kura17
10.04.11, 14:07
zauwazylam, ze jest nas - szukajacych pracy - calkiem sporo na forum :)
moze zalozymy sobie watek, w ktorym bedziemy sie wspierac, opisywac nasze problemy, nasze watpliwosci, szukac odpowiedzi na rozne dreczace nas pytania?
ja probuje rozne informacje znalezc po roznych forach, ale jakos kiepsko mi idzie ;) nikt sie nie interesuje 40-tka bez pracy i kwalifikacji...
to jak? zapraszam, ja sie na liste wpisuje pierwsza!
pozniej napisze troche o swojej sytuacji. na razie pogubilam sie zupelnie w procesach HR-owych dotyczacych przyjec do pracy... listach motywacyjnych, zyciorysach, rozmowach o prace... nie wiem, czy stawiac na "inteligentna szczerosc", czy na socjo-techniki, ktorych ucza w necie, czy w ksiazkach... nie wiem, jak sie zachowywac, w co sie ubierac, jak sie chwalic i jak ukrywac slabosci i luki...
nie jest mi latwo. mamy dwojke dzieci i wiem, ze bedzie nam bardzo trudno, gdy bede dluzszy czas bez pracy (pomijam fakt, ze bym sie "udusila" bez zajecia jakiegos rozsadnego...). i wiem, ze w moim wieku - im dluzej bede bez pracy, tym trudniej bedzie mi ja znalezc... a spoleczenstwo pelno mlodych, "agresywnych", wygadanych, "nauczonych"...
kto dolaczy do mnie? :)