Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.11.06, 00:14
    Swoją przygodę ze sprzedażą zaczęłam 1,5 roku temu. Najpierw byłam
    pracownikiem leasingowym w hipermarkecie, następnie merchandiserem kilku
    dużych producentów żywnośći a obecnie jestem koordynatorką całego terenu
    mojego miasta w agencji merchandisingowo-promocyjnej. Za pół roku ukończę
    dzienne studia (inżynieria komputerowa) i wyprowadzę się do Wrocławia. Nie
    wiem tylko o jakie stanowiska mogę się starać. To co do tej pory robiłam
    bardzo lubiłam i widziałam, że mam do tego duże predyspozycje. Proszę mi
    pomóc i nakierować na jakie ogłoszenia mam zwracać szczegółną uwagę. Z góry
    dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • beata.preis Re: Co dalej? 03.11.06, 12:36
        Zdecydowanie powinnaś kontynuować swoją karierę w tym kierunku.
        Za pół roku będzie Pani miała 2 letnie doświadcznienie w merchandisingu oraz
        doświadcznie w koordynacji pracy innych.
        Na pewno moze Pani szukac ofert pracy na stanowiska podobne do obecnego w
        agencjach promocyjnych.
        Jeśli myśli Pani poważnie o swoim rozwoju w ramach sprzedaży proszę zwracać
        uwagę na ogłoszenia na stanowiska Przedstawiciela handlowego w firmach z branży
        FMCG. Z reguły zaczyna się od stanowiska Przedstwieciela Handlowego ds. hurtu i
        detalu a potem stanowisko Przedstawiciela ds. sieci. Do zadań tej osoby należy
        właśnie koordynacja promocji w sieciach handlowych, nadzorowanie pracy
        merchendizerów i ocena ich pracy na terenie podległych hal hipermarketów.
        • Gość: -mei- Re: Co dalej? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.11.06, 13:23
          Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałam, że następnym krokiem powinno być
          zostanie przedstawicielem, jednak zastanawiam się czy moje kwalifikacje będą
          odpowiednie. Nie wiem czy to dotychczasowe moje doświadczenie jest
          wystarczające aby ubiegać się o to stanowisko. Boję się, że złożę "tysiąc" CV i
          nic z tego nie wyjdzie. Jak mogę dodatkowo podnieść swoje kwalifikacje i mieć
          większą pewność, że moje CV będzie ciekawsze dla potencjalnego pracodawcy?
      • sirtalent Re: Co dalej? 03.11.06, 16:16
        Moim zdaniem, szkoda tak dobrego wykształcenia jakim jest inżynieria
        komputerowa do pracy w fmcg. mając taki dyplom i doświadczenie sprzedażowe +
        koordynację pracy innych, powinnaś próbować w branży IT. też często poszukują
        informatyków o umiejętnościach sprzedażowych i obsługi klienta.
        powodzenia,
        Paweł :)
        • Gość: -mei- Re: Co dalej? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.11.06, 23:23
          Niestety dyplom to nie wszystko i czasem to co się studiuje nie jest tym w czym
          człowiek się na prawdę chce realizować. W trakcie studiów okazało się, że nie
          lubię jednak całej tej szeroko pojętej informatyki. Kończę te studia bo szkoda
          mi tracić lata tej szkoły którą już prawie mam ją za sobą. Wiem, że nie będzie
          mi sprawiać radości praca w branży IT a na pewno zanudzą mnie szkolenia z coraz
          to nowych technologii. Branża FMCG jest dla mnie dużo ciekawsza. Dziękuję za
          Twoją opinię i radę ale to niestety nie dla mnie droga...
          • sirtalent Re: Co dalej? 05.11.06, 15:56
            Myślę, że praca w sprzedaży w IT wcale nie będzie nudna, ale to oczywiście moja
            osobista opinia. Co do fmcg to mam spore doświadczenie i dlatego po 2-kroć
            wolałbym IT, jako branżę ciekawszą, dającą lepsze warunki i widoki na
            przyszłość. Ale rzecz jasna diecezja należy do Ciebie.
            pozdrawiam,
            Paweł :)
      • Gość: -mei- Re: Co dalej? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.11.06, 23:57
        Właśnie dostałam propozycję pracy jako przedstawiciel handlowy na hurt w
        polskiej firmie z branży FMCG. Firma ta przez ostatnie lata dość dobrze się
        rozwija. Proszę poradźcie mi czy mam skorzystać z tej propozycji. Pisałam
        wcześniej, że kończę teraz studia dzienne. Zajęcia mam teraz tylko 2 razy w
        tygodniu i to po 3godz. Od pół roku pracuję jako koordynatorka i mam bardzo
        elastyczny czas pracy (mam również pod sobą punt usługowy w którym często
        pracuję ale grafik układam sobie sama i nie mam odgórnie narzuconych godzin do
        przepracowania w nim). Boję się, że jak przyjmę tą ofertę to nie dam sobie rady
        ze szkołą ale z drugiej strony to następny krok w karierze i większe zarobki.
        Później też taka okazja może się nie trafić. Na odpowiedź mam czas do
        24.11.2006. Proszę o opinie i o pomoc. Z góry dziękuję.
        • beata.preis Re: Co dalej? 22.11.06, 11:23
          Witam,

Tak naprawdę to Pani musi odpowiedzieć sobie na pytanie: czy jest Pani w stanie
          pogodzić prace ze studiami. Proszę poważnie rozważyć tą ofertę jeśli jest ona
          interesujaca dla Pani to myśle ze szkodaby było z niej rezygnować. Proszę
          równiez pamiętać, że przez pierwsze 3 miesiące będzie Pani na okresie próbnym.
          To czas dla Pani i pracodawcy żeby przekonać się czy podjeliście Państwo dobrą
          decyzje.
      • Gość: Rafał Re: Co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:18
        czekam na Pani telefon 887 036 603
        • Gość: -mei- Re: Co dalej? IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.06, 23:49
          W jakim celu mam zadzwonić? Proszę o wyjaśnienie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka