grecz 20.11.11, 23:22 Taki naklejany na górze, pod sufitem? W Leroyu funkcjonuje to jako paski dekoracyjne i bordiury... Ma to to jeszcze jakąś nazwę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slotna Re: [LWW] jak nazywa się pasek na tapety? 20.11.11, 23:35 Dla mnie to lamowka (jak przy ubraniu), ale ja z lodzkiego jestem ;) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: [LWW] jak nazywa się pasek na tapety? 20.11.11, 23:44 Ja mówiłam: pasek. W ogóle mam taki w sypialni i ciągle jestem nim zachwycona :-) Odpowiedz Link
ja_joanna Re: [LWW] jak nazywa się pasek na tapety? 21.11.11, 02:04 Dla mnie to był zawsze border. Odpowiedz Link
teresa104 Bordiura 21.11.11, 09:25 wydaje się całkiem na miejscu, jeśli weźmie się inne, funkcjonujące już w polszczyźnie, znaczenia tego słowa. Pasek dekoracyjny też języka nie wykręca. Zwał jak zwał, u teściowej to odlazło, a ja co niedzielę muszę włazić na stołek i to przytwierdzać, bo się odkleiło w nowym miejscu. Nienawidzę tych pasków. Te paski to wykręt niedbałych i nieudolnych tapeciarzy, żeby nie przycinać równo tapety i robić ściemę pod sufitem. Jeszcze trochę, a będą każde łączenie oklejać paskami. Odpowiedz Link