Dodaj do ulubionych

Dżinsy Bravissimo

23.01.11, 00:29
www.bravissimo.com/products/clothing/trousers-and-shorts/bravissimo/tf16-details.aspx?ck=hR0YAjlViB4%3d
www.bravissimo.com/products/clothing/trousers-and-shorts/bravissimo/tf19-details.aspx?ck=hR0YAjlViB4%3d
www.bravissimo.com/products/clothing/trousers-and-shorts/bravissimo/tf05-details.aspx?ck=hR0YAjlViB4%3d
Wiemy coś o nich?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Dżinsy Bravissimo 23.01.11, 01:01
      "A wonderful cut that suits all shapes."
      Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego, nie ma szans. Czyli komus moze pasowac, ale jednak po bravissimo spodziewalabym sie swiadomosci zroznicowania ksztaltow.
      • daslicht Re: Dżinsy Bravissimo 23.01.11, 02:27
        Pewnie z dużą ilością streczu.
        • anna-pia Re: Dżinsy Bravissimo 23.01.11, 22:28
          Nawet 99% streczu nic nie da, jak długość jest jedna. W dwóch pierwszych przypadkach "średnia długość 79 cm", w trzecim - ta sama długość podana jako długość wewnętrzna, więc wzięłam miarkę.
          Zakładając, że 79 cm to długość zewnętrzna, to dżinsy mogłyby na mnie pasować. Jeśli wewnętrzna, to 10 cm za dużo.
          A jeśli zewnętrzna, to i tak nie kupię, bo za niski stan ;p
          • ciociazlarada Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 07:55
            Ja mam akurat 80 cm wewnątrz wzdłuż nogi, więc długość byłaby idealna.
            Boje się czego innego - kupiłam ostatnio szorty marki Bravissimo, do Demi Divy. Rozmiar S jest troszkę większy niż Freyowe M, które i tak jest mniej więcej wielkości 40/42! Mam też sukienkę z Bravissimo, rozmiar 8 R/RC, w rzeczywistości, oprócz dopasowania w biuście jest wszędzie o jakieś 10 cm za szeroka.
            Mimo, że noszę jeansy w rozmiarze 28, więc nie takie znowu nieduże, strzelam, że Bravissimowa 8 będzie za wielka.
            • pierwszalitera Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 11:37
              No, dżinsy w rozmiarze 28 to jest raczej nieduży rozmiar, proszę nie promować tu wyśrubowanych wzorów. ;-)
              Ale zgodzę się, że długość wewnętrzna nogi około 80cm, to standard przy wzroście około 170cm (plus minus 3cm). Wydaje mi się, że odpowiada to mniej więcej dżinsowej długości 30-32.
              • anka-ania Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 11:49
                pierwszalitera napisała:

> Ale zgodzę się, że długość wewnętrzna nogi około 80cm, to standard przy wzrości
                > e około 170cm (plus minus 3cm). Wydaje mi się, że odpowiada to mniej więcej dżi
                > nsowej długości 30-32.

A to różnie bywa. Ja noszę dżinsy o długości 30 przy wzroście 158 cm, z tym, że np. 30 Wranglera nadaje się tylko do płaskich butów.
                • ciociazlarada Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 12:14
                  No ja mam okolo 162 cm wzrostu, jeansy nosze 32, ale idealne bylyby 31. 30 to juz u mnie niestety 'woda w piwnicy':), tak wiec faktycznie, roznie bywa.

I nie promuje wysrubowanych standardow:) Jeansowe 28 to tez jest konfekcyjne 38 albo 'wieksze' 36, wiec kto to widzial, zeby eSka z rzyci spadala:((
                  • pierwszalitera Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 20:49
                    ciociazlarada napisała:

> No ja mam okolo 162 cm wzrostu, jeansy nosze 32, ale idealne bylyby 31.

Długości 31 nie ma. Długości liczy się parzyście, czyli 30, 32, 34 itd.

> I nie promuje wysrubowanych standardow:) Jeansowe 28 to tez jest konfekcyjne 38
                    > albo 'wieksze' 36, wiec kto to widzial, zeby eSka z rzyci spadala:((

Ależ naturalnie większe 36. ;-) Ale rozmiar 36 należy do rozmiarów bardzo szczupłych, na dolnej granicy rozmiarówki. Tylko niewielka część kobiecej populacji (poniżej 10 procent) może pochwalić się tak szczupłą linią, dla wielu jest to rozmiar wprost nieosiągalny i nazywanie go rozmiarem nie takim znowu niedużym jest albo kokieteryjnym nadużyciem, albo lekkim zaburzeniem percepcji własnego ciała. ;-) Typuję na to drugie, bo to u kobiet bardzo rozpowszechnione. ;-)
                    • amoureuse Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 21:24
                      > Długości 31 nie ma. Długości liczy się parzyście, czyli 30, 32, 34 itd.

Damskie Lee liczą się nieparzyście, od 31 do 35.
                      Natomiast 28 i 29 to jedne z najpopularniejszych damskich rozmiarów. Pracowałam całkiem niedawno w sklepie ze spodniami i 28, 29 były wieczne niedobory, schodziły momentalnie :)
                      • pierwszalitera Re: Dżinsy Bravissimo 24.01.11, 21:37
                        amoureuse napisała:

> Damskie Lee liczą się nieparzyście, od 31 do 35.

Momencik, mówimy o rozmiarach, czy długościach? Ja osobiście nie widziałam nigdy długości nieparzystych, ale nigdy nie miałam Lee, więc możliwe, że coś takiego istnieje. Według tego co wiem rozmiary dżinsów liczy się co cal ( 29, 30, 31), a długości zawsze co 2 cale (30 ,32, 34 ).

