Dodaj do ulubionych

Automat do chleba z mango

20.12.12, 17:55
Jesteście straszną sektą :D Tak podczytywałam Was jak kiedyś pisałyście o zakwasie, pieczeniu chleba i dojrzałam do tego. Wczoraj w kuchni pojawił się Franciszek Antoni ;), a teraz tata oznajmił, że w telewizorni widział tę maszynę: www.mango.pl/kuchnia/pieczenie/mango_bread_maker_maszyna_do_chleba i chce mi zamówić. Warto czy też lepiej poczekać na maszynę w Lidlu?
Obserwuj wątek
    • avis_del Re: Automat do chleba z mango 20.12.12, 22:31
      My mamy z Lidla, siostra ma z Mango, różnica jest taka, że lidlowa maszyna ma foremkę podłużną z dwoma mieszadłami, mangowa ma kwadratową, czyli mniejszą z jednym mieszadłem. Dla siostry i jej męża, którzy nie jedzą dużo chleba, jeden bochenek wystarcza na 2-3 dni, jeżeli je się więcej niż ~2 kromki na śniadanie lub ma się więcej członków rodziny to pewnie z Lidla byłaby lepsza maszyna pod tym względem że jest więcej chleba po prostu.
      Pod innymi względami nie widzę różnic, wszyscy są zadowoleni.:)
      • avis_del O, niezła promocja, 20.12.12, 22:38
        w takim razie brałabym, tamta z Lidla kosztowała ~180 zł.
    • yaal Re: Automat do chleba z mango 21.12.12, 01:03
      Jakoś nie dowierzam Mango... w przypadku takich "okazji" zawsze idę obejrzeć, co można za podobną kwotę znaleźć na Allegro - i zwykle okazuje się, że ta "promocyjna" cena na Allegro jest zupełnie zwyczajną.
    • lavaenn Re: Automat do chleba z mango 21.12.12, 17:04
      Ja przepraszam za OT, ale zaczęłam się zastanawiać, co to za specjalny "chleb z mango", i że to może być całkiem dobre, ale nie zrobię skoro jest potrzebny specjalny automat... ;)
      • botenloginjestwolny Re: Automat do chleba z mango 21.12.12, 18:17
        Ja też niemal automatycznie pomyślałam, że chodzi o robienie chleba z owocu mango :)
        • indigo-rose Re: Automat do chleba z mango 21.12.12, 21:40
          Ja myślałam, że ma zawierać mango. Czemu nie, ja piekłam chlebek z przepisu, gdzie deklarowali możliwość wrzucania czego dusza zapragnie. Mój był z soją.
    • winter76 Re: Automat do chleba z mango 21.12.12, 21:34
      Też myslałam, że chodzi o mango- owoc :D
      Ja mam z Lidla i jestem b.zadowolona, do tego dają długą gwarancję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka