lafere
01.11.09, 16:40
Wiem, że temat moze banalny i w ogóle, ale pomyslałm sobie, że mimo wszystko przydatny. Powolutku idą święta i warto się pozastanawiać nad prezentami.Może powpisujemy nasze pomysły na to co chcemy sprezentować, a także na to same byśmy chciały dostać a czego nie. Może to ułatwi wybieranie prezentów dla najbliższych:)
To ja zacznę - myślę sobie żeby kupic mamie jakieś kosmetyki, które nie są dostępne w zwykłych sklepach, tylko w netowych. Ona z komputera nie korzysta, a kosmetyki lubi więc myślę, że ucieszy się z czegoś "niecodziennego". jeśli chodzi o panów z którymi często jest problem prezentowy - to zamiast 10 pianki do golenia lub krawata wolę kupić zestaw jakichś mało znanych zagranicznych piw.Najlepiej każde inne - żeby była przygoda przy próbowaniu:)
Teraz prezenty których nie lubię - dziwne rzeczy do postawienia w domu, obrazki itp. Jeśli się nie ma 1000% pewności, że to jest wymarzona rzecz dla danej osoby to lepiej sobie darować...Moim zdaniem niebezpieczne są też prezenty "hobbystyczne". Wiecie - ktoś się czymś pasjonuje, więc czasem się wydaje, że najlepszy prezent to cos związanego z ta dziedziną. Zazwyczaj jednak takie prezenty to klapa, bo jednak laikowi nie jest łatwo wybrać coś, co sprawi frajdę specjaliście. Wiecie o co mi chodzi - wujek Józek lubi wędkować więc entuzjastycznie kupujemy książkę o wędkowaniu, a biedny wujek później zastanawia się jak mozna publikować takie bzdety, bo sam ma dużo więcej wiedzy...
No dobra, rozpisałam się - teraz Wasza kolej:)