madzioreck 15.11.10, 18:34 Dziewczyny, szybkie takie pytanie, gdzie znajde jakieś dobre tabele wartości odżywczych i takich tam? Te na Vitalii są OK? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzioreck Re: Tabele od żarcia - LWW 15.11.10, 18:37 Ech, tam są tylko kalorie :( Potrzebuję się dowiedzieć o takie tam różne, ile węgli ma taka zwykła buła poznańska z przedziałkiem, grahamka czy kajzerka... a wszędzie jakieś cuda z pieczywa, francuskie czy cuś, a zwykłych niet :( Odpowiedz Link
a_gneskka Re: Tabele od żarcia - LWW 15.11.10, 18:41 www.darkthorn.republika.pl/dp.htm to jest dobre (plik Excel do ściągnięcia) :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Tabele od żarcia - LWW 15.11.10, 18:43 Dokładnych adresów Ci nie podam, bo założyłam sobie LeechBlocka na Wizaż, ale zajrzyj właśnie tam, na forum w dziale Diety(czy też Dietetyka) na samej górze podpięte są różne przydatne wątki z linkami. Pamiętam, że jest tam co najmiej kilka różnych linków do tabeli z wartościami odżywczymi. Odpowiedz Link
bathilda Re: Tabele od żarcia - LWW 16.11.10, 13:05 To niedokładnie to o co pytasz, ale mają dużo produktów i widać czy mają dużo węglowodanów (WW) i tłuszczu (WBT). Ja tego używałam przy diecie cukrzycowej. Odpowiedz Link
kasica_k OT 17.11.10, 03:37 Tytuł tego wątku jest piękny - "Tabele od żarcia" - enigmatyczny w sumie, ale od razu się domyśliłam, o co madziorckowi chodzi :) Odpowiedz Link