sibeliuss 07.10.08, 20:01 Najpierw likwidacja linii 7, skrócenie linii 9. Teraz praktycznie likwidacja linii 5, znaczne ograniczenie kursowania linii 13. Czyżby było za drogo i ludzie nie chcą jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna12.3 Re: MZK ma problemy finansowe? 08.10.08, 17:21 Nie dziwię się,że wyszło na to, iż niektóre linie były nierentowne i je zlikwidowano. Ostatni raz jechałam 7 trzy lata temu, gdy wsiadłam do pustego autobusu, kupiłam u kierowcy bilet za 3.20 zł.Ale kierowca nie mógł ruszyć z miejsca - autobus się zepsuł. Byłam zarejestrowana u lekarza, zależało mi na dotarciu do Koszalina, więc poprosiłam kierowcę o zwrot pieniędzy za bilet, chciałam wysiąść i innym pojazdem dotrzeć do K. Odmówił, stwierdził,że to nie jego wina. Na moje pytanie, kiedy możemy wyruszyć, odpowiedział,że nie wie. Do K. pojechałam PKS-sem, za 2 zł. Niedawno, kiedy było już " ostatnie tchnienie" 7 widziałam, jak podjechała pusta 7 na przystanek i od razu ruszyła, a do przystanku biegły 3 panie. Były prawie na wysokości " czoła" autobusu- machały, kierowca nie zatrzymał się , nie otworzył drzwi. Minął kobiety. Czy potrzebny komentarz? Wiadomo, dla kogo jest MZK. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: MZK ma problemy finansowe? 08.10.08, 19:33 Mnie zastanawia dlaczego MZK nie kupi minibusów, na niektórych liniach są wskazane. Ciekawe czy MZK da radę obsłużyć nowe centrum handlowe na Gnieźnieńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
j0tj0t87 Re: MZK ma problemy finansowe? 11.10.08, 02:23 "Kursy autobusów miejskich Koszalin zredukował do minimum. A zapowiada, że całkiem zlikwiduje, jeśli gminy nie będą się dokładać. Rzecz w tym, że gminy nie mają z czego dokładać. " ww6.tvp.pl/View?Cat=235&id=807246 Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: MZK ma problemy finansowe? 27.11.08, 10:28 Właściciciele busów chyba nie parają się działalnością charytatywną a jakos wychodzą na swoje. Czyżby w MZK było za dużo administracji do utrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
j0tj0t87 Re: MZK ma problemy finansowe? 28.11.08, 20:55 Tak właśnie jest. W MZK autobus, który jest w 1/3 pełny ledwo się zwraca. Trzeba opłacić prezesa sekretarkę, specjalistę ds. drogownictwa, biletów i farby na ścianie, do tego informatyk, sprzątaczka... Sielanka i przeludnienie, bo wiadomo - miasto nie pozwoli nam zbankrutować. Busy są tańsze, jeżdżą częściej, wożą więcej powietrza i się opłacają. Ale nie wydaje się biletów, albo kasuje jeden na kurs. Ale im zależy - więc kierowcy mili, dbają o pojazd i o klienta - swoje źródło dochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamulka84 Re: MZK ma problemy finansowe? 27.11.08, 20:54 A z tego co wiem to na dzisiejszej sesji radni maja podjac uchwale o podwyzce cen biletow... Odpowiedz Link Zgłoś
lenseszen Re: MZK ma problemy finansowe? 01.12.08, 21:36 A i "jedynkę" zlikwidowali... trudno się dziwić - jakiś czas temu byłam świadkiem, jak w środku miasta w autobusie linii 11 na zakręcie odpadło koło i pojechało na obwodnicę. Sypie się tabor... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: MZK ma problemy finansowe? 01.12.08, 21:57 Dlaczego MZK nie zakupi minibusów, przecież są ekonomiczniejsze. Czy taka 12 lub 3 muszą jechać "duże"? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliann Re: MZK ma problemy finansowe? 02.12.08, 22:11 wiecie jakie autobusy staja na tym nowym przystanku kolo forum?? czyżby 13?? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkedzierski30 Re: MZK ma problemy finansowe? 03.12.08, 10:17 powiem ci tak, że tam się chyba żaden autobus nie zatrzymuje, nie ma żadnego rozkładu na tym przystanku, nie zatrzymała się tam nawet 13-tka która przejeżdżała, a co tu mówić o 16 czy innych które mają pętlę koło cmentarza - one wyjeżdżają z pętli nie światłami tylko inną drogą (kto jeździ ten wie), dlatego jeśli chcecie się wydostać z forum to proponuję przejść przez ulicę na tą pętlę 16-tki, tam jest przystanek tzw początkowy Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: MZK ma problemy finansowe? 03.12.08, 13:44 MZK czeka na kasę z Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliann Re: MZK ma problemy finansowe? 03.12.08, 15:50 jak bylam wsobote w forum to zatrzymala sie tam 12!a skad ona jechalała to nie wiem.myslałam ze 13 sie tam bedzie zatrzymywac.moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
lenseszen Re: MZK ma problemy finansowe? 09.12.08, 18:34 może kiedyś... jak jej nie zlikwidują ;) Odpowiedz Link Zgłoś