czerwona_pomadka
10.10.10, 17:16
Taki oo kolejny, luźny temacik ubraniowo-wyglądowy ;)
Czym przede wszystkim i najbardziej kierujecie się przy doborze elementów garderoby?
Jak w temacie - ma być przede wszystkim modnie, wygodnie czy najzwyczajniej w świecie ładnie? Niejedna z nas chciałaby, aby strój łączył najlepiej wszystkie te trzy elementy, ale dla mnie, i zapewne nie tylko dla mnie - nie jest to wcale takie proste, oj nie :] ale nie będę się rozpisywać tutaj o swoich zakupowych frustracjach ;)
Ja największą uwagę zwracam na to, aby dany ciuch i ogółem cała stylizacja była wygodna i żebym prezentowała się w niej w miarę ładnie. Aby prezentować się w miarę ładnie :) staram się dobierać fasony ubrań do sylwetki oraz nosić tylko twarzowe (dla mnie) kolory.
To, żeby wyglądać trendy, w ogóle mnie nie interesuje. Gdybym do tego "wygodnego" i "ładnego" dodała jeszcze "modne", to chyba w ogóle nie miałabym w czym chodzić ;)
Jeżeli chodzi o wygodę, nie chodzę na żadne kompromisy. Nie wyobrażam sobie biegać całymi dniami w niewygodnych butach (bo są modne? bo były takie tanie? bo na pewno mi ich zazdroszczą?) czy powijającej się ciągle bluzce. Niewygodny ciuch, w którym byłabym zmuszona chodzić, miałby spory wpływ na moje ogólne samopoczucie danego dnia ;)
A na co Wy zwracacie największą uwagę kupując poszczególne ciuchy, tworząc zestawy, które nosicie? Na modę, wygodę, dopasowanie do figury? A może Wasze stroje mają wyrażać jakieś poglądy, ideologie?