Dodaj do ulubionych

Amazon.co.uk będzie wysyłać za darmo do PL :)

12.10.10, 19:45
wyborcza.biz/biznes/1,100896,8500005,Bezplatne_dostawy_do_Polski___Amazon_rzuca_wyzwanie.html
"Jak wynika z nowego cennika, brytyjski oddział Amazon (Amazon.co.uk) rozszerzył listę krajów, z których klienci mogą skorzystać z opcji Super Saver Delivery. Za dostawę polski klient nic nie zapłaci, jeśli wartość zamówienia przekroczy 25 funtów, czyli ok. 114 zł. Oferta dotyczy tylko produktów sprzedawanych bezpośrednio przez Amazon, nie przez Marketplace, gdzie sprzedają firmy trzecie."
Obserwuj wątek
    • nomina Re: Amazon.co.uk będzie wysyłać za darmo do PL :) 12.10.10, 19:53
      No i nareszcie! Widocznie chłopaki z Amazona czytają pełne zgrozy protesty polskich wydawców przeciwko łączeniu się Empiku z Merlinem i ktoś wysunął z tego słuszne wnioski. Oby jak najwięcej obcych graczy ugryzło molocha-pasożyta!
    • yaga7 Re: Amazon.co.uk będzie wysyłać za darmo do PL :) 12.10.10, 20:24
      Właśnie złożyłam zamówienie ;)

Myślę, że teraz będę częściej zamawiać, bo wcześniej to jednak te koszty przesyłki trochę zjadały.
    • daslicht Re: Amazon.co.uk będzie wysyłać za darmo do PL :) 12.10.10, 20:38
      Grrrrrrrrrr! Niedawno robiłam tam zamówienie za ciężką kasę!
      No ale na przyszłość się przyda, wszystkiego po polsku w końcu nie ma.
    • magdalaena1977 Re: Amazon.co.uk będzie wysyłać za darmo do PL :) 12.10.10, 21:57
      Hurra !
      od dawna nic tam nie kupowałam, bo przeważnie koszt wysyłki był wyższy od ceny towaru, a duże zamówienia były coraz droższe (bo liczyli osobno za każdy produkt).
    • yaga7 Mega pozytyw 19.10.10, 12:37
      Nie dość, że za darmo, to wysyłają paczki kurierem - właśnie był u mnie DHL. A wcześniej się płaciło i wysyłali normalnie pocztą nierejestrowaną.
      Ach :)
      Zbankrutuję ;))
      • madzi1 Re: Mega pozytyw 19.10.10, 15:19
        Się właśnie tam zarejestrowałam, bo jak do tej pory nie korzystałam z amazona.
        Ojjjjj już czuję, że mój portfel będzie piszczał ;)
        • anna-pia Re: Mega pozytyw 18.12.10, 00:18
          Skorzystałam, i tak jak Yaga dostałam przesyłkę kurierem - wystarczyło jedną płytkę zamówić :D
          • smallfemme Re: Mega pozytyw 15.01.11, 20:39
            Potwierdzam - chłop zamawiał elektronikę, a dokładniej trymer. Nie dość, że cena sama w sobie konkurencyjna, to doszła jakaś poświąteczna obniżka cen i darmowa wysyłka. Kurier dotarł dwa dni po zamówieniu i to w przerwie świąteczno-sylwestrowej :) Świetny serwis, tylko o przejściówce z angielskiej wtyczki trzeba pamiętac ;)
    • yo_anka prosba o rade - jak wysyłać za darmo do PL? 17.12.10, 19:26
      czy jak mam konto na amazon.com to tez wyślą darmo?
      bo z domysłu nie chcą :(

czy trzeba mieć założone nowe konto na Amazon.co.uk?
      dodam ze książki są z US a nie z UK
      • yaga7 Re: prosba o rade - jak wysyłać za darmo do PL? 17.12.10, 19:55
        Wydaje mi się, że to chodzi wyłącznie o angielskiego amazona i tylko jeżeli masz obok książki (czy inszego czegoś) opcję Super Saver Delivery.
        • anna-pia Re: prosba o rade - jak wysyłać za darmo do PL? 18.12.10, 00:20
          Tylko co.uk, czyli brytyjski, francuski odmówił mi wysłania za friko, amerykański takoż.
          Musi być opcja wysyłki, o której Yaga pisała, jeśli nie ma, to nie wymusisz.
      • yo_anka Re: prosba o rade - jak wysyłać za darmo do PL? 18.12.10, 09:26
        udało sie mimo ze mam konto na US, to weszłam twardo na UK i tam tez na szczęście były prawie wszystkie te same książki z wysyłka z EU a nie US
        i tu jest free wysyłka do PL
        czekam kiedy przyjdą teraz :)
    • marciasek bookdepository.co.uk - znacie? 15.01.11, 16:13
      Darmowa wysyłka na cały świat. Ceny zacne. Wygląda to przyzwoicie. Zamawiał ktoś coś?
      • mszn Re: bookdepository.co.uk - znacie? 16.01.11, 17:38
        Znacie, znacie. Zamawiałam trzy razy, dwa razy do Holandii, raz do Polski. Za trzecim razem był problem, przesyłka nie doszła, musiałam się dość solidnie upominać o reakcję z ich strony, ale jak już się ocknęli, to wysłali drugi raz. Nie jest źle, ale jednak będę się trzymać Amazona, bo mam znajomych, którzy co najmniej raz w miesiącu coś zamawiają i mogę się dorzucić.
    • maith Wysyła :) 16.01.11, 16:16
      I to wychodzi korzystniej nawet niż wiele atrakcyjnych ofert z Allegro, gdzie sprzedawcy, jako "jedyni w Polsce" oferują coś, co... taniej wychodzi zamówić z Amazona :)
      • anna-pia Re: Wysyła :) 17.01.11, 23:10
        Wysyła, zamawiałam przed świętami płytę, której nie mógł mi przysłać mój ulubiony sklep muzyczny, przyszło szybko i bezboleśnie.
        Aczkolwiek warto zawsze zajrzeć na ebay, na allegro - jak Maith napisała - potrafią żądać dzikich cen.
    • madzioreck Jak z tą wysyłką? 01.11.13, 23:50
      Chciałam zamówić kilka paczek tego, bo jest o połowę tańsze niż w naszym zooplusie:
      tiny.pl/qgd37
      Doczytałam tyle, że wysyłka zamówienia powyżej 25 funciaków za darmo, ale jak się zaczynam zagłębiać w odsyłacze, to jest ich pincet, tabelki jakieś, nie widzę też przy produkcie ikonki darmowej wysyłki - może jakaś dobra dusza zerknąć, czy ja mogę to zamówić? Bo jak mi przyjdzie ze 20 funtów bulić na wysyłkę, to trochę bez sensu, w Polsce żarełko kupię...
      • yaal Re: Jak z tą wysyłką? 02.11.13, 01:41
        Niestety, to co sobie wybrałaś nie jest sprzedawane bezpośrednio przez Amazona: "Dispatched from and sold by Thehealthcounter. "

Darmową wysyłkę "FREE Super Saver delivery" powyżej £25 (czyli tę oficjalną amazonową), jeżeli nie jest sprzedawane bezpośrednio, masz tylko wtedy, kiedy produkt oznaczony jest "Fulfilled by Amazon".

Oprócz tego niektórzy sprzedawcy mogą oferować darmową wysyłkę we własnym zakresie.
        Zajrzyj na listę wszystkich sprzedających ten produkt i zobacz, czy nie opłaca ci się tego kupić od kogoś innego - ten, którego sobie wybrałaś na razie, ma płatną wysyłkę (£2) nawet tutaj w UK, inni mają o te £2 drożej, ale darmową wysyłkę (tylko że ja nie widzę, czy do Polski też).
        • yaga7 Re: Jak z tą wysyłką? 02.11.13, 08:24
          Zawsze można wrzucić do koszyka, przejść przez opcję realizacji zamówienia aż do momentu gdy pokażą się koszty wysyłki i wtedy zrezygnować. Robiłam tak kilka razy, więc wiem, że można.
    • mniickhiateal no i koniec dobrego :( 04.04.14, 10:12
      Właśnie dostałam wiadomość, że przestają oferować darmową dostawę. Niech to szlag trafi.
      • kasica_k Re: no i koniec dobrego :( 04.04.14, 11:51
        Też mi smutno, a miałam sobie buty kupić. Trzeba było klikać od razu a nie się zastanawiać :)
        • yaga7 Re: no i koniec dobrego :( 04.04.14, 17:50
          Ja miałam garnki kupować ;)

Ale z tego, co patrzyłam, przy większych i tańszych rzeczach zakupy nadal są opłacalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka