besame.mucho
02.07.13, 09:50
Ciekawa jestem Waszych opinii, bo mam wrażenie, że jesteśmy tą bardziej rozsądną częścią internetu ;). Wczoraj zdębiałam po przeczytaniu komentarzy pod artykułem o segregowaniu śmiech - wynikało z nich, że 90% społeczeństwa robić tego nie zamierza, bo to niewygodne, okropne, wyzysk i w ogóle fe, bo sąsiedzi i tak się wyłamią i trzeba będzie zapłacić, więc po co się męczyć, a do tego, że żeby segregować trzeba mieć mieszkanie co najmniej dwustumetrowe.
Mnie nowa ustawa nieszczególnie rusza, bo segregowanie śmieci to dla mnie oczywista oczywistość i robię to od lat, w domu się segregowało i takie przyzwyczajenie wyniosłam. Nie mam wrażenia, że segregowanie wymaga ode mnie wysiłku, nie potrzebuję też do tego dużo miejsca (nie zastawiłam kuchni kilkoma pojemnikami - mam jeden kosz na normalne odpadki i jedną torbę na śmieci do segregowania - wrzucam do niej razem papier, plastik, szkło i puszki, idę z całą torbą do śmietnika i tam wyrzucam z niej rzeczy do odpowiednich pojemników).
A Wy? Segregujecie? Zaczniecie segregować? Czy uważacie, że to niecny wyzysk i niech się państwo i ekologia wypchają?