Dodaj do ulubionych

Karta SIM prepaid

11.07.13, 13:12
Dziewczyny, doradzcie co mam kupic. Przylatuje do Polski na kilka dni i potrzebuje polskiego numeru telefonu. Bede korzystac z internetu, troche dzwonic (takze za granice), wysylac sms.

U ktorego operatora najkorzystniej kupic prepaid?
Czy moge to zalatwic na lotnisku Okecie, czy musze w miescie (a moze przez internet i wysla karte pod podany adres)?
Czy dostane w standardzie nano karte SIM czy to juz specjalna usluga?
Ile pieniedzy mam zdeponowac na koncie, by mi wystarczylo na 4-5 dni?
Bede wdzieczna za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • anka-ania Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 14:55
      Startery i doładowania kupisz praktycznie w każdym kiosku, a nawet w małym spożywczaku, więc na Okęciu pewnie też nie będzie problemu. Niestety nie doradzę, u którego operatora będzie najtaniej.

Nie najlepiej orientuję się w aktualnym rynku, ale coś wątpię w ogólną dostępność nano kart, tym bardziej, że w internecie mnóstwo jest porad w stylu, jak przyciąć kartę SIM. :)
      • zawsze_zielona Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 17:02
        Dzieki. Ha, czyli wracamy do "niech se pani zwezi, tj. przytnie" ;)
        • kk345 Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 19:47
          Nie do konca- karty nano sa jak najbardziej dostepne, ale raczej nie w starterach prepaida (bo nano pasuja tylko do Iphone'a5 więc nie ma na nie gigantycznego popytu) - konieczne więc pewnie byłoby udanie się do punktu obslugi konkretnego operatora, by wymienić kartę ze startera na kartę nano- a to z reguły wymaga zarejestrowania numeru na swoje nazwisko (dowod lub paszport). W Plusie np taka wymiana to koszt ok 12 złotych, ale wymaga jednak fatygi. Pytanie, czy warto na te pare dni?
          • zawsze_zielona Re: Karta SIM prepaid 12.07.13, 10:05
            Dzieki. Tak wlasnie myslalam, ze nanosim to juz luksus i trzeba doplacic. Na pare dni sie nie oplaca, bo prepaidowe numery sie deaktywuja, jesli nie sa doladowywane, prawda. Chyba skonczy sie na nozyczkach;)
    • turzyca Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 21:35
      Na 5 dni, bez internetu, tylko do dzwonienia i smsowania - dosyc umiarkowanego, duzo osob, ale raczej krotkie rozmowy, po pare minut, - wystarczylo mi w Plusie 5 zlotych. Ty chcesz netu i dzwonic za granice, ale mysle, ze 25 zlotych powinno Ci wystarczyc. Albo kup sobie najtanszy starter i potem doladuj odpowiednio do zuzycia (doladowania czesto daja korzysci - np. tansze rozmowy z dana siecia.)
    • filoruska Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 22:25
      Orange ma nanosimy tylko w głównych punktach operatora. W Poznaniu tylko w jednym. W Warszawie nie wiem, ale wystarczy do nich zadzwonić, żeby się dowiedzieć. IPhone5 to nie jest szaleńczo popularny model aparatu.
      Obojętnie jaki operator, to koszt będzie zależał od taryfy i wykupionych pakietów. Rozmowy zagraniczne to już wg cennika międzynarodowego, więc zależy dokąd. Na pewno w takiej sytuacji 5 zł nie starczy. Pojęcie "trochę dzwonić" też jest płynne - dla jednego to 2-3 połączenia po minucie dziennie, a dla innego 300 minut w 3 dni.
      Przejrzyj strony operatorów i wybierz coś, co najbardziej Ci odpowiada. Jak masz kogoś w PL, to niech Ci kupi kartę w firmowym salonie operatora. Będziesz miała od razu nano.
      • helenka333 Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 22:33
        W plusie też możesz mieć problem z nano sim, na pewno nie dostaniesz w prepaidzie, chyba najszybciej w playu lub t-mobile, ale w sumie strzelam ;)
        • kk345 Re: Karta SIM prepaid 11.07.13, 23:19
          Ale po zarejestrowaniu startera w Plusie można wymienić kartę na nano, pisałam to wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka