Dodaj do ulubionych

jakie dodatki do sukienki?

08.05.11, 15:34
Sezon weselno-imprezowy rozpoczęty, może i takie rady przydadzą się innym. I nawet jeśli nie chodzi o sukienkę :)
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 15:46
      Proponuję marchewkę z groszkiem i ziemniaki opiekane ;)
      No nie mogłam się powstrzymać, właśnie dumam nad obiadem :)
    • zazulla fioletowa sukienka 08.05.11, 15:47
      Za 1,5 miesiąca ślub znajomych. Wczoraj kupiłam fioletową sukienkę, dokładniej to jasnolawendową, w zimnym odcieniu, z połyskiem. Od razu w sklepie kupiłam korale fioletowo-turkusowo-granatowe i myślałam pójść w tym kierunku. Butów granatowych/kobaltowych nie mam. Chciałabym dobrać kolory tak, żeby dodatki można było skomponować z czymś innym (dlatego ""boję się" kobaltowych butów). Ciemnofioletowe buty mam, ale to moje ślubne i boję się je zniszczyć przed właściwą imprezą. Myślałam też o złotomuszczardowym kolorze, albo zielonożółtym, ale podobnie jak kobalt, mogą okazać się bohaterami jednej kreacji a na to mnie nie stać. Poniżej fragment sukienki i korali.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/9XRwDwBQt7olOsJTZX.jpg
      • kasia_grubasia Re: fioletowa sukienka 08.05.11, 16:30
        Jak ma być bardziej uniwersalnie to może buty dwukolorowe? O np. takie:
        www.butyk.pl/towar.3315.Polbuty_balerinki_czolenka_Bronx_Nicolet_64428.html
        bucikowo.pl/p/pl/2911/q+series01+blue.html
        www.butyk.pl/towar.10686.Polbuty_balerinki_czolenka_Blink_Nicolet_600981.html
        www.butyk.pl/towar.11739.Polbuty_balerinki_lakierki_Buffalo_Nicolet_2073562.html
        Ale ja bym szła w tych ślubnych, przynajmniej je rozchodzisz, a jak się trochę przydepczą to można przecież je oddać do szewca do odświeżenia.
        • ariadna007 cieliste buciki 08.05.11, 16:38
          raz - pasują
          dwa - przydadzą się jeszcze nie raz
          trzy - na czasie ;)
          • kaga9 Re: cieliste buciki 08.05.11, 18:19
            Cieliste? Szare? Albo granatowe.

Choć chyba też skłaniałabym się ku rozchodzeniu ślubnych;)

• zazulla Re: cieliste buciki 08.05.11, 18:22
            Cieliste mam, tylko zelówka jest bardzo cienka i momentalnie bolą mnie stopy. Zaniosę do szewca to może coś wymodzi, w innym przypadku nie nadają się na całonocną imprezę.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/vp0Q7pgvmxPCrQpNMX.jpg

• ariadna007 Re: cieliste buciki 08.05.11, 22:14
              zazula, no sorry ale co jak co, z TWOIMI nogami to cieliste szpilki na platformie to bylby szał

na wejscie :) bo potem wiadomo, że baletki wystarczą ;)
            • kotwtrampkach Re: cieliste buciki 08.05.11, 23:57
              są takie wkładki żelowe - w drogerii kupisz czy aptece, koszt ok 20zł. nie przesuwają się nawet w sandałach, trochę pomagają.
              Ale ja i tak wolę platformy ;-)
              • zazulla Re: cieliste buciki 09.05.11, 00:07
                Wiem, wiem, że są, tylko te buty oprócz wyglądu to niewypał dla moich stóp. Mam szeroką stopę w palcach i mi tam ciut ciasno, dodatkowo od góry jest też ciasno więc na te silikony już nie ma miejsca :(
                • anka-ania Re: cieliste buciki 10.05.11, 18:52
                  Zanieś do szewca do rozbicia. Może pomoże.
                  • zazulla Re: cieliste buciki 10.05.11, 23:44
                    Były już rozbijane. Bardzo delikatnie, bo ich krój na wiele nie pozwala :(
      • zazulla malinowy, turkusowy 08.05.11, 19:43
        Takie zestawienie znalazłam w sieci.
      • zazulla fioletowa sukienka - nowe korale i buty 09.05.11, 21:29
        Dzisiaj kupiłam dwa sznury fioletowych i zielonych i są super, bo lekkie i nie obijają bardzo biustu. Myślałam o tych butach (ślubnych):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/mWJax4Z3ldyQa5iMDX.jpg

Ewentualnie, drugie (ślubne awaryjne, stabilniejsze do tańca) ale zbyt fuksjowe:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/td/gg/wqpu/kStcP0aZNvZE2ZGKJX.jpg
        • kaga9 Re: fioletowa sukienka - nowe korale i buty 09.05.11, 22:13
          To zestawienie ze ślubnymi bardzo mi się podoba:) A na fuksjowe możesz zmienić później, gdy wszystkim będzie już wszystko jedno;)
      • ananke666 Re: fioletowa sukienka 12.05.11, 18:40
        Zazulla, ja na Twoim miejscu ślubnych bym nie brała. Na weselu różnie bywa. Buty mogą wyjść z imprezy zakurzone, puknięte, zaciągnięte, nie mówiąc o takich atrakcjach jak kurz + rosa czy pechowe przydepnięcie przez współbiesiadnika/tancerza. Szkoda ryzykować. Buty ślubne niech zostaną ślubne, potem można już użytkować dowolnie...
    • jul-kaa Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 15:54
      To ja zapytam o dodatki do którejś z tych sukienek (dot mam, o czarnej marzę), również idę na wesele. Najbardziej pasuję moim zdaniem filolety lub czerwienie, ale może się nie znam?

Na pewno będę coś zakładać na wierzch (jakieś zakryjboczki), do Polki dot mam czarny sweterek, ale do czarnej chyba by wypadało jakiś kolorowszy dodać, jak sądzicie?
      • yaga7 Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 16:52
        Ja chodziłam cała na czarno na wesela, ale wiem, że zaraz zostanę zjedzona, że to nie wypada ;)

Jak pasują Ci przykładowo czerwone usta (bo nie wszystkim pasują), to jakiś czerwony dodatek byłby fajny.
        • ycik Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 17:14
          E tam zaraz zjedzona. Ja np. byłam na weselu w zeszłym roku i kilka(!) babek przyszło na czarno, mimo ze był to czerwiec, a upał był wtedy straszny. Tak obczajałam w kontekście pójścia mojej siostry na inne wesele, bo ona też kolorów nie lubi i przeżywała, że jak pójdzie w czarnej sukience i z czarnymi dodatkami to będzie skandal towarzyski ;) Poszła i nie było :)
          • anna-pia Re: Czarna polka lub Polka dot 09.05.11, 12:27
            Rozwalacie mnie dziewczyny :) Pamiętam wesele mojej ciotki, lat temu prawie 30, połowa kobitek na czarno była :D
            IMO problem nie w kolorze, ale w kreacji, kroju - żeby założyć coś ładnego, fajnego, a nie ubiór à la królowa Wiktoria w żałobie o księciu Albercie.
            • justinehh Re: Czarna polka lub Polka dot 10.05.11, 01:06
              Jak rok temu na wesele chciałam założyć czarną kieckę, to mnie mało z domu nie wywalili ...
              • anna-pia Re: Czarna polka lub Polka dot 10.05.11, 19:46
                A widzisz, ja zawsze uznawałam czarne sukienki za typowy strój weselny pań po 40. :)
        • jul-kaa Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 17:29
          Ja w sumie "wypadałoby" napisałam nie w kontekście "nie wypada iść na czarno", tylko raczej "czymś bym to chętnie przełamała". U mnie w rodzinie używa się słowa "wypada" w różnych kontekstach, np. "wypadałoby dodać śmietany do zupy" ;)

W każdym razie czerwone usta mi NIE pasują, żadne usta mi niestety nie pasują :(
          • kasia_grubasia Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 18:47
            "żadne usta mi niestety nie pasują" :D
          • izas55 ależ pasują 08.05.11, 22:09
            Julka, całe mnóstwo ust ci pasuje, czerwone z resztą też. Trzeba by ci tylko było odpowiedni odcień znaleźć
            • jul-kaa Re: ależ pasują 08.05.11, 22:29
              Iza, zapraszam więc ze szminkami. Ciacha zrobię ;)
              • besame.mucho Re: ależ pasują 09.05.11, 09:10
                To ja się wpraszam! Jak z resztą kosmetyków problemu nie mam, tak dobrego koloru czerwonej szminki utrafić nie mogę, w każdym wyglądam słabo, a bardzo bym chciała jakąś czerwoną mieć. Mogę przynieść drugie ciacha ;)
                • izas55 Re: ależ pasują 09.05.11, 11:04
                  Bo to akurat chyba najtrudniejsze.
                  Tak na pierwszy rzut oka powinno ci być dobrze w dość jasnej soczystej pomidorowo-pomarańczowej czerwieni. A julce w jasnej wiśni
                  • jul-kaa Re: ależ pasują 09.05.11, 12:38
                    Mam rozumiesz, że tak oto zgrabnie się wymigujesz ze spotkania szminkarskiego..?
                    • izas55 Re: ależ pasują 09.05.11, 14:04
                      Nie nie wymiguję się. Rzucam wstępna diagnozę i myślę na głos;-). Może jakoś w przyszłym tygodniu byśmy się spotkały bo w tym niestety już nawet 5 minut na przyjemności nie posiadam.
                      • jul-kaa Re: ależ pasują 09.05.11, 14:21
                        Ja też mam ten zawalony, więc przyszły brzmi lepiej.
                        A jak się na to zapatruje Besame?
                        • besame.mucho Re: ależ pasują 09.05.11, 22:41
                          Mi w przyszłym tygodniu pasuje każdy termin poza poniedziałkiem, wtorkiem i piątkiem.
                          • izas55 Re: ależ pasują 10.05.11, 18:21
                            przyszły czwartek po 17?
                            • besame.mucho Re: ależ pasują 10.05.11, 19:06
                              Dla mnie bomba :). Mogę podjechać w dowolne miejsce, albo machnąć ciastka i zaprosić Was do siebie.
                              • anna-pia Re: ależ pasują 10.05.11, 19:48
                                Gdyby udało mi się wyrwać, to bym zrobiła najazd z pytaniami o dobranie stroju. Czyli przyszłabym z naręczem ciuchów, z uprzejmą prośbą o opinie.
                  • ananke666 Re: ależ pasują 09.05.11, 19:09
                    izas55 napisała:

> Bo to akurat chyba najtrudniejsze.
                    > Tak na pierwszy rzut oka powinno ci być dobrze w dość jasnej soczystej pomidoro
                    > wo-pomarańczowej czerwieni.

Mam nowiutki błyszczyk w kupiony przez pomyłkę w podobnym kolorze, mocno kryjący, pozbędę się za koszt przesyłki. Vipera Small Giant numer chyba 29. Ktoś reflektuje? :)
                    • izas55 Re: ależ pasują 09.05.11, 21:43
                      to ja przygarnę. piszę na gazetowego
                      • ananke666 Re: ależ pasują 09.05.11, 22:22
                        Odpisane.
          • kaga9 Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 22:47
            > W każdym razie czerwone usta mi NIE pasują, żadne usta mi niestety nie pasują :
            > (

O, to tak, jak mnie!

Mnie też żadne usta nie pasują, bo mam oczy w roli głównej.
        • pierwszalitera Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 18:38
          yaga7 napisała:

> Ja chodziłam cała na czarno na wesela, ale wiem, że zaraz zostanę zjedzona, że
          > to nie wypada ;)

Najlepiej wtedy do czarnego założyć cieliste, beżowe, albo jasnopopielate dodatki, niechby tylko jakiegoś szmacianego kwiatka. To od razu zabiera czerni mroczność i dodaje nieco konserwatywnej elegancji.
          • yaga7 Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 19:10
            Fioletowe buty się liczą? ;)
            Pod kolor fioletowej koszuli Lubego. I biżuterii z fioletem ;)
            • pierwszalitera Re: Czarna polka lub Polka dot 08.05.11, 20:19
              yaga7 napisała:

> Fioletowe buty się liczą? ;)
              > Pod kolor fioletowej koszuli Lubego. I biżuterii z fioletem ;)
              >

Czarny z fioletem, to bardzo ładna kompozycja, chociaż mnie osobiście bardziej podoba się czarny z granatem. Tylko... mnie chodziło z tymi jasnymi kolorami o to, by ten czarny nieco oswoić do ślubnych eventów, a przypuszczam, że ciemne kombinacje, także z czerownym, będą dla większości uchodzić za zbyt mroczne.
              Chyba, że ślub jest w takich klimatach: ;-)
              www.411mania.com/siteimages/addams3_74457.jpg
        • genepi Re: Czarna polka lub Polka dot 09.05.11, 09:49
          Nie wypada na biało albo na ecru żeby nie być "panna_młoda_wanna_be" i konkurencji w kompozycji zdjęć grupowych nie stanowić. Ale czarna jest ok.
    • bathilda Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 16:51
      zazulla napisała:

> Sezon weselno-imprezowy rozpoczęty

No to się poczułam staro. Bo u mnie już wszyscy znajomi i kuzyni pożenieni i teraz żeby iśc na wesele to już muszę czekać chyba na kolejne pokolenie. Względnie za drugie śluby, co pewnie nastąpi wcześniej, bo już jesteśmy po pierwszych rozwodach w naszej paczce :(. I kiedy to zleciało....

Tak mnie wiosna melancholią natchnęła...
      • zazulla Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 18:29
        Przesadzasz :) Ja jestem najmłodsza w rodzinie i wychodzę za mąż po 10letnim stażu, więc po mnie jest już tylko 15-letni syn kuzyna i 8- i 6-letnie dzieci przyszłego szwagra. Nie będzie nawet do kogo pójść na wesele w tym kolejnym pokoleniu.

A do wątku zapraszam przy okazji sezonu pierwszokomunijnego, sylwestrowego, studniówkowego itd ;)
        • marciasek Re: jakie dodatki do sukienki? 09.05.11, 10:26
          zazu, mnie nie przebijesz: 38 lat skończone, ślub w sierpniu ;)
    • kasiamat00 Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 19:00
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/dresses/evening-dresses/beautiful-bandeau-dress/electric-blue/nm03eb/ (na mnie jest dłuższa, kilka cm za kolano)
      + stalowoszare bolerko o takim kroju: img39.imageshack.us/img39/6543/29522703.jpg + ciemnoszare, skórzane, klasyczne czółenka (z braku czegoś lepszego w sklepach...)
      + jasnoszara, satynowa kopertówka
      + białe złoto z szafirami na szyję
      + niewidoczny makijaż

Może być? Buty chętnie wymieniłabym na inne, tylko moje nogi zdecydowanie nie nadają się do pokazania bez rajstop, a wszystkie ładne, satynowe, wysokie buty jakie dzisiaj widziałam są tiptołami. Nie ukrywam, że chcę trochę "zgasić" tę sukienkę, bo idę na ślub i wesele, a nie imprezę sylwestrową :)
      • kk345 Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 20:22
        Fuksja, głosuję za dodatkami w fuksji. Bolerko mnie osobiście nudzi, ale rozumiem, ze chcesz wejść do kościoła:) no, chyba, że wymienisz na intensywną w kolorze chustę? Chociaz nie przejmuj się, nie trzeba mnie słuchać, bo mam świra na punkcie kolorów...:)
    • kk345 Re: jakie dodatki do sukienki? 08.05.11, 20:18
      No to jedziemy: do tej sukieniki załozyłabym swoje ciemnozielone superszpilki i jakieś korale- najchetniej ciemnofioletowe i ciemnozielone, dwa sznury (lub jeden wymieszany) oraz jasniejszą, ale też nasyconą, zieloną bransoletkę.
      • kotwtrampkach Re: jakie dodatki do sukienki? 09.05.11, 00:11
        ja buty zostawiłabym w fiolecie lub granacie, a zielony w postaci chusty, szala czy bizu zrobi swoje ;-) np.taki: www.varbak.com/grafika/zdj%C4%99cia-z-bzu-drzewa-nb34287.jpg
        • kotwtrampkach Re: jakie dodatki do sukienki? 09.05.11, 00:18
          PS
          tak sobie myślę - może kobaltowe buty byłyby jednorazowe, ale granatowe? takie żeby pasowały np. do kostiumu Pebbles w drodze na plażę? :):):)
      • zazulla ale to do mnie było? n/t 09.05.11, 08:24

• kotwtrampkach Re: a jak - lawendowa sukienka :) 09.05.11, 09:53
          chociaz chyba faktycznie trochę się przestawiło miejsce w drzewku :|
          • zazulla no właśnie 09.05.11, 10:23
            drzewko mnie zmyliło :)
            • kk345 Re: no właśnie 09.05.11, 13:03
              Do Ciebie, do Ciebie. Odpowiadałam na pierwszego posta w wątku, dlatego wyrzuciło mnie na koniec drzewka:)
    • agata272 Co do Indygo? 10.05.11, 00:39
      Mam końcem czerwca ślub bliskiej przyjaciółki [z tych, co to od zerówki ;)], na którym postanowiłam wystąpić w Indygo Biubiu. No i teraz mam zgryzotę, bo tam połowa zaproszonych ludzi pracuje w telewizji i nie chcę wyglądać jak uboga krewna.

Z sukienek Biubiu wybrałam Indygo po długich przemyśleniach z mamą, panią Dorotką z Bra-Dreams i po konsultacjach z kilkoma przyjaciółkami. Plan był taki, że miałam się nie rzucać w za bardzo oczy, bo nie dość, że mam kilkanaście kilo nadwagi, to jeszcze grzeszę nadprogramowym wzrostem.

W pierwszym szale zakupiłam do niego czerwone buty na niskim beżowym słupku, małe kolczyki-róże i czerwony szal, planując czerwonego zakup naszyjnika lub spinki/gumki-róży, w zależności od decyzji co do uczesania. Jest fajnie, ale bez szału. Miałam nadzieję na znalezienie niezbyt wysokich fiołkowych butów, ale obeszłam całą warszawską Arkadię i nic. Gapię się teraz na te czerwone buty i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że zestaw z fioletem byłby ciekawszy.

Macie może jakieś sugestie? Z czym zestawiać Indygo, żeby nie robić za ciotkę-klotkę, tylko normalną 25-latkę, a jednocześnie żeby było w miarę modnie, a nie mega-zachowawczo?
      • marciasek Re: Co do Indygo? 10.05.11, 18:05
        > Plan był taki, że
        > miałam się nie rzucać w za bardzo oczy, bo nie dość, że mam kilkanaście kilo na
        > dwagi, to jeszcze grzeszę nadprogramowym wzrostem.

Nadprogramowy wzrost to nie grzech :) Z tego się nie da schudnąć ;)))

[to mówiłam ja, metr-osiemdziesiąt-dwa]
        • agata272 Grzeszność wzrostu. 12.05.11, 20:39
          Marciasku, niestety nadprogramowy wzrost uniemożliwi mi kupno pięknych i szalenie wygodnych ametystowych szpilek na 8,5 cm obcasie, gdyż nie będę miała z kim tańczyć bez obaw o zadeptanie postronnych. A to grzech ich nie wziąć, takie są cudne, stąd grzeszenie wzrostem zdarza mi się co chwilę ;).

[to pisałam ja, również metr-osiemdziesiąt-dwa ;)]
          • marciasek Re: Grzeszność wzrostu. 13.05.11, 00:46
            Ty wiesz jak daleko jest do ziemi, jak się ubierze taaakie buty? Aż strach :) To ja już wolę na moich tycich kaczuszkach... ;)

A na poważnie, to ja drzewiej nosiłam buty na takim obcasie, bywały i wyższe (wysoki obcas z platformą 4 cm - w sumie było ich ze 12). I wcale mi nie przeszkadzało to, że jestem dryblasem - przestałam nosić takie buty, bo nie było mi wygodnie: nogi bolały.
      • besame.mucho Re: Co do Indygo? 10.05.11, 18:38
        Mam indygo, noszę z czerwonymi butami na beżowym obcasie i wygląda ok ;)
        Moja rada żeby nie być ciotką-klotką - nie ważne jakiego koloru będą te buty, ale odpuść sobie pomysł, że jak buty jakiegoś koloru, to szal/naszyjnik, kolczyki, itd tego samego koloru. Jeśli masz ciemne proste tło, jak ta sukienka, to jednym z prostszych sposobów na zrobienie z siebie ciotki-klotki jest dobranie kilku dodatków i wszystkich w tym samym kolorze. Sukienka jest granatowa, buty czerwone. Do takiego zestawu szal czy inne coś spokojnie może być np. jasnoniebieskie, popielate, fioletowe, żółte, itd. Zestaw z żółtym rzucałby się pewnie w oczy, ale z niebieskim, popielatym albo fioletowym byłby już raczej stonowany. Zresztą pstryknę zaraz fotkę indygo z różnymi kolorami z którymi je noszę i sama zobaczysz w jakim wydaniu Ci się podoba, a w jakim nie.
        • besame.mucho foty indygo 10.05.11, 19:04
          Wrzucam z kolorami, z którymi czasem je noszę. Są bardziej kontrastowe i rzucające się w oczy i bardziej stonowane, jeśli wolisz być niewidoczna :)
          https://img545.imageshack.us/img545/263/img4160e.jpghttps://img864.imageshack.us/img864/9251/img4161s.jpghttps://img823.imageshack.us/img823/5994/img4163k.jpghttps://img847.imageshack.us/img847/3353/img4164f.jpghttps://img805.imageshack.us/img805/1963/img4168r.jpghttps://img219.imageshack.us/img219/5524/img4169s.jpghttps://img823.imageshack.us/img823/1485/img4170e.jpghttps://img853.imageshack.us/img853/1084/img4171l.jpghttps://img821.imageshack.us/img821/5001/img4172q.jpghttps://img853.imageshack.us/img853/9439/img4173c.jpghttps://img560.imageshack.us/img560/256/img4174wa.jpghttps://img90.imageshack.us/img90/7610/img4175.jpghttps://img20.imageshack.us/img20/8139/img4176uc.jpghttps://img594.imageshack.us/img594/5828/img4177s.jpg

Dla porównania indygo z zestawem czerwono-czerwonym:
          https://img638.imageshack.us/img638/9672/img4167x.jpg
          Moim zdaniem bardziej ciotko-klotkowate niż zestawy z dodatkami w różnych kolorach. Ale może to tylko uprzedzenia płynące z mojego braku sympatii do wszystkich dodatków w jednym kolorze?
          • anna-pia Re: foty indygo 10.05.11, 19:49
            O, te wielokolorowe są faktycznie bardziej "młode", ja bym założyła ten ostatni, jeśli już, ale mam kilkanaście lat więcej niż Besame ;p
            • nientepaura moja kiecka;) 10.05.11, 22:27
              mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8206917c70&view=att&th=12f3f266b1e4f906&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gmbvvt7z1&zw" border="0" alt="https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8206917c70&view=att&th=12f3f266b1e4f906&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gmbvvt7z1&zw">
              szukam marynarki/bolerka do takiego wzoru;)doradźcie;)
              dodatki: buty złotobrązowe, torba brąz + złoto, kolczyki z bursztynu
              • zazulla prosimy o dobry link :) n/t 11.05.11, 09:17

• nientepaura Re: moja kiecka;) 11.05.11, 09:32

hmm, mi się otwiera bez problemu;)
                mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8206917c70&view=att&th=12f3f266b1e4f906&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gmbvvt7z1&zw[/img]
                • ochanomizu Re: moja kiecka;) 11.05.11, 10:03
                  A nam każe się logować na konto w gmailu :(
                  • nientepaura Re: moja kiecka;) 11.05.11, 10:08
                    to nie wiem;(
                    ale widziałam taką na allegro;)
                    allegro.pl/quiosque-przesliczna-olowkowa-sukienka-nowa-38-i1596481912.html
                • zazulla Re: moja kiecka;) 11.05.11, 12:09
                  nientepaura napisała:

> hmm, mi się otwiera bez problemu;)
                  > mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8206917c70&view=att&th=12f3f266b1e4f906&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gmbvvt7z1&zw[/img]

Zauważ, jaki jest początek linku - na Twoją skrzynkę gmailową :) Nie ma szans, żebyśmy to oglądnęły :D

A sukienka super, mam buty w takiej kolorystyce - brąz, fiolet i żółty, dlatego szukałabym dodatków żółtych/musztardowych.
                  • zazulla aaa 11.05.11, 12:11
                    Szukasz bolerka/żakietu. Stawiałabym na kremowo-beżowy jak na wzorze, bo fiolet czy brąz mogą być już za ciemne.
              • inez69 Re: moja kiecka;) 11.05.11, 13:53
                Widzę tę sukienkę z dodatkami w kolorze nude lub w bardzo jasnym pudrowym różu. Ja też myślę, że ciemnie kolory będą przytłaczały te piękną sukienkę.
                • nientepaura Re: moja kiecka;) 11.05.11, 18:14
                  jej, miło mi, że się podoba;)
                  co do żółtych/musztardowych dodatków - nie wpadłabym na to, ale super pomysł, dziękuję;)
                  buty muszą być te złotobrązowe, bo rozchodzone i wygodne;), a impreza już w niedzielę;)
                  co do bolerka/marynarki wiem, czego szukam, ale nie wiem, czy znajdę do niedzieli;) czy w ostateczności jasnobeżowy trencz będzie bardzo zły? Wg prognoz ma być trochę chłodniej niż dziś, a że z domu wyjdę przed 8rano..., no ale poszukam;)
                  • nientepaura Re: moja kiecka;) 12.05.11, 17:20
                    mam kremowy żakiet;) kosztował całe 30zł (kocham lumpeksy) ;)
          • inez69 Dziołchy pilnujcie drzewka! 11.05.11, 14:00
            Przeklejam bo mi za daleko ten post odjechał:

Za dużo tej czerwieni, reszta dodatków przydałaby się w innym kolorze, fiołkowy bardzo mi sie podoba. Ja planuję do tej kiecki dokupić halkę w kolorze butów, taką falbaniastą, firankowa obszyta atłasową lamówka i wystająca spod sukienki na kilka milimetrów. Może skorzystasz z tego pomysłu?
            • inez69 Re: Dziołchy pilnujcie drzewka! 11.05.11, 14:01
              Fajnie, jeszcze lepiej, to ja już nie wiem gdzie się dopisac. Proszę o wykasowanie ejdnego z tych postów. dzięki.
          • agata272 Besame, dzięki za foty! 12.05.11, 20:32
            Besame, chyba mamy nawet takie same buty, a przynajmniej bardzo podobne ;). No to mi przejaśniłaś w głowie, szukam w taki razie jasnoniebieskiego szala, drugie zdjęcie mnie mocno zainspirowało, bo turkus jest dla mnie za ciepły. Niestety nie mam południowego typu urody, tylko raczej typowy słowiański [jasna, łatwo opalająca się skóra, jasnobrązowe włosy i szarozielone oczy], więc nie dla mnie pozostałe ostre kontrasty ;). Ostatecznie pójdę z białym, tworząc przyjemną dla oka marynarską kolorystykę ;).
            • besame.mucho Re: Besame, dzięki za foty! 13.05.11, 10:29
              No to się cieszę, że zainspirowało :)). Ha, trochę zazdroszczę, że Ci pasują zimne kolory, ja zdecydowanie lepiej wyglądam w ciepłym. Ten granat Indygo to nie jest do końca mój odcień, dlatego muszę trochę oszukiwać cieplejszymi kolorami przy twarzy. Zastanawiałam się nawet czy by tej sukienki nie przefarbować na czarno, żeby móc sobie ją spokojnie nosić bez żadnych szali i innych ocieplaczy, ale trochę się boję że popsuję.
        • inez69 Re: Co do Indygo? 11.05.11, 13:57
          Za dużo tej czerwieni, reszta dodatków przydałaby się w innym kolorze, fiołkowy bardzo mi sie podoba. Ja planuję do tej kiecki dokupić halkę w kolorze butów, taką falbaniastą, firankowa obszyta atłasową lamówka i wystająca spod sukienki na kilka milimetrów. Może skorzystasz z tego pomysłu?
      • zazulla buty do Indygo? 12.05.11, 12:23
        Tak jakoś mi się skojarzyło :D
        fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,21009
    • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 12.05.11, 18:27
      Jaka biżuteria do żarówiaście koralowej sukienki z czarnym paskiem plus czarne buty? Boję się efektu pt. "wieś tańczy i śpiewa", więc moje ulubione złoto odpada. Kolczyków nie-złotych nie mogę nosić. Sukienka jest wycięta tuż przy szyi, więc jak korale to tylko długie - ale jakie? Czarne jakoś mi się nie widzą. A może bransoletka? A może coś na łepetynę, tylko co? Pomocy, wesele za tydzień :)
      • nientepaura Re: jakie dodatki do sukienki? 12.05.11, 18:37
        może ze zdjęciem byłoby łatwiej?;) btw. ja nie sądzę by dodanie złota do wymienionego przez ciebie zestawu dało efekt "wieś tańczy i śpiewa";)
        • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 12.05.11, 20:39
          kolorystyka taka:
          http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_FplyOJ_CrsU/SZtDGN9x0PI/AAAAAAAAIRw/eEHfYDgVKRA/s400/Freida_Pinto_Liberty_Reopening_London.jpg&imgrefurl=http://www.redcarpetcolors.com/2009/02/freida-pinto-re-opens-liberty-of-london.html&usg=__w6uHHgVTTn_Sa7PQZ8Q34g_Chwk=&h=400&w=267&sz=27&hl=pl&start=20&zoom=1&tbnid=Zh0SlfmGOAK0DM:&tbnh=124&tbnw=83&ei=-SfMTYmPF5GhOuGmpbsG&prev=/search%3Fq%3Dcoral%2Bdress%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1280%26bih%3D621%26tbm%3Disch0%2C1254&um=1&itbs=1&biw=1280&bih=621

krój taki:
          http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://highstreetstyle.files.wordpress.com/2009/03/coral-dorothy-perkins-dress.jpg%3Fw%3D200%26h%3D272&imgrefurl=http://highstreetstyle.wordpress.com/2009/03/&usg=__Pg0z8RSWUg6ogk6x0UN3NpXMkC0=&h=272&w=200&sz=6&hl=pl&start=26&zoom=1&tbnid=m1sOwQL1je0bgM:&tbnh=113&tbnw=83&ei=eSjMTfCpDsybOurklaUG&prev=/search%3Fq%3Dcoral%2Bdress%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1280%26bih%3D621%26tbm%3Disch1%2C5130&chk=sbg&um=1&itbs=1&biw=1280&bih=621
          • nientepaura Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 07:52
            ładna kiecka;) mi to złoto pasuje;) ew. zrezygnować z czarnego paska i może inne buty;)ale dodaki delikatne: małe kolczyki-może wkręty + np jakaś wyrazista branzoletka;) a torebka w jakim stylu?;)
            • nientepaura Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 07:53
              aaaj, bransoletka rzecz jasna.jestem przed kawą;)
              • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 11:11
                Chodzi mi o biżu do tego konkretnego zestawu, z czarnym paskiem i butami. Mówisz że może być złoto? Nie wiem, no nie wiem... Delikatna złota biżuteria mi jakoś stylistycznie nie pasuje, a z kolei duża i wyrazista da zbyt wyraczasty efekt. Chyba żeby jakieś duże gładkie koła? O takie: i.hityczykity.pl/uploads/tx_hck/zdjecia_pojedynki/akpa_gorniak_1_06.jpg
                • besame.mucho Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 11:18
                  > Chodzi mi o biżu do tego konkretnego zestawu, z czarnym paskiem i butami

Kasia, a pasek i buty delikatne, czy cięższe? Jak delikatne, to IMO złoto da radę :)
                  • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 11:36
                    Hmmm byłoby łatwiej gdybym nie siedziała w pracy ;)

Pasek jest szeroki i jeszcze ma delikatną srebrną klamrę. O taki jak w tych dwóch sukienkach na samym dole, nie pamiętam dokładnie czy szerszy czy węższy: www.ettelou.com.pl/site/collectionfw201011.html

Buty o takie: www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=2&category=0060157100000549&product=1017010 tylko bez platformy
                    • besame.mucho Re: jakie dodatki do sukienki? 14.05.11, 09:15
                      Jak pasek ma srebrną klamrę to ja bym odpuściła złoto i skoro kolczyki możesz tylko złote, to zamiast tego postawiła np. na jakieś srebrne bransoletki. Chyba że zdążysz sobie znaleźć podobną złotą klamrę w jakiejś pasmanterii i podmienić.
                      • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 14.05.11, 09:34
                        Widzimy się dzisiaj na basenie? To jeszcze pogadamy, mogę wziąć tę sukienkę.
                        • besame.mucho Re: jakie dodatki do sukienki? 14.05.11, 09:38
                          Jasne, o 11.
                          Weź kieckę, jak będziesz chciała to możemy później wpaść do mnie i poprzykładać jakieś moje dodatki, mi się jakoś łatwiej patrzy, jak zestawiam ciuch nie z własnymi rzeczami tylko czyimiś, których nie znam tak dobrze, może Tobie też to ułatwi.
                          • kasia_grubasia Re: jakie dodatki do sukienki? 14.05.11, 09:42
                            ok :) jesteś boska
          • besame.mucho Re: jakie dodatki do sukienki? 13.05.11, 11:15
            Ta sukienka jest bardzo ładna, dałabym jej jak najmniej widoczne dodatki, żeby ona grała główną rolę. Zestawiłabym na któryś z tych sposobów:

1. Zostawiając czarny pasek dodatki już zupełnie niewidoczne, czyli jakieś buty nude (zwykłe pantofle, albo sandałki na cienkich paskach) i torebka w takim samym kolorze:
            https://imageshack.us/m/10/4934/kasiaczarnypasek.png

2. Bez paska, ale zostając przy zestawie z czarnym jeśli nie chcesz słodko i romantycznie, tylko bardziej charakternie, możesz wrzucić jakieś cięższe buty (ten zestaw mi się najmniej podoba, strasznie mi się już opatrzyło zestawienie delikatna sukienka + ciężkie buciory) :
            https://imageshack.us/m/109/9228/kasiabezpaska.png

3. Bez paska, bardzo delikatny zestaw, czyli cieliste buty, mała torebka + złoto. Jakieś delikatne kolczyki (nie udało mi się znaleźć dobrego zdjęcia, grafika google wyrzuca same brzydkie albo bardzo rzucające się w oczy :/ ) i albo cienkie bransoletki (raczej bym ich widziała mniej niż na tym zdjęciu, też nie mogłam znaleźć dobrej grafiki), albo np. torebka na złotym łańcuszku:
            https://imageshack.us/m/857/6845/kasiasukienkabezpaska.png
    • sylwiastka pudrowe róże i beże 14.05.11, 17:20
      Sukienka jest w delikatnych kolorach, które trudno uchwycić na zdjęciu. Na mnie wygląda ładnie, jest lekka a detale oryginalne. Jednak nie mogę dopasować dodatków, które by ją wyeksponowały, a nie przytłoczyły. Jakieś pomysły?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/di/di/iexa/wA11nAYIEsS4Rt0THB.jpg
      • besame.mucho Re: pudrowe róże i beże 14.05.11, 17:32
        Możesz pójść w modny total look i dodatki też dobrać w takich delikatnych pudrowych kolorach. Moim zdaniem charakter kiecki ładnie by też podkreśliło złoto, ale nie takie żółte, tylko raczej taki kolor starego złota, taki ciemny złoto-brązowawy plus jakieś brązy. Zależy jaki efekt chcesz uzyskać - pudrowy total look da Ci romantyczną całość (możesz sobie jeszcze dopiąć jakiegoś kwiatka czy inne cuś), a złoto całość uszlachetni i sprawi, że stylizacja będzie poważniejsza. W wersji ze złotem/brązami jeszcze widzę czerrrrrwoną szminkę jeśli Ci pasuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka