Dodaj do ulubionych

Szukam butów :P

21.01.11, 08:23
Zwykle w takich tematach nie szukam porad, ale ponieważ coś czuję, że w tej konkretnej sytuacji nie dam sobie rady, proszę o burzę mózgów.

Otóż szukam butów, które będą dobre do sukienek w typie Madisonka, albo te nowe bravissimowe sukienki:
www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl95-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/ix21-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl93-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
Nie żebym nie miała butów. Mam. I to ze trzy pary. Obcas 10-12 cm, platforma albo i nie, cudne są. Jak się w nich siedzi, to nawet całkiem wygodne są (wszystkie trzy pary, a co). Ale absolutnie nie są wygodne w klimacie - idziemy na miasto na kolację, a potem romantyczny spacerek Plantami.

W związku z czym szukam butów na niższym obcasie - podejrzewam, że 6 cm to będzie max, w kompletnie płaskich to nie wyjdę, tylko problem w tym, że ja w sklepach nie widzę takich butów. No nie widzę i już. A jak widzę, to zawsze stwierdzam, że mi się nie podobają, a te obok leżące czółenka na 10 centymetrowych obcasach to jest właśnie to, co mi się podoba. No i stąd te trzy pary (a może i więcej, nie wiem, w pewne miejsca swojej szafy wolę nie zaglądać :P ).

Będę wdzięczna za wszelkie linki do sklepów netowych, linki do zdjęć butów, które wg Was pasowałaby do takich sukienek, a które byłyby po prostu na niższym obcasie. I fajnie by były, gdyby miały paseczki. Mogą też być jakieś botki (o ile pasują), ale nie sandały (bo takie mam).
Jest szansa, że jak mi napiszecie, że coś będzie pasować, to Wam uwierzę, kupię i będę mogła w tym chodzić ;) ;)
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:01
      A one mają być w takim stylu, żebyś przed tym spacerem/po nim mogła iść w eleganckie miejsce, czy nie? Jeśli nie, to ja np. do bardziej eleganckich sukienek noszone w mniej eleganckie miejsca lubię nosić wyjątkowo mało eleganckie botki tego typu:
      raz, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem.

Wszystkie mają obcas nie tylko dosyć niski, ale i szeroki - taka opcja sprawia, że zazwyczaj da się w takich butach biegać cały dzień.

Jeśli nie taki typ, to może lekki wintage? raz, dwa, trzy

Z bardziej klasycznych (mniej lub bardziej eleganckich) pantofli znalazłam takie:
      W wersji zabawnej.
      W wersji sprytnej - niski obcas dzięki rozwiązaniu kolorystycznemu wydaje się wyższy. A tu druga wersja kolorystyczna.
      W wersji zwyczajnej

A może koturny?
      Wersja paskowa.
      Inny kolor.
      I znów czarne.
      Albo czerwone.
      • yaga7 Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:14
        Wiesz co, w sumie mogę kupić ze dwie pary - jakieś bardziej i mniej eleganckie, nie ma problemu. Ważne, żeby nie miały tych 10-centymetrowych obcasów ;)

Z pierwszej serii botków podobają mi się te:
        www.riverisland.com/Online/women/shoes--boots/boots/black-western-ankle-boots-598703
        bo lubię kowbojki.
        I w sumie to ja już mam podobne buty, i na bardzo podobnym obcasie, tylko nigdy nie myślałam, żeby je połączyć z sukienką. Muszę sprawdzić.

Lekki wintydż jest ok, pod warunkiem, że czarny. A kaczuszek nie lubię. Za to mam b. podobne do tych (ta sama linia, tylko inny model):
        www.butyk.pl/towar.5287.Polbuty_pantofelki_szpilki_Bronx_Pitch_73639.html
        Z innych modeli to nie lubię takich, co to obcasy mają w innym kolorze :) No chyba, że by to były czarne szpilki z czerwonym obcasem....
        Jakoś takie kolorowe buty z brązowym obcasem wydają mi się strasznie ciotkowate :)))

Ale oczywiście wieeeelkie dzięki za pomysły!!!!!
        • besame.mucho Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:20
          Spoko, rozumiem, ja też za tymi rzeczami nie przepadam, dlatego do sukienek noszę kowbojki, a jak mam eleganckie wyjście, to się przemęczam na wysokich obcasach ;)
          Mam fajne i super wygodne kowbojki Bronxa, ale szukałam w necie i już ich chyba nie robią.
          • yaga7 Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:29
            Ja Bronxowe mam takie krótkie:
            www.butyk.pl/index.php?action=towar&id=5291
            Są przewygodne. No ale do spodni.

Te są z tej samej serii, ale wysokie:
            www.butyk.pl/towar.7122.Kozaki_kowbojki_Bronx_Luke_13549.html
            Ale mało kowbojkowate jak dla mnie.

Bronxy bardzo lubię, a butyk.pl przeglądam namiętnie, ale podobają mi się albo wysokie obcasy, albo buty niesukienkowe. Ech.

