Dodaj do ulubionych

aukcje WOŚP

04.01.12, 15:48
Ktoś coś sprzedaje w tym roku ciekawego?
Pochwalcie się!
Może coś trzeba kupić albo podbić ;o)
Obserwuj wątek
    • sbarazzina Re: aukcje WOŚP 04.01.12, 16:44
      Tez mialam zakladac taki watek.
      Chetnie nabede jakas nowa bizuterie :-)
    • anka-ania Marisella i jej Kopalnia Srebra dla WOŚP 08.01.12, 13:41
      aukcje.wosp.org.pl/show_user_auctions.php?uid=7825961
      Znajdziecie u niej aukcję bransoletki do której charmsy zrobiły "biżuteryjki" z całej Polski.

PS Mam nadzieję, że Mari nie obrazi się, że ją ubiegłam. W razie czego z pretensjami proszę się zgłaszać do ggagatki ;)
      • ja_joanna Re: Marisella i jej Kopalnia Srebra dla WOŚP 09.01.12, 01:19
        mari, zachwyciłam się tym, co zrobiłyście z Twoimi koleżankami. Cudeńka!
        Widzę, że jest duże zainteresowanie, życzę Wam, żeby przez ten tydzień do konca aukcji kwoty stale rosły!
        • maith Re: Marisella i jej Kopalnia Srebra dla WOŚP 10.01.12, 00:05
          Tak, przecudne te wspólne bransoletki w różnych wersjach kolorystycznych :)
      • marisella Re: Marisella i jej Kopalnia Srebra dla WOŚP 09.01.12, 11:15
        Dzięki za podlinkowanie :) Ja chciałam tu wrzucić, ale jak już wstawię wszystko, a strasznie powoli to szło, najpierw żeby bezwzględnie wyegzekwować foty (szczególnie z buzią, ech :D "ja nie, ja odstraszę ludzi", "nie mam czym, baterie w aparacie padły", "ja nie mogę, mam cellulit pod oczami", "coś ty, nie wyskubałam brwi!" :D :D :D), a potem, żeby to jakoś zebrać, opracować i złożyć w całość :)

Ale wszystkie aukcje już są :) Początkowo bałam się, że nie zbierze się chętnych do jednej wspólnej bransoletki, choć miałam nadzieję, że jakaś krakowianka się do mnie przyłączy (a biżuteryjny Kraków kończy się na Śląsku tak gwoli ścisłości, bo krakowskie spotkania nader często odbywają się w Katowicach, Rybniku, a kolejne będzie w Dąbrowie Górniczej ;))
        Odzew natomiast przyszedł z caluteńkiej Polski, a ja tak się zagrzebałam w organizacji tego (zawsze mi wpadnie do głowy jakiś głupi pomysł, który mnie potem upupia przed komputerem na bity tydzień :D), że sama zrobiłam tylko jednego charmsa, i to niezbyt oryginalnego, i do tego bazy bransoletkowe :)

Z charmsów zgłoszonych przez dziewczyny bransoletki miały wyjść dwie, czerwona i zielona, ale charmsów było tyle, że powstały cztery :D

Szmaragdowa:
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594890
        Oliwkowa z miedzią:
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594919
        Czerwona:
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594910
        Bordowa:
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594932
        Oprócz tego wstawiłam też jedne swoje kolczyki:
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594873
        Czas przedświąteczny okazał się bardzie intensywny, niż sądziłam, więc nie udało mi się przygotować nic specjalnie na WOŚP, przejrzałam zatem co mam gotowego i wydawało mi się, że czerwone i z sercem (a takie mam tylko jedne, bo ja niesercowa raczej ;)) powinny być na orkiestrowe aukcje ok. Pomysł przy bransoletkach raczej ciut lipny, ale niech już sobie leci, zawsze to pół stóweczki dla dzieciaków :)

A zaraz wrzucę jeszcze zaprzyjaźnione bizu-aukcje :)
    • marisella Zaprzyjaźnione bizu aukcje :) 09.01.12, 11:18
      Ak_pinki

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=582479
      Bilq

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=591839
      Frydzia

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=580154
      Izziland

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=584746
      Kathinna

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=602312
      Klamaja

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=591521
      Maueczarne

aukcje.wosp.org.pl/show_user_...hp?uid=5746050
      Marisella

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=594873
      RudaAB

aukcje.wosp.org.pl/show_user_...hp?uid=2795588
      Silverka

aukcje.wosp.org.pl/show_user_...p?uid=15127455
      Skidblandir

aukcje.wosp.org.pl/show_user_...hp?uid=9590793
      Sol, czyli moi

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=598961
      Staska_stasia

aukcje.wosp.org.pl/show_user_...hp?uid=5176484
      Sunflower

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=593018
      Weraph

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=579458
      Verha

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=590391
      Yaollinka

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=581589
      Kasia - Angel:

aukcje.wosp.org.pl/show_user_auctions.php?uid=5249108

I jeszcze raz nasze bransoletki, żeby było w jednym miejscu :)

aukcje.wosp.org.pl/show_user_auctions.php?uid=7825961
      • marisella I tradycyjnie drobna poprawka ;) 09.01.12, 11:20
        Oczywiście "Sol" to nie moi, tylko Sol, ja po prostu skopiowałam bezczelnie ułozoną przez nią listę i dopisałam 2 sztuki na końcu :)
        • smallfemme Re: I tradycyjnie drobna poprawka ;) 09.01.12, 16:00
          Marisello, czy mogłabyś udostępnić link do oryginalnej listy? Niektóre linki się pozwijały i takie pozwijane skopiowały, w efekcie nie działają :(
          • marisella Re: I tradycyjnie drobna poprawka ;) 09.01.12, 22:41
            Jasne, nie zauważyłam :) Już podaję :)

wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31492610&postcount=1
            Przy okazji to nawet lepiej, bo lista jest stale uaktualniana, gdy ktoś jeszcze się zgłosi. Ja, jak coś jeszcze wypatrzę, będę tu dopisywać :)
    • kizombalover Re: aukcje WOŚP 11.01.12, 12:50
      Zapraszam do licytacji : czółenka Bata, 37.

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=610207
      • kizombalover Re: aukcje WOŚP 14.01.12, 16:31
        Już niedługo koniec, zapraszam!

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=610207
        • marisella Niech no by one... 15.01.12, 07:24
          ...chciały być ze 2-3 rozmiary większe. Ale za to poprzeglądam inne buciska, może coś się znajdzie, a o Twoich puszczę cynk do znajomych, które mają mniejszą nyżkę :)

A i przy okazji się pochwalę, że (jupi!) 3 nasze aukcje są wśród wyróznionych (choć nie ma to, o dziwo, jakiegoś szczególnego przełożenia na ceny), a szykuje się jeszcze coś całkiem nowego :)
          • kizombalover Re: Niech no by one... 15.01.12, 10:57
            Dziękuję, Marisello!

Na Wasze bransoletki też miałam chrapkę, no ale ceny poszybooooowały....
            Gratuluję!
            • marisella Re: Niech no by one... 15.01.12, 11:10
              kizombalover napisała:
              > Na Wasze bransoletki też miałam chrapkę, no ale ceny poszybooooowały....
              > Gratuluję!

Ha, ja też miałam, ale miałam i cichą nadzieję, że mnie stać nie będzie ze względu na ceny właśnie :D :D :D Na razie stoją, ale kto wie, kto wie, może się jeszcze coś ruszy :) A nawet jeśli nie, to i tak wynik jest już bardzo dobry, ponad 1100 zł łącznie :D :D :D

Zresztą która z nas chrapki nie miała - licytowały chyba wszystkie dziewczyny, które do brans charmsy zrobiły, a spora część nie, żeby podbijać oferty, tylko żeby faktycznie je kupić (my chyba widzimy w tym wszystkim więcej niż przeciętna osoba i większy sentyment odczuwamy, bo i siebie lubimy, więc jest dodatkowy ładunek emocjonalny :))

Bordową zresztą na razie wygrywa Ania, która zrobiła też dwa charmsy do kolejnych dwóch bransoletek, które się szykują powoli :) Jak wygra, to ja chyba będę u niej częstym gościem, choć mam do niej dobre 100 km na moje niezmotoryzowane oko :)))
              • smallfemme Re: Niech no by one... 15.01.12, 13:30
                W tym roku bransoletki stoją tak tanio (w porównaniu do poprzedniego), bo faceci nie rozumieją do końca damskiego zachwytu charmsami ;) Pokazywałam w poprzednim roku bransoletkę Mariselli kolegom i pokazywałam też w tym i facetom zdecydowanie bardziej podobała się te pierwsza ;) Nie każda kobieta zdecyduje się sama wydać tyle kasy na biżuterię, a faceci w tym roku nie rozumieją ani trochę kobiecego zachwytu nad bransoletką w której "przecież każdy element jest inny!" ;)
    • marisella Ostatnie trzy wspólne bransoletki dla WOŚP - dziś! 30.01.12, 18:02
      Dziś kończy się licytacja tęczowej <3 <3 <3

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=624845
      kawowej:

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=624867
      i czekoladowo-wiśniowej :)

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=624866
      A nuż ktoś się skusi :)
    • marisella Tegoroczna akcja biżuteryjna dla WOŚP 16.12.12, 09:49
      Na fali zeszłorocznego entuzjazmu towarzyszącego akcji, ale i jej efektów (miałyśmy największą liczbę przebić w aukcjach, trzy nasze aukcje wisiały w TOP5, a ostatnia z bransoletek zarobiła dla dzieciaków 1600 zł i bardzo, ale to bardzo ucieszyła jednego Pana, który podarował ją w Walentynki swojej ukochanej :)) w tym roku postanowiłyśmy zorganizować podobną. Zabrałyśmy się za to jednak wcześniej, aby nie robić wszystkiego na wariata, i już od października trwają przygotowania i werbowanie chętnych :)
      W tej chwili bawi się z nami już niemal (albo i ponad? muszę od nowa sporządzić listę :)) 200 biżuteryjek.

Oprócz charmsów, szykujemy także coś specjalnego - srebrny naszyjnik z granatami, topazami i perłami, który powstaje wędrując po całej Polsce i przechodząc z rąk do rąk (przemierzył już ponad 2000 kilometrów!):
      bizuteryjkidlawosp.blogspot.com/2012/12/wedrasiowi-stukney-2000-kilometrow.html
      oraz naszyjnik z sutaszu szyty przez kilkadziesiąt hobbystek z różnych części kraju, z zagramanicy zresztą też :)
      bizuteryjkidlawosp.blogspot.com/2012/12/projekt-teczak-poczatek.html
      A więcej o całej akcji na blogu:
      bizuteryjkidlawosp.blogspot.com/
      (tu dla przypomnienia skrót z zeszłorocznej akcji:
      bizuteryjkidlawosp.blogspot.com/2012/11/a-rok-temu.html )

Mam nadzieję, że w tym roku wszystko uda się jeszcze lepiej niż ostatnio :) Trzymajcie kciuki :)
      • marisella Dziś ruszają aukcje - zajawka sutaszowa :) 30.12.12, 12:22
        Dziś ruszy część aukcji, w tym wszystkie projekty pozacharmsowe. Jeden z nich wczoraj miał sesję foto - same zobaczcie efekty :) Jeśli cena tego naszyjnika nie pójdzie w tysiące, to sama wezmę kredyt, żeby go kupić, słowo daję... :)
        Dziewczyny sutaszowe spisały się na medal :) (każdy pojedynczy elemencik robiła inna osoba, a potem wysyłała do centrum dowodzenia, gdzie jedna z dziewczyn elementy zbierała i zszywała w całość :))

https://4.bp.blogspot.com/-wd_lOeXoedo/UN9Doy16wII/AAAAAAAAAI8/y07Yx49lYjI/s1600/DSC00536.jpg

https://3.bp.blogspot.com/-Yfwc1TN1Os8/UN9DuYZxl9I/AAAAAAAAAJU/XA5HswOVEu0/s1600/DSC00566.jpg

Więcej fot w notce na blogu:
        bizuteryjkidlawosp.blogspot.com/2012/12/o-projekcie-teczowego-naszyjnika.html
        :)
        • kis-moho Re: Dziś ruszają aukcje - zajawka sutaszowa :) 30.12.12, 17:58
          Mari, a wrzucisz linki do aukcji jak już będą? Kciuki trzymam oczywiście :o)
          • marisella Re: Dziś ruszają aukcje - zajawka sutaszowa :) 30.12.12, 20:16
            Jasne :) Póki co trwają nad nimi jeszcze gorączkowe prace - od paru dni już nocują u mnie pomocnicy, ale to wciąż mało :) Teraz siedzę już sama i wykańczam co trzeba, dziś w każdym razie zaczynamy na pewno, bo chcemy skończyć w dniu finału późnym wieczorem :)

Za kciuki dzięki, przydadzą się :)
        • marikooo Re: Dziś ruszają aukcje - zajawka sutaszowa :) 30.12.12, 18:04
          ŁAŁ!
        • izas55 Re: Dziś ruszają aukcje - zajawka sutaszowa :) 30.12.12, 21:25
          Robi wrażenie.
        • marisella Aukcje - linki :) 01.01.13, 16:28
          Link do naszych aukcji:
          aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=7825961
          Niedługo pojawi się jeszcze więcej bransoletek, w tej chwili wystawiona jest tylko pierwsza partia :)

I jeszcze fanpage naszej akcji:
          www.facebook.com/BizuteryjkiDlaWOSP
          :)
          • sbarazzina Re: Aukcje - linki :) 01.01.13, 19:21
            Tęczak osiągnął juz taką cenę, że żeby go zalicytować trzeba dać się zweryfikować ;)
            Lustracja prawie ;)

Gratuluję Marisello, piękne te Wasze aukcje.
            Będą jakieś kolczyki?

---
            Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
            tnij.org/staniki01
          • kasienka.body Re: Aukcje - linki :) 02.01.13, 20:31
            Tęczak jest prześliczny, normalnie cudo :)
            Mam nadzieję, że pójdzie za grube pieniądze.
            Natomiast sama gdybym te grube pieniądze miała to na pewno biłabym się o Wędrasia - to najpiękniejsza biżuteria jaką kiedykolwiek widziałam! <opad_szczeny>
            • marisella Re: Aukcje - linki :) 04.01.13, 16:03
              Cieszę się, że Ci się nasze eksperymentalne dzieło podoba :))))
              A widziałaś foty na człowieku? Właśnie wrzuciłam na koniec aukcji :)

aukcje.wosp.org.pl/wedras-naszyjnik-wedrujacy-po-polsce-2700-km-i697275
              https://www.marisella.pl/blog/images/wosp/2013/aukcje/wedras_na_ludziu_3.jpg
              • kasienka.body Re: Aukcje - linki :) 08.01.13, 15:09
                > A widziałaś foty na człowieku? Właśnie wrzuciłam na koniec aukcji :)

Widziałam i zżera mnie straszliwa zazdrość :D
                No przecudny jest ten naszyjnik, boski :)
      • marisella Za kilka godzin KONIEC wszystkich aukcji! :) 13.01.13, 17:33
        Dziś kończą się wszystkie nasze aukcje, więc kto ma na coś chrapkę, nie powinien zwlekać z licytacją :) Więcej nie będzie, dopiero za rok :)

aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=7825961
    • marikooo Re: aukcje WOŚP 05.01.13, 20:07
      Przepraszam, wiem, że to nie do końca na temat, ale widziałyście jaką rewelacyjną wycieczkę można wylicytować???
      aukcje.wosp.org.pl/pobyt-w-areszcie-sledczym-w-grojcu-i720911
      Pomysł genialny, mam nadzieję, że będzie zainteresowanie :)
      • azmb aukcje WOŚP 05.01.13, 21:58
        Zachwycająca modelka, naszyjnik idealnie pasuje:)
        • kaga9 Re: aukcje WOŚP 05.01.13, 22:29
          :D:D:D
    • sbarazzina Monety NBP 13.01.13, 17:23
      Fajne są też aukcje monet NBP ze zdjęciami i autografami sportowców, dziennikarzy i artystów.

aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=23795281
      ---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
    • smallfemme Re: aukcje WOŚP 13.01.13, 21:20
      Dziewczyny, może któraś chce kupić bransę na spółę? Niektóre wciąż stoją poniżej 200 zł. Jeśli tak piszcie szybko mail na lusia_007 [] tlen.pl !
      • smallfemme Re: aukcje WOŚP 13.01.13, 21:26
        [wydźwięk tego postu: te bransoletki są warte dużo więcej niż 200 zł, są po dwie, więc może trzeba się zrzucić, bo ja w tym momencie nie jestem w stanie uzbierać tyle sama, ale w parze powinno się udać :) ]
        • marisella Re: aukcje WOŚP 13.01.13, 23:25
          I jak, udało się? Będę którąś wysyłać do Ciebie? :)

Wiem, że wiele osób kupowało bransoletki na spółę, po to są zresztą dwie bazy :) (a gdzieniegdzie trzy, choć niewymienione na aukcjach, bo przyszły po czasie i nadprogramowo - będzie niespodzianka :)))

A w ramach podsumowania napiszę tylko, że zebrałysmy 18 290 zł i aktualnie wszystkie beczymy (na szczęście na zamkniętym forumie, to nie wstyd ;))
          • kaga9 Re: aukcje WOŚP 14.01.13, 16:08
            Pięknie! Za ile poszedł Tęczak?
          • smallfemme Re: aukcje WOŚP 14.01.13, 20:07
            Nie udało się niestety albo na szczęście, bo poszły dużo wyżej niż mogłam zaoferować ;)
            Będę mądrzejsza w przyszłym roku. Zdecydowałam się dosyć późno, bo w zasadzie nie noszę żadnej biżuterii poza kolczykami, ale szkoda mi było jak niektórych nikt długo nie podbijał...
            (chociaż mało brakowało, żebym w ostatniej chwili nie zaczęła licytować Tęczaka... ale potem mi się przypomniało, że tylu pieniędzy to od dawna na oczy nie widziałam i zrezygnowałam ;) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka