agus2412
02.07.10, 23:16
Znowu te CV i szukanie pracy..
Prowadzę działalność gospodarczą, nie zarabiam dużo, wystarcza mi na zus, przedszkole dla malucha i trochę na własne wydatki (z drugiej strony firma zajmuje mi tylko kilka godzin tygodniowo, więc całkiem fajnie). Szukam więc normalnej pracy, ale o dziwo nikt nie jest mną zainteresowany. Mam ukończonych sporo kursów i szkoleń, świetne doświadczenie (współpraca ze znanymi i cenionymi specjalistami z branży), itd. Co tydzien wysyłam kilka podań o pracę, patrząc na ogłoszenie - jestem kandydatem idealnym. Cisza, nikt nie oddzwania. Niektóre firmy po kilka razy ponawiają ogłoszenie ignorując moje podania. Jestem specjalistą w dosyć wąskiej dziedzinie, więc na pewno nie ma wielu chętnych (a już na pewno nie z takim doświadczeniem jak ja). Wydawało mi się to bardzo dziwne, tym bardziej że jeszcze cztery lata temu na sześć wysłanych podań pięć firm zaproponowało mi pracę. Wymyśliłam sobie więc, że może komuś przeszkadza to, że w cv umieszczam info, że mam synka i prowadzę firmę? Ok, moje życie rodzinne nie musi nikogo interesować. Z bólem serca usunęłam więc mój "prywatny" akapit.
Czy mogę, ot tak, nie napisać, że mam firmę? Czy nie będzie to w jakimś sensie oszustwo? Moja działalność nie ma nic wspólnego z moją specjalizacją, ale czy zatajenie takiego faktu nie będzie niemile widziane? Kurcze, potrzebuję pracy, muszę iść do ludzi. Co zrobić?