Dodaj do ulubionych

[LWW] Suszarka na pranie

17.06.11, 15:02
Moja plastikowa suszarka przetrwała jakiś miesiąc. Nie wytrzymała dwóch kompletów mokrej pościeli i wskakującego na to dużego kota.
Gdzie kupić porządną stojącą suszarkę? Metalową nie plastikową. I taką porządną i stabilną, bo metalową ale chwiejącą się na dosyć cienkich nogach mam na działce, jeden skok kota albo jeden powiew wiatru i leży na ziemi. Może być ciężka, może być droższa niż te na pajęczych nóżkach dostępne w każdym markecie, ale musi przetrwać dłużej niż miesiąc :).
Obserwuj wątek
    • beniutka_bo Re: [LWW] Suszarka na pranie 17.06.11, 21:40
      ja ma Viledę Dry Max + bodjaże i jestem zadowolona.
      coś takiego:
      www.e-lumarko.pl/p/pl/63/vileda+suszarka+na+bielizne+dry+max.html
      kupiłam w MAKRO za około 100 zł.
      Super pancerna nie jest,ale ja nie narzekam, pościel suszę pojedynczymi kompletami, kota nie mam;)
      • besame.mucho Re: [LWW] Suszarka na pranie 17.06.11, 22:37
        Miałam albo identyczną albo bardzo podobną. Właśnie taka przetrwała miesiąc ;). Te nogi są połączone z tą częścią na której się wiesza takim plastikowym narożnikiem. Kot wskoczył, rypnęło na ziemię i plastikowa część się złamała. Bez nogi stoi oparta jednym końcem o siodełko roweru, ale raz że mi to blokuje rower, a dwa, że kot wskoczy jeszcze raz i znów rypsnie, a mam tylko jeden rower ;)
    • azymut17 Re: [LWW] Suszarka na pranie 17.06.11, 22:20
      Ja mam zwykłą metalową z supermarketu (Ikea albo Carrefour), ma na pewno ponad rok. Wytrzymała też skoki kotów, tyle że "wytrzymała" znaczy, że nie połamała się przy upadaniu na ziemię :-) Takiej niewywrotnej chyba nie znajdziesz, musiałaby mieć ciężką bazę, przez co byłaby niepraktyczna - zaletą takich suszarek jest to, że je łatwo i szybko składasz, by wtrynić za szafę. Koty po kilku skokach dały spokój, doszły do wniosku, że to nie jest miłe, jak brzęczące żelastwo zwala się na głowę razem z mokrymi ciuchami (to, że mokre chyba przeważyło ;-)) Uciekają na sam odgłos rozkładania lub przestawiania. Może Twojego kota też da się nauczyć?
      • besame.mucho Re: [LWW] Suszarka na pranie 17.06.11, 22:43
        Minus długiej sierści mojego kota jest taki, że trochę trwa zanim do niego dotrze, że coś na czym siedzi jest mokre ;). Dlatego jak kilka razy rypnął się z praniem na ziemię to wyglądał na wniebowziętego - nurkował w praniu, gryzł poszewki, drapał staniki i w ogóle był zachwycony. On w ogóle jest względnie wodolubny - siedzi na wannie i olewa to, że ogon ma w wodzie, wtrynia łapę i chlapie mi wodą w twarz jak czytam książkę, jak skończę brać prysznic i otwieram kabinę to albo jest zazdrosny, że tyle tam siedziałam, albo podoba mu się, że w środku ciepło, bo włazi na tę mokrą podłogę, kładzie się, a czasem nawet turla po tej zalegającej wodzie. Nie ma lekko ;)
        A właśnie taką masywną i stabilną suszarkę z ciężką bazą ma moja koleżanka, kupiła ją jako suszarkę do ogródka, a nie suszarkę do łazienki - może takie są bardziej stabilne bo są przewidziane do tego, że mają stać i się nie przewracać jak wieje silny wiatr. Niestety kupiła ją kilka lat temu w Leroy Merlin i teraz już tam takich nie mają.

Mogę pilnować i psikać psikaczem jak wskakuje na suszarkę, ale muszę przyznać, że np. walkę ze zmywarką i koszem na śmieci chyba poddam, bo psikacz ewidentnie nie skutkuje. Tzn. skutkuje jak kot dostaje w pysk strumieniem wody, ale głupi nie jest i wie, że jak mnie nie ma w pokoju, to hulaj dusza.
        • roza_am Re: [LWW] Suszarka na pranie 17.06.11, 22:57
          Niestety kupiła ją kilka lat temu w Leroy Merlin i teraz j
          > uż tam takich nie mają.

Może to kwestia sezonu i niedługo się pojawią wraz z innymi ustrojstwami do ogródków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka