eponak
18.08.11, 23:51
Potrzebuję sofy, kolor jest mi już od dawna obojętny, bo pozostałe wymagania przerastają chyba każdy sklep z meblami, w którym byłam.
Sofa ma być:
- nie pokryta skórą, ani skóropodobnymi materiałami
- rozkładana, z funkcją spania do użytku codziennego, a nie okazyjnego (więc sofa musi być też wygodna i porządnie zrobiona)
- powierzchnia spania musi mieć długość co najmniej 205 cm, lepsza oczywiście większa
- najlepiej żeby sofa była dwuosobowa z oparciami
- cena: chętnie do 1200 zł, ale ostatnio się łamię i być może jestem skłonna wydać i 2000 zł, bo nic nie mogę znaleźć
Dwuosobowa, ponieważ mam strasznie złe przejścia po spaniu na beddinge ikeowym. Facet waży dwa razy tyle co ja, więc po jakimś czasie jedna część sofy się obniżyła w stosunku do drugiej i coraz częściej budzę się z bólem mięśni. Z nadzieją poszłam obejrzeć w ikei Solstę (wg info na stronie miała mieć 205 cm długości po rozłożeniu - miała, ale chyba z oparciem). Solsta jest niestety beznadziejnie wykonana, niewygodna i w ogóle pełna porażka :( A mogła być ideałem - kusił mnie ten materac rozkładany na podłogę, bo dzięki niemu uniknęłabym ryzyka obniżenia się jednej części w stosunku do drugiej.
Ja jestem jakaś dziwna czy wysocy mężczyźni nie sypiają na sofach? Gdzie znaleźć sofę-ideał dla mnie? A może znacie firmę, która robi ładne sofy na wymiar? Bo wolę nie dobierać faceta na wymiar sofy.