epistilbit 09.07.10, 21:09 Mnie się bardzo podoba. www.groszki.pl/groszki/51,95942,8120669.html?i=4 chętnie bym kupiła tylko w ciąży nie jestem ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodadobra Re: Fajne? 09.07.10, 21:51 Sesja ogólnie do bani. ALe nie dlatego, że "erotyczna" (chociaż ja uważam że ona jest super zmysłowa i nie wiem o co tyle hałasu). Kobiety w ciąży są fajne i chyba mają dalej ciało i prawo do cielesności. Nie mogę pojąć tej chęci umartwienia ciężarnych i sprowadzenia ich do roli worka na płód. O. Tyle. A z tym, że do bani to przesadzam. Tylko,że artysta miał super pomysł a wyszło jak u mojej cioci w dużym pokoju przy fototapecie w okresie zbioru płodów lasu. A bielizna fajna. Wreszcie kolor a nie tylko biały i gaciowy róż. KOronki i detale. mniam. Tylko ja w ciążach miałam koszmarnie wrażliwą skórę i ciekawe jak te koronki by się sprawowały. Ale jak mi jeszcze rodzicielka przyjdzie być to sprawię sobie takie cuda. A co! Odpowiedz Link
kk345 Re: Fajne? 10.07.10, 09:49 Kurczę, nie rozumiem Twojego postu, a czytałam dwa razy- to podoba Ci się, czy nie? Bo ja widzę fajna, zmysłową sesję z pomysłem, śliczną bieliznę i takież modelki, a w Twoim komentarzu czytam, ze sesja do bani, ale nie do bani i że kobiety w ciąży mają prawo być zmysłowe. Toż przecież są, sama to piszesz w kontekście tej sesji? Odpowiedz Link
anka-ania Re: Fajne? 10.07.10, 10:13 Bo pomysł jest fajny, ale IMO grafik za bardzo zaszalał i wyszło coś w stylu okładki taniego romansidła albo właśnie fototapety, co to ma las udawać. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Fajne? 10.07.10, 13:58 anka-ania napisała: > Bo pomysł jest fajny, ale IMO grafik za bardzo zaszalał i wyszło coś w stylu > okładki taniego romansidła albo właśnie fototapety, co to ma las udawać. A nie przyszło ci do głowy, że było to właśnie zamierzeniem fotografa? ;-) Przecież, to nie jest zwykły las i nie normalne krajobrazy za oknem, każda scena jest ilustracją do jednej ze znanych europejskich bajek i pewnie celowo miało być trochę nierealnie, jak z ze starego obrazu. Mnie się ten pomysł bardzo podoba. Programami graficznymi nie tylko poprawia się rzeczywistość, a można też wykreować inną, taką, która istnieje tylko w wyobraźni. Kobiety miały wyjść pięknie, bajkowo, seksownie, opowiadać jakąś historię, mieć wyraźny przekaz, być symbolem do identyfikacji oraz zachęcać w ten sposób do zainteresowania się marką bielizny. Zdjęcia reklamowe, to nie jest katalog, w którym chcemy zobaczyć szczegóły stanika i artystyczna oprawa może denerwować. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Fajne? 10.07.10, 22:52 pierwszalitera napisała: > A nie przyszło ci do głowy, że było to właśnie zamierzeniem fotografa? ;-) Prze > cież, to nie jest zwykły las i nie normalne krajobrazy za oknem, każda scena je > st ilustracją do jednej ze znanych europejskich bajek i pewnie celowo miało być > trochę nierealnie, jak z ze starego obrazu. Wg mnie wyszło sztucznie i kiczowato. Ale de gustibus itd. ;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Fajne? 10.07.10, 23:09 anka-ania napisała: > Wg mnie wyszło sztucznie i kiczowato. Ale de gustibus itd. ;) Sztucznie i kiczowato, to prawie to samo, co nierealnie i bajkowo, więc nawet przyznam ci tu rację. ;-) Negatywnie byłoby tylko, gdyby było to przypadkiem, a moim zdaniem nie jest. Pozostaje więc sprawa podobania się, a to oczywiście jest sprawą gustu. :-) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fajne? 11.07.10, 00:30 Mi się te fotki mocno kojarzą z HDR, ale ja się na fotografice nie znam... pl.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging HDR chyba zawsze wychodzi taki lekko baśniowy, nawet jak się fotografuje wieżowiec ;) Odpowiedz Link
edhelwen Re: Fajne? 12.07.10, 15:02 czy to może być HDR? www.songsouponsea.com/Promenade/Castel_Del_Monte_by_Frank_Harder.jpg nie słyszałam wcześniej o takiej technice, a zastanawiałam się jak się robi takie "dramatyczne" zdjęcia ;) Odpowiedz Link
sarahdonnel Re: Fajne? 09.07.10, 22:13 A ja właśnie chciałam, bo akurat zaraz będą mi potrzebne karmniki, tylko bezczelnie w angielskich sklepach, które brałam pod uwagę wyczyścili brytyjczyki i HotMilki w moim rozmiarze. Zostały same bawełniaczki, a ja uparłam się na coś, co nie wygląda jak sportowe topiki... Rewelacyjne komentarze pod zdjęciami, nic nie powiem... 'Wszystkie kobiety, które były w ciąży wiedzą, że najbardziej liczy się wygoda, więc najlepsza jest bluza dresowa męża...'. Nie odbieram niektórym tego prawa, ale im bardziej mnie 'pokazywała się' ciąża, tym bardziej nie miałam ochoty na bezkształtne wory i płaskie papucie. A teraz naprawdę zaczynam mieć dość tego image'u 'brzuszka na nóżkach'. Brrr... Odpowiedz Link
epistilbit Re: Fajne? 09.07.10, 22:30 To pewnie będzie obrazoburcze i takie hmm no wulgarne ale muszę się przyznać że w ciąży tak gdzieś do 7 miesiąca czułam się niesamowicie seksualną osobą tak bardzo podobało mi się moje ciało czułam się kobieco na 200% Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Fajne? 09.07.10, 22:50 epistilbit, co jest w tym obrazoburczego i wulgarnego, wykaż proszę jakoś jednoznacznie, co? ;) Odpowiedz Link
chattetoutenoire Re: Fajne? 10.07.10, 10:58 No właśnie, dołączam do pytania:). Sama w ciąży nie byłam, ale zawsze mi się wydawało właśnie to co napisałaś epistilbit. No i chyba potwierdzają to niektóre komentarze pod artykułem, mam na myśli np taki: <Dwie ciąże "za mną". Żona jest piękniejsza i bardziej gorąca za każdym razem. Jestem za piękną bielizna dla Pięknych Pań> Odpowiedz Link
epistilbit Re: Fajne? 10.07.10, 19:45 wiecie stereotyp matki w majtach mama size i burym staniku taka odrealniona tylko mama a ja reagowałam jak nakręcona na dotyk męża czułam się tak kobieca że aż to epatowało na innych facetów ;) Odpowiedz Link
chattetoutenoire Re: Fajne? 10.07.10, 20:39 Hehe, no może moje przekonanie wynika z tego, że nigdy nie widziałam prawdziwej kobiety w ciąży w samej bieliźnie, ba do niedawna nawet nie wiedziałam, że jakaś specjalna bielizna w ciąży się należy:) Ale na ulicach widuję ciężarne, w pięknych kolorowych strojach podkreślających ich "nową" sylwetkę. To jest naprawdę przyjemny widok. Już nie mówię o gęstych włosach i rozpromienionej cerze:). Chociaż zdaję sobie sprawę, że te stroje to kwestia ostatnich może 15 lat. Moja mama jak była w ciąży nosiła prawie same sukienki-wory pokutne w długości maxi i z golfem! Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Fajne? 09.07.10, 22:34 Mnie się też bardzo podoba, ale na mnie nie robią, dranie i łobuzy :( Odpowiedz Link
inez69 Re: Fajne? 09.07.10, 23:10 Bardzo mi się podoba:) A jeszcze bardziej zachwycił mnie filmik: www.youtube.com/watch?v=9WAQFpxVYaM Odpowiedz Link
zireael00 Re: Świetna sesja! 10.07.10, 00:30 Bardzo mi się podoba. Pomysł z jajem, wykonanie z pazurem. Filmik też świetny! Tylko jedna kwestia budzi moje wątpliwości- powabne panie na zdjęciach i w filmie mają wieeeeeelkie obcasy. To chyba niewskazane w ciąży...? Odpowiedz Link
sarahdonnel Re: Świetna sesja! 10.07.10, 07:43 Eeetam! Wskazane dotąd, dokąd masz na to siłę. Nosiłam (wygodny) słupek 7 - 8 cm na dłuższe dystanse (ale bez obciążenia), dopóki nogi mi nie zaczęły puchnąć w tym upale, ostatnio z 10 dni temu (33 tc?). Do 'postania' gdzieś przez pół godziny mogłabym spokojnie założyć buty nawet na wysokich obcasach, gdyby nie to, że wszystkie moje 'szpile' są bardzo wąskie (normalnie mam stopę w tęgości F i zwykle szukam butów jak najbardziej wąskich), a teraz nie mieszczę się za wygodnie w buty standardowej szerokości. (I, mówiąc szczerze, naprawdę mam ochotę kilka par sandałów na niebotycznych obcasach odkurzyć...). Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Świetna sesja! 10.07.10, 09:15 Chodzenie na takich szpilach rzeczywiście niewskazane, ale dla celów buduarowych jak najbardziej może być :) Odpowiedz Link
madzioreck Nie widzę fotek :( 10.07.10, 12:37 Z jakiegoś powodu mam je zablokowane w ABP, i nie mam pojęcia, jak odblokować... Odpowiedz Link
agafka88 Re: Nie widzę fotek :( 10.07.10, 13:24 Powinnaś mieć ikonkę abp umieszczoną gdzieś na pasku przeglądarki. Klikasz strzałkę z boku tej ikonki i wciskasz "wyłącz blokowanie tylko na tej stronie". Możesz też kliknąć na ikonkę, wyskoczy Ci lista blokowanych elementów i usuwasz je ręcznie, klikając x. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Fajne? 10.07.10, 16:08 Już pisałam o tym w wątku Hotmilków. Nie jestem w ciąży wiec mój zachwyt jest całkowicie platoniczny. Ale aranżacje podobają mi się bardzo (chyba nawet bardziej niż same staniki). Są takie odrealnione i bajkowe, a kobiety są seksualne w taki fajny pozytywny sposób. Są piękne i silne właśnie z tą zaakcentowaną płodnością. Nie ma w tym nic z takiego patriarchalnego podporządkowania jak na starych zdjęciach Krisline. Odpowiedz Link
martvica Re: Fajne? 10.07.10, 16:30 Jeeeej, jakie fajne! Przez to że wyglądają jak ilustracje mają masę wdzięku. Ale na zdjęciu z jabłkami widzę kangura. To naprawdę jest kangur, czy powinna pójść spać? ^^ Odpowiedz Link
maith Re: Fajne? 10.07.10, 17:21 Fajna sesja i fajne komentarze pod sesją. Widać, że ludzie też mają już dość oszpecania mam karmiących, czy wmawiania światu, że kobieta po zajściu w ciążę powinna zapomnieć o seksie. Fajne jest też to, że bielizna "nursing" jest pokazywana na mamach z brzuszkiem. Bo wprawdzie zdjęcia są pewnie raczej robione na kobietach we wczesnej ciąży, to jak rozumiem chodzi o to, że po porodzie brzuszek przecież nie znika od razu, tylko trochę jeszcze zostaje. Natomiast nie podoba mi się, że taka fajna bielizna jest tylko do G, a firmy szyjące większe rozmiary dla mam karmiących robią brzydkie chomąta. Na szczęście rozwinięte na Lobby robótki ręczne uczą, jak przerobić na bieliznę dla mam każdy stanik. Odpowiedz Link
kasica_k Dla mnie super. 11.07.10, 03:48 Mnie się HotMilkowe sesje bardzo podobają. Poprzednia kolekcja też była taka odleciana, np: www.ladysplace.pl/images/AOAsmall%201.jpg Jeśli chodzi o zabawę z kiczem, to warto zauważyć, że większość bielizny w ogóle jest na maksa kiczowata - te wszystkie kokardki, kwiatuszki, słodkości, kolorki... aż się prosi o jakiś dystans do tematu :) Obejrzyjcie sobie stronę HotMilka, tam wygląda to jeszcze fajniej: www.hotmilklingerie.co.nz/ Odpowiedz Link
wariamiktoria Re: Dla mnie super. 12.07.10, 14:57 Na stronie prezentuje się lepiej w tej ciemnej oprawie. Dla mnie nie jest ani pociągająca ani obrazoburcza. Jakby robili w moim rozmiarze to dopiero bym się zainteresowała a tak tylko pooglądam karty z bajek :) Swoją drogą tak pełną stereotypów, że głowa mała. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Fajne? 12.07.10, 17:12 Fajne! Ilustracje do baśni, obrazy prerafaelitów - moje pierwsze skojarzenia. Świetny klimat. Ogólnie fajne jest też to, że kobieta w ciąży pojawia się w kontekście zgoła innym niż biała/beżowa bielizna bez kształtu na mdłym tle. Odpowiedz Link