justinehh 18.05.11, 23:40 Czy któraś z was korzystała z konta walutowego za granicą (WBK, HSBC i inne)? Czy możecie polecić to najlepsze, najwygodniejsze w obsłudze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaga7 Re: LWW Konto walutowe 19.05.11, 07:15 Dużo też zalezy od tego, do czego będzie Ci potrzebne. Ja ostatnio przeglądałam tylko dwa banki - Citi i BZ WBK, bo ostatnio stwierdziłam, że może na wakacjach mi się przyda. No i przykładowo w BZ WBK jest bardzo dużo drobnych opłat - typu 1,5 euro za wypłatę z bankomatu, a nie ma ich w Citi. Dla mnie osobiście konto w Citi jest bardziej wygodne, bo na czas wyjazdu mogę do niego podpiąć moją zwykłą kartę debetową, a po powrocie ponownie podłączyć do normalnego konta. Ale gdybyś chciała równolegle korzystać i z jednego, i z drugiego, pewnie musiałabyś mieć drugą kartę. Z kolei BZ WBK wydaje normalną kartę i z tego, co widziałam, można nią także płacić w necie. Odpowiedz Link
justinehh Re: LWW Konto walutowe 22.05.11, 21:53 Mnie to konto będzie potrzebne głównie do zmagazynowania jakiejś tam kwoty i potem jej wypłacania z bankomatu. Karty debetowej nie posiadam, nie sądzę też, żeby jakikolwiek bank mi ją wydał, normalne konto też raczej nie będzie mi potrzebne. Odpowiedz Link