Ale skoro piszesz, że do sukienek nosisz kowbojki, to pomyślę. Ja w ogóle nie mam doświadczenia z sukienkami i nigdy w swoim życiu nie miałam tylu sukienek co teraz. A zeszłego lata to nawet w sukience chodziłam, bo jest dla mnie wielkim wyczynem ;)))
            Tylko z butami mam problem.
            • besame.mucho Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:38
              Sukienki z kowbojkami spokojnie dają radę. Z tych które zalinkowałaś, to najlepiej IMO ta rozszerzana na dole z Bravissimo, ale przy jakiejś odpowiednio dostylizowanej do kowbojek torebce, albo koszuli zarzuconej to i inne się sprawdzą. No, może ta z kwiatkami najmniej.
              • yaga7 Re: Szukam butów :P 21.01.11, 09:47
                Och, z moimi torebkami to można się załamać, bo mam mnóstwo, ale w większości występują łańcuchy i ćwieki, i w sumie taka najbardziej elegancko-sensowna to taka:
                images.lip-service.com/zoom/photo_1/99-004.jpg
                Mam też świetną fioletową, ale do czerwonych sukienek raczej pasować nie będzie.
    • yaga7 a takie?? 21.01.11, 09:59
      Czy za bardzo grzeczne??

www.butyk.pl/towar.8993.Polbuty_Pikolinos_Aurigae_800-7990.html
      • jul-kaa Re: a takie?? 21.01.11, 10:20
        A ten szeroki pasek nie skrzywdzi kształtu stopy? Ja mam zawsze wrażenie, ze takie paski psują kształt.
        • yaga7 Re: a takie?? 21.01.11, 10:27
          Kształt nieistotny ;))))
          Ja w takich butach muszę mieć paski, bo 99% butow bez pasków (takich pantofli i czółenek) po prostu spada mi z pięty. Kiedyś - niestety - nosiłam za małe buty, żeby mi nie spadały ;) Ale teraz chcę buty w dobrym rozmiarze, które nie będą spadać.
          Obecnie nie mam żadnych otwartych butów w dobrym rozmiarze, które nie mają paska.
          • jul-kaa Re: a takie?? 21.01.11, 10:34
            Pasek rozumiem, protestuje jedynie przeciwko tak szerokiemu :)
      • besame.mucho Re: a takie?? 21.01.11, 10:30
        Zajrzyj do galerii, wisi akurat madisonka z podobnymi butami, IMO wygląda fajnie :)
        • yaga7 Re: a takie?? 21.01.11, 10:33
          No właśnie widziałam :)

Takie buty w sumie od zawsze wydawały mi się wygodne - bo obcas ok i pasek - ale z drugiej strony również od zawsze wydawały mi się takie trochę bezpłciowe.

Pomyślę nad nimi.
          • besame.mucho Re: a takie?? 21.01.11, 10:38
            Zawsze można zaszaleć z inną częścią stroju :)
          • boziaj Re: a takie?? 26.01.11, 18:09
            jezeli rozmawiacie o moich butach ;) to polecam szczerze, jesli chodzi o wygodę, no bo design wiadomo - co sie komu podoba
            to clarksy, są dosc wysokie (z 8cm obcasa), tylko moj mąż zdjecia zrobil troche z góry, wiec moze nie widac (no i nogi mi skrócił :/ )
            sa tez nizsze
            allegro.pl/buty-clarks-auto-bahn-skora-czarne-wygodne-38-i1408578339.html
            do biegów naprawde długodytansowych, np
            allegro.pl/buty-clarks-beat-box-wygodne-okazja-r-38-i1397568685.html
            • yaga7 Re: a takie?? 26.01.11, 18:37
              A wiesz, że nawet byłam na stronie Clarksa i szukałam, ale nie było nic w moim rozmiarze, co by mi się podobało.
              Ale kupiłam te prezentowane wyżej - www.butyk.pl/towar.8993.Polbuty_Pikolinos_Aurigae_800-7990.html
              i są ok. Podejrzewam, że pod względem wygody też będą dobre, bo to też chyba jakaś firma robiąca wygodne buty :) Zresztą już mozna je podziwiać w galerii ;)
    • kasiadj07 Re: Szukam butów :P 21.01.11, 10:46
      Ja do podobnych sukienek włożyłabym coś w tym stylu:
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=13&category=0060157100000549&product=1019681
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=2&category=0060157100000549&product=1026483
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=2&category=0060157100000549&product=940710
      takie mam na nogach z madisonką w galerii:
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=2&category=0060157100000549&product=984160
      Te ostatnie są bardzo wygodne, mam je chyba już ze dwa sezony. Lubię tego typu buty, bo obcas nie jest za wysoki i są wygodne, oraz na tyle eleganckie, że spokojnie poszłabym w nich w jakieś bardziej eleganckie miejsce:)
    • kocio-kocio Re: Szukam butów :P 21.01.11, 11:13
      glany.pl/go/_info/?id=2858
      glany.pl/go/_info/?id=2829
      glany.pl/go/_info/?id=2915
      glany.pl/go/_info/?id=2934
      a ja to bym sobie takie wzięła: glany.pl/go/_info/?id=2934
      Tam jest jeszcze trochę, przejrzyj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka