardzo małe szczegóły o których nikt nie pomyślałby w Koszalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: Dubois czy Bronek ? IP: 24.229.107.* 07.02.03, 15:31 Gość portalu: łużycka napisał(a): > > > Jeśli chodzi o porównywanie szkół to jest to bardzo ciężki temat, > ponieważ każdy człowiek sam wybiera sobie w miarę swoich możliwości, szkołę, > kierunek. Szczerze mówiąc nie mieszkam już w Koszalinie od 2 lat, mam teraz > taką sytuację, iż moge porównać szkoły jakie są w Warszawie, gdyż tu teraz > mieszkam. > Jeśli mając na uwadze Warszawskie szkoły, jest to szok na tym rynku, ponieważ > szkoła przewyższa szkołę, jest poprostu bardzo dobry wybór, w Koszalinie są > 2 szkoły do wyboru o podobnych propozycjach, w Warszawie patrzy się na > bardzo małe szczegóły o których nikt nie pomyślałby w Koszalinie. Koszalin ma duzo szczescia a raczej jego mieszkancy iz maja wybor a wiadomo konkurencja podnosi poziom w obu szkolach,sa miasta bez mozliwopsci wyboru i to jest straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dak Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.cmts.sth.ptd.net 28.02.03, 14:37 Sa inne ogolniaki w rejonie z ta klasa? Odpowiedz Link Zgłoś
kapral.pdch Re: Dubois czy Bronek ? 09.03.03, 17:59 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Nie mieszkam już od 10 lat w Koszalinie. Co się teraz > dzieje ? Czy dalej Dubois to klasztor ? A może > Broniewski wyszed na prowadzenie ? A ja zrobiłem maturę w Dubois w 1960 roku. Pozdrawiam wszystkich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: Dubois czy Bronek ? IP: 81.15.234.* 10.03.03, 13:39 Jako niedoszły absolwent Broniefskiego, mogę z całą odpowiedzialnością przestrzec innych i na tym małym, lokalnym forum pozdrowić serdecznie, może nie w takiej sentymentalnej tonacji, szmatę od angielskiego p. Hfist! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulan Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.chello.pl 12.03.03, 23:50 He to ja tak samo jako niedoszly absolwent Dubois moge pozdrowic pania Latzke od niemieckiego? Niech jej nie swieci gwiazdka pomyslnosci. Na przekur jej jednak ukonczylem liceum :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulan Re: Dubois czy Bronek ? IP: *.chello.pl 12.03.03, 23:51 He to ja tak samo jako niedoszly absolwent Dubois moge pozdrowic pania Latzke od niemieckiego? Niech jej nie swieci gwiazdka pomyslnosci. Na przekor jej jednak ukonczylem liceum :P Odpowiedz Link Zgłoś