lavaenn 13.06.12, 12:31 Był gdzieś ten wątek (no chyba że mi się przyśniło...) - gdzie w Krakowie (centrum/Podgórze/Bieżanów) zrobić sensowne zdjęcia do dyplomu? Bo na ostatnio robionych wyglądam jak wiejski głupek wpadnięty pod kosiarkę ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joankara Re: LWW, Fotograf Kraków 13.06.12, 13:08 No, z tym jest problem. Bielcowie nie żyją, pani Kasia, co miała zakład na Królewskiej chyba też, albo przeszła na emeryturę, ja zawsze u niej robiłam zdjęcia i wychodziły świetnie, zakład jest dalej w tym samym miejscu, ale ktoś inny go prowadzi, może jej wychowanek, to jest szansa, że go nauczyła. Ja bym spróbowała na Królewskiej, na rogu z al. Kijowską. Odpowiedz Link
joankara Re: LWW, Fotograf Kraków 15.06.12, 00:49 Co prawda starzy państwo Bielcowie nie żyją, (choć pan Paweł do setki dociągnął), ale potomstwo nadal prowadzi zakład. I oprócz genów, to pewnie dobry warsztat "wyssany z mlekiem matki" mają. Na pewno firma z największymi tradycjami i renomą. Może tam spróbuj? A na ich stronie możesz zobaczyć zdjęcia dyplomowe i ocenić, czy Ci się podobają. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: LWW, Fotograf Kraków 13.06.12, 20:53 Ja byłam w miarę zadowolona (a u mnie o to ciężko) ze zdjęć dyplomowych robionych w Kodaku (czy to Kodak, to pewna nie jestem, ale ten punkt na samej górze, nie na dole, a na dole jest fotojoker ;) ) w Galerii Krakowskiej. Wróciłam do tego samego pana po zdjęcie do prawa jazdy i po paszportowe też do niego wrócę :) Nazwiska pana nie znam, ale spotkałam tam tylko jego i ewentualnie panie. Pan ma lat nie więcej niż 30 i jest uśmiechnięty, więcej cech charakterystycznych nie pamiętam :) Wiem, z większość moich znajomych do obu dyplomów robiła na Karmelickiej, po prawej stronie, gdy się stoi na przystanku Plac Inwalidów. Widziałam- wszystkie ładne zdjęcia. Ja tam poszłam i szybko uciekłam, jak tylko zobaczyłam, co mi uczyniono. No i nie wiem, czy źle trafiłam, czy taka moja uroda, czy brak retuszu... ;) Odpowiedz Link
ladybird_91 Re: LWW, Fotograf Kraków 13.06.12, 21:33 Na Karmelickiej też nie polecam :/ Zrobili krzywdę mojemu lubemu. Za to fajne zdjęcia robią w Fotopanoramie - przy Poczcie Głównej. Ładne światło :) Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: LWW, Fotograf Kraków 13.06.12, 22:04 Ostatnio (z rok temu) widziałam zdjęcia (plus samą sesję) robione w FotoAsie na Podwalu i były IMO ładne, mimo że były to akurat zdjęcia biometryczne do paszportu, czyli z założenia mniej schlebiające. Poza tym fotograf rozumiał, a przynajmniej podchodził do z otwartą cierpliwością, rozliczne histerie istoty fotografowanej i natężał się, żeby wyszła taka, jak jej się podoba. Jakbym miała sobie robić, to bym tam poszła. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: LWW, Fotograf Kraków 14.06.12, 12:23 Buzek-Garzyński na Szlaku Lub ewentualnie Konaszewska-Pyla na placu Matejki - tu robiłam zdjęcia do dyplomu (ale to było parę lat temu), wyszły bardzo ok, a mnie niełatwo zadowolić w tej materii. Tego pierwszego polecam w ciemno do zdjęć wszelakich, są rewelacyjni :) Odpowiedz Link