Dodaj do ulubionych

znowu technicznie -waga

01.07.16, 09:49
ja znowu techniczniesmile
znalazłam wzór na prezent ale nie wiem jak się za niego zabrać..
club.osinka.ru/picture-2174925?p=15974225
czy ktoś może wyszywł znak zodiaku z tej serii??
jaką gęstość kanwy do tego wybrać i iloma nićmi to wyszywać bo nie jest tam napisane albo nie potrafię tego przeczytaćsmile
Obserwuj wątek
    • jola_ep Re: znowu technicznie -waga 01.07.16, 11:55
      To jest obrazek. Kto go przerabiał? Na ile krzyżyków jest rozplanowany? Jeśli ma dobrze wyglądać, to co najmniej na 600 w pionie. I bardzo dużo kolorów (> 100)
      Przy takich rozmiarach proponuję Luganę 25ct wyszywaną półkrzyżykiem.
      Dla mnie co najmniej 3 lata wyszywania. (popełniłam parę przerabianych komputerowo dzieł, ale dużo mniejszych)

Jak na prezent to szukaj dalej.
    • inna57 Re: znowu technicznie -waga 01.07.16, 12:55
      Szczerze mówiąc nie podjęłabym się haftowania tego wzoru. Tego typu przeróbki to nie jest dobry pomysł. Jeden raz podjęłam się takiego haftu, efekt taki sobie. Żeby faktycznie haftować z takiego wzoru najpierw trzeba poświęcić wiele czasu na ocenzurowanie wzoru i usunięcie (zamianę) zbędnych pojedynczych krzyżyków. Praca tak naprawdę dla bardzo doświadczonych. O czasie który trzeba poświecić na taki haft i koszcie materiałów które będą niezbędne nawet nie ma co wspominać. No i jeżeli haft jest duży to do jego haftowania niezbędna jest dobra rama.
      Wiem że takie obrazy są piękne, wiem że niektóre hafciarki wręcz specjalizują się w takich haftach ale zdecydowanie radzę zastanowić się przed rozpoczęciem pracy.
    • agrestka1 Re: znowu technicznie -waga 01.07.16, 13:42
      jak to dobrze że jest takie forumsmile
      bo już zaczęłabym pracę
      na schemacie jest 141 na 191 krzyżyków...to rzeczywiście chyba mało a kolorów jest 76
      jakoś nie mam wielkiego doświadczenia ale bardzo mi się ten obraz podobał

to może w taki razie możecie podpowiedzieć jakiś fajny wzór wagi (ma być w prezencie dla siostry na 40 urodziny także myślałam że ten będzie taki wyjątkowy a tu zonk)
      • inna57 Re: znowu technicznie -waga 01.07.16, 15:40
        Jak tylko dojadę do domu to sprawdzę czy mam jakiś wzór dla Wagi, sama mam w domu dwie "Ważki" wiec wiem że czasu zbyt dużo nie masz. Proszę podaj na jaki adres wysłać wzór. Czy gazetowy będzie OK.
      • inna57 Re: znowu technicznie -waga 01.07.16, 20:10
        Zgodnie z obietnicą, znalazłam ciekawy wzór. Wysłałam na pocztę gazetową, nie odbiło mi e-maila czyli adresat właściwy.
        Jeszcze raz, miłego xxx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka