Dodaj do ulubionych

LWW zafarbowała mi bluzka

07.12.11, 23:43
Skusiłam się głupio na czarną (bawełna z elastanem) bluzkę z koszulowym kołnierzykiem, żabotem i mankietami w kolorze... białym oczywiście. Zdążyłam założyć raz. Po praniu białe elementy są szarawe z zaciekami. Szkoda mi wyrzucać nowego ciucha, ale podejrzewam, że przywrócić bieli raczej się nie da. ??
Jedyne rozwiązanie to zafarbować na jakiś kolorek, tylko nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Jak to się robi, gdzie kupić farbki i czy potem to zafarbowane mogę normalnie prać czy istnieje ryzyko, że inne ciuchy mi zafarbuje?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: LWW zafarbowała mi bluzka 08.12.11, 00:16
      Ja bym szla reklamowac. Mam taki ciuch tylko ze z czerwonym swetrem i te biale elementy nie lapia koloru.

Swoja droga mocno irytujace w przypadku takich kombinowanych ciuchow jest niedookreslenie, z jakimi kolorami to prac - czy ciemna czesc nie farbuje, czy tez jasna nie lapie koloru.
    • maith Re: LWW zafarbowała mi bluzka 08.12.11, 02:59
      Jakby Ci zafarbowało od czegoś innego, to mogłabyś mieć do siebie pretensję, ale jak samo od siebie? Reklamuj. Robienie takich jednorazówek, to szczyt naciągactwa.
    • moniiiq Re: LWW zafarbowała mi bluzka 08.12.11, 16:21
      Niestety reklamacja nie wchodzi w grę. Jedyne wyjście to reanimacja bluzki. Dlatego pytam o farbowanie.
      • plecha1 Re: LWW zafarbowała mi bluzka 09.12.11, 12:46
        Dlaczego nie wchodzi w grę? Nie masz możliwości, bo np. sklep w innym mieście, czy po prostu sprzedawca twierdzi, że nie można? Jeśli to drugie, to nie daj się zbyć.
        • moniiiq Re: LWW zafarbowała mi bluzka 09.12.11, 16:37
          Kupiona w innym mieście kilka miesięcy temu, ale czekała sobie w szafie na chłodniejsze dni. Nie mam za bardzo możliwości kontaktu ze sprzedawcą, ani żadnego dowodu zakupu.
          • babus2 Re: LWW zafarbowała mi bluzka 11.12.11, 14:07
            Witam

Wiem, że istnieje coś takiego jak odbarwiacz dr Beckmann.
            Nigdy tego produktu nie stosowałam, opinie w siecie są od zachwytu do "zniszczył mi bluzkę",
            ale może warto się zainteresować.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka