moniiiq
27.06.12, 22:21
Pomogłyście mi wybrać aparat, z którym się bardzo polubiłam więc może i tym razem mnie zainspirujecie...
Należą mi się wakacje... Ostatni raz na prawdziwych wakacjach - a nie wyjeździe na działkę - byłam lata świetlne temu... Sama już nie wiem ile... może to być nawet liczba dwucyfrowa, aż się boję liczyć. No i wtedy były to budżetowe autokarowe wyjazdy. W związku z tym najwyższy czas na wakacje XXI wieku. No ale powyższe info oznacza, że jestem jak dziecko z buszu - wcale nie wiem jak się za to zabrać.
Po pierwsze i najważniejsze, nie do końca wiem gdzie bym chciała pojechać i tu przede wszystkim przydadzą się wasze inspiracje. Więc wyjazd ma być zagraniczny, właściwie marzy mi się coś bardzo egzotycznego ,ale ze względów praktycznych (m.in. nie wiem jak zniosę samolot) no i finansowych w grę wchodzi raczej coś bliżej. Wersja albo tylko wczasy ewentualnie 7+7. Żeby było ciepło i słonecznie, ale nie 40 stopniowe upały. Ciekawy hotel, najchętniej blisko plaży - ale niekoniecznie sto gwiazdek i cena wywalona w kosmos. Nie Egipt, bo jakoś nie mam ochoty, średnio też mi się widzi Turcja, ale tu jestem w stanie pójść na kompromis. Włochy to raczej zwiedzanie - więc też odpada, zwłaszcza, że urlop mam w sierpniu. Cena do 5 tys. za 2 tygodnie.
Przede wszystkim interesują mnie sprawdzone przez was miejsca, które są malownicze a nie są zbyt głośne i napakowane turystami - i tak wiem, że w sierpniu o takie trudno...
Strasznie reklamowane jest mam wrażenie Maroko. To taka nowa moda? warto?
Na razie tyle pytań... pewnie będę was później męczyć kolejnymi z cyklu ;)