Dodaj do ulubionych

kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankiete?

09.10.10, 20:42
ide za ciosem - mam nadzieje, ze nie macie mnie juz dosyc... ;)

bede bardzo wdzieczna za wypelnienie dla mnie ankiety, jakie kosmetyki naturalne chetnie byscie kupily. krotki opis kosmetykow jest w ankiecie.

z zalozenia maja to byc kosmetyki dosc tanie, przy kazdym kosmetyku podana jest orientacyjna cena.

jesli bylybyscie zainteresowane takim kosmetykiem - po prostu zakreslcie koleczko :)

oczywiscie dla kazdego kosmetyku bylyby dostepne rozne rodzaje - na przyklad szampony/odzywki do roznych rodzajow wlosow, kremy do roznych rodzajow cery itp.

ankieta stworzona na szybko, jesli macie jakies komentarze do samej ankiety, do asortymentu i w ogole JAKIEKOLWIEK komentarze, to bardzo prosze :)
chcialabym potem zapodac ta ankiete na innych forach, wiec krytyka mile widziana!

ankieta jest tutaj:

doodle.com/participation.html?pollId=n5dfx2z577x6n7cm
Obserwuj wątek
    • azymut17 żem wypełniła :-) 09.10.10, 20:59
      Lubię pytania krótkie i na temat :-)
    • aankaa wypełniona, choć za krótka 09.10.10, 20:59

• magdalaena1977 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 21:02
      Ankieta jest dla mnie zbyt krótka, więc odpowiem opisowo.

Ostatnio, żeby coś kupić, muszę mieć wiarygodne recenzje innych użytkowniczek. Najlepiej w KWC na wizażu.
      Jeszcze gdybym mogła dany produkt dotknąć, powąchać itp., ale w necie się przecież nie da.
      Sama ekologiczność czy naturalność nie jest dla mnie wartością. Ważne, żeby działało.
      Ceny faktycznie są ok.

Jeśli to produkt niemiecki, to może masz jakieś niemieckie recenzje czy wrażenia, do których mogłabyś zalinkować ?

Aż mi przykro, że tak piszę mało entuzjastycznie, zwłaszcza że parę dni temu obiecywałam, że od mauzonki kupię spodnie ;-)
      • aankaa Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 21:11
        co do "ekologiczności" / "naturalności" - kosmetyki, które byś sprzedawała - warto byłoby podeprzeć się certyfikatem, który firma posiada. Tym bardziej, że można znaleźć kosmetyki "preservativ free" a chemii trochę w nie władowano
        • kura17 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 22:19
          te kosmetyki maja niemicki certyfikat kosmetykow naturalnych. napisalam o tym w komentarzu na poczatku ankiety. dodatkowo mam zamiar podawac sklad w kazdej aukcji :)
      • plecha1 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 21:14
        Ja dodatkowo, żeby kupić kosmetyk, muszę mieć do wglądu pełne składy - wiem, które substancje mi szkodzą, więc potrzebuję upewnić się, że ich tam nie ma.
        • schaetzchen Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 21:30
          Wypełniłam.
          Kupuję kosmetyki przez internet, kieruję się składem - dlatego w sklepie (czy na aukcji) chciałabym mieć dostęp do takiej informacji.
        • kura17 sklad 09.10.10, 22:17
          tak, mam w planach podawac pelny sklad kosmetyku przy kazdej aukcji!
          wiem, ze to wazne dla wielu osob.
          • nomina Instrukcja obsługi dla blondynki 09.10.10, 22:32
            Przepraszam, ale padłam intelektualnie na tabelce. Co mam tam zrobić?
            • kura17 Re: Instrukcja obsługi dla blondynki 09.10.10, 22:40
              :) zaznaczyc myszka kazdy z wymienionych kosmetykow, ktore mialabys ochote kupic :) opis kosmetykow (z grubsza) jest na gorze tej ankiety.
              • maith Re: Instrukcja obsługi dla blondynki 11.10.10, 13:45
                Po prostu zjechać w dół, tam są miejsca do zakreślania.
                Ankieta faktycznie dla wypełniających wygląda nieco dziwnie, bo jest siedemdziesiątileś pustych kratek najpierw.
      • kura17 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 23:00
        Magdalena, rozumiem dobrze Twoje obiekcje!
        pisalam, ze ta marka nie jest znana w polsce. ja osobiscie ja lubie i stosuje, ale moja rekomendacja na pewno nie jest wiarygodna, hehe...

sprobuje poszukac czegos w niemieckim necie, na razie moge podrzucic link do testow konsumenckich produktow, chcesz? tylko nie wiem, czy dawac link na forum, czy wyslac Ci na maila? w sumie nie zalozylam tego watku po to, zeby sie reklamowac ;) nie chce byc zle zrozumiana, zeby to glupio nie wyszlo.

na maila chetnie wysle informacje.
        • wodadobra Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 09.10.10, 23:05
          Reklamuj się. reklamuj.
          Napisz tutaj o jakie kosmetyki chodzi. Szukam czegoś fajnego głównie do włosów. I niezbyt agresywnego do twarzy.

• magdalaena1977 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 00:48
          kura17 napisała:

> Magdalena, rozumiem dobrze Twoje obiekcje!
          > pisalam, ze ta marka nie jest znana w polsce. ja osobiscie ja lubie i stosuje,
          > ale moja rekomendacja na pewno nie jest wiarygodna, hehe...
          Wierzę Ci, że mówisz prawdę, ale po pierwsze jesteś jednostkowym przypadkiem, a po drugie nie znam Twojej cery.

