Dodaj do ulubionych

Firefox 5 - problem

04.08.11, 23:32
Przemogłam się i przeszłam z wersji 3.6 na 5. Wszystko cacy, tylko nie potrafię znaleźć opcji zapisywania aktualnej sesji przy zamykaniu programu. Tak, że przy ponownym otworzeniu otwierają się zachowane zakładki. Google nic sensownego mi nie wyrzuciło.
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: Firefox 5 - problem 04.08.11, 23:38
      Same się zapisują. Kiedy otwierasz program masz na wierzchu pytanie czy chcesz przywrócić poprzednią sesję.
      • zazulla Re: Firefox 5 - problem 04.08.11, 23:55
        A to dziad - mnie się nie pyta :/
      • bebe.lapin Re: Firefox 5 - problem 04.08.11, 23:55
        albo kliknij w zakladke historia, powinnas miec opcje przywrocenia poprzedniej sesji
        • zazulla Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 00:32
          Nie znalazłam i wróciłam do sprawdzonego 3.6 :) Jakoś te nowe FF mnie nie lubią :)
          • marciasek Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 20:20
            zainstaluj sobie dodatek TabMix plus: pamięta 2 ostatnie sesje, zawija rządek otwartych kart i wiele, wiele więcej :-)
    • pitupitu10 Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 08:27
      Trzeba wejść w historia>przywróć poprzednią sesję. Dla mnie to wygoda, bo nie trzeba za każdym razem przy zamykaniu odpowiadać na pytanie czy chcę zachować sesję.
      • azymut17 Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 11:46
        pitupitu10 napisała:

> Trzeba wejść w historia>przywróć poprzednią sesję.

Dodam tylko, że to działa pod warunkiem, że nie mamy ustawionego czyszczenia historii przy każdym wyłączeniu FF.
    • agafka88 Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 11:58
      Rozwiązania nie podam, ale u mnie w ff 5 karty przywracają się automatycznie, więc da się to zrobić.
      • zazulla Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 12:01
        A nową wersję nainstalowałaś na poprzednią? Bo może zostały ustawienia? Ja robiłam reinstalację systemu i od razu wrzuciłam FF5 i nie pamiętało kart, nie znalazłam takiej opcji a szukanie w historii za każdym razem tego zajmowało by dużo czasu (często mam zostawionych nawet 30 zakładek - sic!).
        • roza_am Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 14:43
          Tzn. jak. Otworzyłaś fefnascie stron, kliknęłaś zapamiętaj sesję i przeinstalowałaś system? A potem nie mogłaś otworzyć tych stron z nowego FF? No, to już IMHO wyższa szkoła jazdy i nie wiem czy tak się da. Ja bym utworzyła tymczasowy folder zakładek, w którym zapisałabym te wszystkie otwarte, a dopiero potem robiła reinstalację (plik zakładek sobie kopiuję na nośnik, a potem wgrywam od nowa).

A co do odtwarzania poprzedniej sesji po zwykłym zamknięciu programu (bez reinstalacji), to oprócz mania okienka na stronie startowej (a może Ty miałaś ustawione coś innego niż strona startowa, np. pustą stronę i dlatego nie widziałaś tego znaczka poprz. sesji?), mam też, tak jak dziewczyny, taką opcję w Historii. Wcale nie trzeba głęboko szukać. Klikasz na Firefox, najeżdżasz na Historię i zaraz w menu masz "Przywróć poprz. sesję". Dwa kliknięcia i gotowe. Możesz też w Opcjach wybrać, żeby na starcie zawsze otwierała się poprz. sesja.
    • iksantia Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 19:31
      A możesz napisać, jak zrobić nowszą wersję? Niby mam automatyczną aktualizację, ale ciągle stara wersja i w narzędziach nie potrafię tego znaleźć.
      • iksantia Re: Firefox 5 - problem 05.08.11, 19:52
        Już znalazłam.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka