slotna
11.03.11, 23:05
Watek Kury mnie zainspirowal ;) Jakie lubicie seriale, jakich nie lubicie, jacy aktorzy powtarzaja sie w co drugim, takie tam...
Na poczatek wymienie kilka ulubionych: Firefly (nie rozumiem dlaczego nie pociagnieto go dalej), Twin Peaks, Weeds, Queer as Folk.
Ostatnio ogladam Breaking Bad, ktore oparte jest na podobnym motywie co Weeds (czlonek rodziny musi jej zapewnic byt, nie wie za bardzo jak, wiec zabiera sie za narkotyki), ale rozni sie niesamowicie - kompletnie co innego. Niemniej tez fajne, chociaz bardzo stresujace.
Lubie seriale kryminalne, ale nie wnikam w prywatne perypetie glownych bohaterow, bo zazwyczaj sa przedstawione sztucznie i po lebkach. Ogladam dla zagadek (lubie tez krzyzowki i Agathe Christie). CSI mi sie znudzilo (zreszta lubilam tylko to Las Vegas), Bones niespecjalnie podeszla, a Numbers totalnie rozczarowaly. Wygral Mentalist i Castle; czesciowo mysle, ze moge tu zaliczyc Good Wife (ale widzialam tylko 1 sezon). Niezle jest tez Hustle, z tym ze pokazane od drugiej strony ;)
Z sitcomow znam Friends i How I met your mother (dosyc podobne do Friends), sympatyczne, ale nie powalajace. Uwielbiam natomiast Coupling, The Office i Extras.
Historyczne: Rzym, Deadwood (no ok, moze bardziej western ;)), Tudors.
Obyczajowe: w liceum namietnie ogladalam Gilmore Girls i chyba sobie sprawie na dvd. Poza tym widzialam kilka pierwszych sezonow Desperate Housewives, fajne :) Zaczelam tez ogladac Brothers and sisters (moze byc ciekawe), widzialam dwa sezony Big Love (rozczarowanie).
Nie spodobalo mi sie natomiast zupelnie Dead like me, wymienione juz Numbers, Men in trees (romantyczno-komediowe) i pewnie cos jeszcze, czego nie pamietam. W ogole nie wymienilam moze polowe.
Uff, no to sobie powymienialam, a teraz czekam, az ktos mi napisze jak moge cos z tego ogladac :D