> sprobuje poszukac czegos w niemieckim necie, na razie moge podrzucic link do te
          > stow konsumenckich produktow, chcesz? tylko nie wiem, czy dawac link na forum,
          > czy wyslac Ci na maila? w sumie nie zalozylam tego watku po to, zeby sie reklam
          > owac ;) nie chce byc zle zrozumiana, zeby to glupio nie wyszlo.
          Jak możesz to wrzuć na forum, bo my wszystkie już czujemy się maksymalnie zachęcone i zaciekawione ;-)
          A jak nie - pisz na maila.
      • kura17 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 10:27
        > Ostatnio, żeby coś kupić, muszę mieć wiarygodne recenzje innych użytkowniczek.
        > Najlepiej w KWC na wizażu.

znalazlam na KWC na wizazu pare recenzji kilku "moich" kosmetykow, wiekszosc dobre (4-5 gwiazdek), ale recenzujacych osob jest niewiele (po kilka osob).
    • kryklu Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 01:40
      Wypełniłam ankietę.
      Strasznie jestem ciekawa tych kosmetyków, zlituj się, dorzuć trochę więcej informacji :)
    • jul-kaa Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 01:50
      A wiesz kurko, że nic nie działa lepiej niż poczta pantoflowa? Moja rada: zrobić akcję testującą (na Lobbystkach) a one rozreklamują Twoje kosmetyki na cały świat :)
      • kryklu Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 01:55
        Sprytnie ;)
        Popieram
      • kura17 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 10:32
        a myslisz ze cena promocyjna dla lobbystek by sie nadala? :)
        zakup na allegro, ale cena promocyjna? bo - wiem z wlasnego doswiadczenia - ze latwiej sie kupuje na aukcji, ktora ma po kilka takich samych przedmiotow, gdy juz ktos przede mna kupil ;)

wiem, ze recenzje (dobre ;)) na wizazu sa bardzo wazne.
        czy myslicie, ze mozna by tam zaprotestowac kilku osobom (losowo zgloszonym, kto pierwszy, ten lepszy) testowanie tych kosmetykow (za darmo lub po cenie uzyskania) i poproszenie o recenzje (uczciwa oczywiscie!). czy to dobry pomysl?

znacie jakies blogi kosmetyczne, urodowe, ktorych wlascicielkom moglabym zaproponowac testowanie, w zamian za opis wrazen z kosmetykami?
        • yaga7 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 11:11
          Wiem, że różne firmy na wizażu robią takie promocje.

Ja sama testowałam przykładowo krem Vichy na wizażu. Wybrali kilkadziesiąt osób, powysyłali kremy, a potem trzeba było wypełnić ankietę.
          Może spróbuj napisać na wizażu do właścicieli i pogadać z nimi na ten temat?

Co do blogów / portali, to spróbuj tu: www.beautyicon.pl/
        • jul-kaa Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 11:18
          kura17 napisała:

> a myslisz ze cena promocyjna dla lobbystek by sie nadala? :)
          > zakup na allegro, ale cena promocyjna?

Dobry pomysł - zacząć od ceny promocyjnej, klientkami będą głównie Lobbystki, bo rozreklamujesz tu te kosmetyki, nabijesz w ten sposób sobie komentarze.

> wiem, ze recenzje (dobre ;)) na wizazu sa bardzo wazne.
          > czy myslicie, ze mozna by tam zaprotestowac kilku osobom (losowo zgloszonym, kt
          > o pierwszy, ten lepszy) testowanie tych kosmetykow (za darmo lub po cenie uzysk
          > ania) i poproszenie o recenzje (uczciwa oczywiscie!). czy to dobry pomysl?

Zaproponować jak mniemam? Ja się na wizażu nie znam, ale wiem, ze w przeróżnych miejscach są takie akcje - na forach chustowych, na pieluchach wielorazowych - każdy nowy producent/importer zaczyna od darmowego testowania i w ten sposób wyrabia sobie markę w tym dość hermetycznym środowisku. Jeśli przyjąć, że użytkowniczki kosmetyków naturalnych też się gdzieś gromadzą, to taka metoda będzie najlepsza.
    • kura17 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 11:06
      z Waszych postow wydaje mi sie, ze nie zostalabym potepiona na forum, gdybym sie troche zareklamowala i podala nazwe firmy :)

chetnie to zrobie, przygotuje sobie maly wstep i wrzuce na forum niedlugo.
      dziekuje za zainteresowanie, rady, pomysly (krytyke tez!), pytania :)
      • aankaa Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 10.10.10, 11:27
        no, wreszcie :)
    • anulla1974 Re: kosmetyki naturalne - wypelnicie KROTKA ankie 11.10.10, 09:01
      Wypełniłam. To bardzo krótka ankieta :).
    • adra_19 A masz tam coś dla cery naczynkowej? n/t 11.10.10, 14:05

• kura17 Re: A masz tam coś dla cery naczynkowej? n/t 11.10.10, 14:07
        niestety nie :(
        sa kosmetyki do cery "trudnej" - z wypryskami itp (z cynkiem i innymi mikroelementami), ale do naczynkowej nic nie ma (na razie?). sledze nowosci, bo moja siostra szuka takich wlasnie kosmetykow, ale na razie brak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka