Dodaj do ulubionych

[LWW] Kto ma moją kasę? CZĘŚĆ DRUGA

10.08.10, 21:07
Ja to mam pecha :(

Tym razem inny sklep, ale tym razem wina leży po stronie Płatności.pl i sklepu, a nie mojego banku (chyba)

Czy ktoś mi może poradzić jakim paragrafem / kodeksem cywilnym mam postraszyć Płatności PL, które mają moją kasę i nie chcą się skontaktować z bankiem, żeby ją odblokować?

W skrócie:
Zakup przez net kredytówką za pośrednictwem płatności.pl. Sklep nie przyjął płatności w ciągu 5 dni, więc serwis płatności.pl zablokował wpłatę i bank też ją zablokował. Czyli nie mam kasy, sklep też nie ma kasy. Kasa z konta nie zeszła, jest zablokowana.
Sklep - nie może teraz ani przyjąć, ani anulować transakcji.
Bank - na moje żądanie odpowiada, że to płatności.pl muszą się skontaktować z nimi, bo oni nie mają żadnej informacji w systemie, że płatność jest anulowana, więc tym samym nie mogą odblokować.
(co w sumie jest logiczne, bo tak to każdy klient po telefonie do banku mógłby sobie zażyczyć anulowania transakcji)
płatności.pl - twierdzą, że bank powinien mieć info o anulowaniu transakcji i że oni się z bankiem kontaktować nie będą.

Cały dzień (w miarę wolnego czasu) wymieniam maile. Skończyło się na tym, że postraszyłam płatności.pl, że mają się skontaktować z bankiem, bo inaczej złożę formalną reklamację (nie wiem, jak) i skontaktuję się z prawnikiem.

Czy jest jakaś instytucja biznesowo-handlowo-konsumencko-sądownicza, która się zajmuje takimi sprawami? Jakieś biuro ochrony praw konsumenta czy coś?
Bo nie mam pojęcia, gdzie mam pisać :(

Powoli mam dość zakupów w necie.
Obserwuj wątek
    • anna-pia KNF? 11.08.10, 22:35
      www.knf.gov.pl/o_nas/komisja/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka