Dodaj do ulubionych

Najpiękniejszy prezent to...

23.12.09, 11:51
Jaki prezent, który dostałyście, sprawił wam najwięcej radości?

Mi - pudełko 48 kredek woskowych (zużyte do długości 10 mm) oraz wielkie pudło klocków LEGO (bawiłam się nimi przez całe dzieciństwo).
Obserwuj wątek
    • a_girl Re: Najpiękniejszy prezent to... 23.12.09, 14:29
      W wieku wczesnoprzedszkolnym MARZYŁAM o kucyku Pony. Dostałam go potem na
      Gwiazdkę i zdziczałam ze szczęścia. Urządziłam mu domek w opakowaniu po patelni,
      którą dostała moja mama i opiekowałam się nim ;).

Potem około wieku nastoletniego, kiedy stałam się fanatycznym fanem trójki,
      dostałam własną miniwieżę i przez długi czas na liście ulubionych prezentów to
      był zdecydowany numer 1.

Potem przyszły 18te urodziny, na które moja siostra zafundowała mi wycieczkę do
      Londynu, o której od dawna marzyłam i która, jak na razie jest liderem w
      kategorii "Najwspanialsze prezenty ever" :).
    • ancia_1987 Re: Najpiękniejszy prezent to... 23.12.09, 16:22
      A u mnie nigdy nie było takiej tradycji jak prezenty pod choinkę.
      Teraz też nie ma.
      • daslicht Re: Najpiękniejszy prezent to... 23.12.09, 16:49
        Przecież nie pisze, że pod choinke, tylko ze prezent ogólnie :)
        • ancia_1987 rzeczywiście:) 23.12.09, 16:58
          dostałam "Kruma" na DVD bo sobie to zażyczyłam:)
    • daslicht Re: Najpiękniejszy prezent to... 23.12.09, 16:36
      Radiomagnetofon Unitra Viking na 2. urodziny - bo uwielbiałam słuchać muzyki z kaset, więc dostałam własne radyjko żebym starych gruchotów nie zamęczyła.
      Bardzo się też cieszyłam jak wstawili mi do pokoju stary gramofon (też Unitra, Tosca konkretnie) z kolumnami wielkości szafy, cóż to był za szpan ^^

A parę lat później jak już Viking wyciagał taśmę z kaset, dostałam dotację do nowego magnetofonu (tym razem nie Unitra, tylko Sony). Magnetofon był wielki i ciężki, a ja byłam jedną z pierwszych osób w klasie, które miały odtwarzacz CD. Niedługo później miałam także płyty do tego odtwarzacza ^^ A do dzisiaj się cieszę jak ktoś mi fajną płytę kupi lub coś do przechowywania tego wszystkiego :)))))
    • plica świety spokój 23.12.09, 21:26
      szczegolnie pod choinke.
      poza tym nieodmiennie ciesza mnie ksiazki z mojej listy oraz jakies markowe slodycze
    • sunako-chan Re: Najpiękniejszy prezent to... 24.12.09, 00:10
      z tego co sobie na szybko przypominam, to w ostatnich latach artbook Angel
      Sanctuary, Sztuka Świata Dysku, album Luwru i pluszowa żaba ;)
      • ida14 Re: Najpiękniejszy prezent to... 24.12.09, 00:26
        mmmm nie mam pojecia.... zastanowie sie powaznie i napisze.

OT: czy sunako-chan to ta Sunako z Balkonetki czy calkiem inna fanka PGE?
        • stary_dywanik Re: Najpiękniejszy prezent to... 24.12.09, 01:54
          forumka czworga nicków? z tak charakterystycznym stylem?
    • kasienka.b Re: Najpiękniejszy prezent to... 25.12.09, 18:38
      Najbardziej w pamięć zapadła mi pierwsza lalka Barbie - dostałam na imieniny od
      rodziców w wieku 6 lat. Mniej więcej w tym samym czasie tata przywiózł mi z
      Niemiec jeansową mini spódnicę (ale to był wtedy szpan ;) ), drugą Barbie -
      mulatkę, w żółtej spódnicy bombce w czarne grochy (pamiętam ją do dziś) oraz
      plecak w kształcie Troskliwego Misia :) Ale byłam wtedy szczęśliwa :)
    • bathilda Mój najpiękniejszy prezent był bez okazji... 25.12.09, 19:59
      Mój syn miał wtedy jakieś 5 miesięcy. Jego głównym hobby było wycie przez cały dzień i domaganie się nieustannej uwagi. Dodatkowo w nocy budził się po 5-6 razy i za każdym razem jadł po 20-30 minut. A dzień zaczynał o 5 rano. Myślałam, ze padnę.

I któregoś dnia mój mąż się obudził rano, cichutko ubrał gada i zabrał na spacer. O 7 rano. Bo w wózku jaszczur spał. Chodził z nim po osiedlu przez 2 godziny (przez co spóźnił się do pracy) a ja niczego nieświadoma spałam. Wyspałam się wtedy pierwszy raz od porodu.
      • effuniak Bathilda 26.12.09, 08:46
        gratuluję męża :))
      • kk345 Re: Mój najpiękniejszy prezent był bez okazji... 27.12.09, 11:39
        Bathildo, jaka piękna opowieść:) Moje pierwsze skojarzenie: "Daj, ać ja
        pobruczę, a ty poczywaj"
    • kaga9 Re: Najpiękniejszy prezent to... 25.12.09, 21:22
      ...mąż. Dostałam go na swoje 28.urodziny. Wprawdzie bez ozdobnego opakowania i
      kokardy, ale przebaczam Losowi;)
    • kotwtrampkach Re: Najpiękniejszy prezent to... 26.12.09, 20:46
      duzo fajnych dostałam, ale jeden z ostatnich, który dobrze pamiętam - od mojego
      brata --> pudełko z pojedynczymi herbatami (każda inna, z 30 szt) w
      torebeczkach, każda z żółtą karteczką i podpisem głupawkowo-filozoficznym ;-)
      Miałam je z pół roku, bo żal było wypić..
    • e.m.i1 Re: Najpiękniejszy prezent to... 27.12.09, 01:30
      A ja 3 lata temu dzień przed wigilia dostałam chłopaka;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka