pitupitu10 08.08.11, 09:08 Pytanie do wczasowiczów: W jaki sposób szukacie noclegów / kwater / domków do wynajęcia / whatever? Z jakich stron internetowych korzystacie? Pytanie do wynajmujących: Gdzie najlepiej się ogłaszać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciasek Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 11:35 Dobre pytanie, chętnie bym się dowiedziała gdzie się szuka domków letniskowych do wynajęcia. Zakładam, że jest sporo ludzi, którzy mają taki domek i go wynajmują, bo im się znudził albo dlatego, by przez cały rok nie stał pusty. Takie domki są z reguły fajnie urządzone, bo dla siebie, w przeciwieństwie do domków aranżowanych od razu z myślą o wynajmowaniu, gdzie wciska się tyle łóżek, ile się tylko da plus najtańsze sprzęty. Takim domkom mówimy zdecydowane nie, zwłaszcza, że nas jest dwoje, a nie dwadzieścioro. Odpowiedz Link
amoureuse Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 12:11 booking.pl tylko i wyłącznie. Można zgłaszać domki, apartamenty, hotele, hostele i co komu przyjdzie na myśl. Strona jest przejrzysta, dlatego przyjazna mi, jako klientowi. Odpowiedz Link
amoureuse Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 12:12 Aha, jestem klientem, a nie ogłaszającą się ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 14:26 Ale szukasz w Polsce, czy za granicą? Hotele i inne B&B przez booking (.com, czy tam .pl), z tym, że zazwyczaj poszukuję na wyjazdy służbowe. Na wyjazdy wakacyjne albo wklepuję nazwę miejscowości do wyszukiwarki, albo (wyjazd zimowy) przez stronę tiscover. 100% miejsc wakacyjnych zarezerwowałam do tej pory dzięki wujkowi Google - lubię zaklepać i zapłacić online zamiast wymieniać tasiemcowe maile (zwłaszcza te zimowe potrafią być niezłe, w stylu "Dear Family Kowalski":)) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 16:16 ciociazlarada napisała: > Ale szukasz w Polsce, czy za granicą? W Polsce. Odpowiedz Link
marikooo Re: Nocleg na wakacjach 08.08.11, 22:10 W tym roku kwatera na Mazurach znaleziona tutaj: mazury.info.pl/domki/index.html i jestem zadowolona bardzo-bardzo. Odpowiedz Link
lonely.stoner Re: Nocleg na wakacjach 10.08.11, 00:43 na stronie tripadvisor :) a jesli wakacje plazowe z UK konkretnie to strona: onthebeach :) Odpowiedz Link
kaga9 Re: Nocleg na wakacjach 10.08.11, 02:26 Właściwie szperam po wszystkich, które wyskakują, gdy się wpisze w gugla "noclegi" (eholiday, nocowanie.pl i reszta). Dawno temu trafiłam na portal, na którym była fajna opcja -możliwość sprawdzenia, czy w danym obiekcie są wolne miejsca (coś w rodzaju e-kalendarza). Nie mogę go teraz znaleźć. Odpowiedz Link