Pracowałam
                        > całkiem niedawno w sklepie ze spodniami i 28, 29 były wieczne niedobory, schod
                        > ziły momentalnie :)

Bo rozmiary 28, 29 łatwiej dopasować? Szczupłe sylwetki w rozmiarze 34-36 są bardziej wynormowane wymiarowo. Im większy rozmiar, tym większy rozrzut wymiarów talii, bioder, brzucha itp. Dlatego większe rozmiary danej firmy mają nieco mniejszą grupę docelową.
                        • sbarazzina Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 10:14
                          pierwszalitera napisała:

> amoureuse napisała:
                          >
                          > > Damskie Lee liczą się nieparzyście, od 31 do 35.
                          >
                          > Momencik, mówimy o rozmiarach, czy długościach? Ja osobiście nie widziałam nigd
                          > y długości nieparzystych, ale nigdy nie miałam Lee, więc możliwe, że coś takieg
                          > o istnieje. Według tego co wiem rozmiary dżinsów liczy się co cal ( 29, 30, 31
                          > ), a długości zawsze co 2 cale (30 ,32, 34 ).

Tak, Lee liczy nieparzyscie. Tez kiedys mialam jedna taka pare i w sumie czasem przydaje sie taka posrednia dlugosc.
                        • amoureuse Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 12:46
                          > Bo rozmiary 28, 29 łatwiej dopasować?

Absolutnie nie, uważam, że spodnie OGÓLNIE bardzo ciężko dopasować niezależnie od sylwetki. Panie 28-9 też miały z tym problemy, bo jedna para za wąska w udach, jedna za szeroka, jedna pupę spłaszcza, inna za bardzo zbyt eksponuje itp. Niejednokrotnie klientki w tych okolicach rozmiarowych opuszczały sklep z niczym. Ale faktem pozostaje, że najwięcej pań prosiło właśnie o te rozmiary i są one uznane za standard.
                          Zresztą są kroje spodni uwzględniające różnice talia-biodra, a nawet brzuch, więc to nie ma nic do rzeczy.
                          • palacsinta Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 13:29
                            amoureuse napisała:

> Ale faktem pozostaje, że najwięcej pań prosiło właśnie o te rozmiary i są one
                            > uznane za standard.

A że z tego standardu nierzadko wypełza później tłuszczyk, który lepiej by się prezentował w większym rozmiarze, to inna para kaloszy. Analogicznie do 75B w stanikach.
                            • anna-pia Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 13:42
                              palacsinta napisała:

> amoureuse napisała:
                              >
                              > > Ale faktem pozostaje, że najwięcej pań prosiło właśnie o te rozmiary i są
                              > one
                              > > uznane za standard.
                              >
                              > A że z tego standardu nierzadko wypełza później tłuszczyk, który lepiej by się
                              > prezentował w większym rozmiarze, to inna para kaloszy. Analogicznie do 75B w s
                              > tanikach.

Uhm. Standardowo noszę BigStary r. 31, ale dopnę się i w r. 29. Tylko nie dajcie się ponieść wyobraźni, bo zrobi wam się niedobrze ;p
                            • amoureuse Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 13:48
                              Zapewniam, że nie :)
                              Przynajmniej nie w sklepie, który nastawiony jest konkretnie na spodnie typu Levi's, Big Star, Wrangler. Ale zdarzało się moim koleżankom kupować spodnie za małe/za duże, bo w Housie czy Reserved kosztowały 30zł i grzechem byłoby okazję przepuścić... tylko że w tych sklepach były rozmiary 36, 38, 40 itp, więc nie można do końca ocenić jak to się ma do rozmiarówki spodni.
                          • pierwszalitera Re: Dżinsy Bravissimo 25.01.11, 14:37
                            amoureuse napisała:

N
                            > iejednokrotnie klientki w tych okolicach rozmiarowych opuszczały sklep z niczym
                            > . Ale faktem pozostaje, że najwięcej pań prosiło właśnie o te rozmiary i są one
                            > uznane za standard.

Zgódźmy się, że to jest to standard targetu marki albo sklepu, ale na pewno nie kobiet noszących spodnie. Rzut okiem na ulicę wystarczy. W tej niemieckiej tabeli www.code-knacker.de/jeans.htm można zobaczyć (kobiety na różowo), że rozmiar 29 odpowiada rozmiarowi 38. Fajnie by było, gdyby większość babek, jak Julia Roberts w pretty women, mieściła się w ten rozmiar. ;-)
                          • indigo-rose Re: Dżinsy Bravissimo 26.01.11, 02:36
                            O to, to, popieram. Ja noszę 28. Albo 27? Ale tak jak według powszechnych wyobrażeń mam "za duży" rozrzut między biustem a talią, tak samo mam "za duży" rozrzut między pośladkiem a udem i na tym udzie lubi mi zwisać materiał zaraz pod zadkiem. Chyba na Odzieżowym zżymałam się na to, ile nerwów mnie kosztowało znalezienie w miarę przyzwoicie leżących dżinsów. To nie jest tak że na chudym wszystko leży.
                            • ida14 Re: Dżinsy Bravissimo 29.01.11, 03:04
                              łeee włąsnie stwierdziłam, że nie wchodzę w 31 ;/ dopiąc się dopnę, ale wyglądam tragicznie. Tzn w porównaniu z ulicą nie tragicznie, ale u mnie wszystko musi byc gładko albo nie założę. Zostałam bez spodni ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka