Dodaj do ulubionych

LWW - doradca zawodowy Warszawa

13.08.13, 13:25
Od 1,5 roku szukam pracy i jestem już zmęczona. Dojrzewam do decyzji, żeby zapytać fachowca, co robię źle, bo niedługo skończy mi się umowa na czas określony i w ogóle zostanę na lodzie.

Czy Lobbystki znają może dobrego doradcę zawodowego w Warszawie, najchętniej też nie zabójczo drogiego? Gwoli wyjaśnienia: wiem, co chcę w życiu robić, mam już doświadczenie w tej działce, wysyłam CV na oferty gdzie spełniam kryteria, nie żądam ponadnormatywnej stawki, na rozmowach kwalifikacyjnych zachowuję się jak sądzę normalnie i profesjonalnie - i odzew jest słaby albo kończy się na pierwszej rozmowie. Jakkolwiek dopuszczam, że po prostu mam długoterminowego pecha, to jednak jeśli mogę cokolwiek poprawić - chcę to zrobić.

Z góry dzięki za polecone kontakty.
Obserwuj wątek
    • po.rzeczka Re: LWW - doradca zawodowy Warszawa 13.08.13, 20:37
      Korzystasz z maila gazetowego? Ja wzięłam kiedyś kontakt do poleconej znajomej znajomej, ale w końcu nie sprawdziłam, gdzie ona przyjmuje i na jakich zasadach, ale czasem mi się przypomina,że bym się chętnie wybrała. Mogę wysłac tel. na priv.
      • anka_z_lasu Re: LWW - doradca zawodowy Warszawa 14.08.13, 21:07
        tak, mam gazetowego maila, poproszę.
        • po.rzeczka Re: LWW - doradca zawodowy Warszawa 14.08.13, 23:28
          Wysłałam.
    • virgaaurea Re: LWW - doradca zawodowy Warszawa 14.08.13, 09:26
      Anko - wez pod uwage jeszcze jedna rzecz;
      Mnostwo, naprawde mnostwo firm wstrzymalo rekrutacje przez ostatnie 2 -1,5 roku. Dotyczy to wielu, naprawde wielu korpo. Bardzo dokladne liczenie kosztow. A wiele z tych, ktore ja prowadza robi to po to, zeby znalezc tanszych pracownikow (restrukturyzacje itd.) lub np. takich, ktorzy bez mrugniecia okiem beda pracowac na samozatrudnieniu (a jesli ktos jest w branzy juz np. 20 lat i caly czas na etacie to przyjdzie mu to o wiele trudniej) - calkiem mozliwe, ze masz wszelkie kwalifikacje, wypadasz dobrze itd., tylko odzew jest slaby bo firma szuka kogos o innym profilu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka