magdalaena1977
01.06.11, 20:20
Przyznaję , że pytanie w tytule jest dość prowokacyjne, ale ja naprawdę mam wątpliwości.
Jeśli kupuję buty, dodatki czy nawet urządzam mieszkanie - najważniejsza jest dla mnie wygoda, praktyczność, dostosowanie do moich potrzeb. Przy ubraniach z konieczności najpierw sprawdzam dostępność w moim rozmiarze.
Ale nie chcę też zupełnie odstawać od otoczenia i przed dokonaniem zakupów chętnie dowiedziałabym się, co jest modne, żeby świadomie zdecydować, czy ta moda odpowiada mi czy nie. I tu jest problem, bo wychwycenie trendów z warszawskiej ulicy nie jest dla mnie oczywiste, jeśli już, to podobają mi się po prostu "ładnie" ubrane czy zgrabne kobiety.
Jeśli wchodzę na portale traktujące o modzie (np. wizaż czy groszki), zwykle widzę jakieś zupełnie nierealne zdjęcia z pokazów wielkich projektantów, które zupełnie się nie przekładają na normalne ubrania "do chodzenia". W dodatku proponowane trendy w ujęciu historycznym, nie zawsze się sprawdzają.
Poratujcie mnie i poradźcie, gdzie szukać skondensowanych i praktycznych informacji o modzie ?
Skąd Wy czerpiecie takie informacje ? A może moda zupełnie nie ma dla Was znaczenia ?