baba06 19.09.13, 21:06 o charakterze marynistycznym i trzeba mieć jakiś "gadżet":( co zabrać? poradźcie proszę:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slotna Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 21:09 Kotwice :P Chuste, breloczek, kapelusz, wszystko do kupienia na allegro ;) Odpowiedz Link
baba06 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 23:09 jesteście niesamowite:) póki co pomysłów mnóstwo, z realizacją gorzej, wymyśliłam siatkę pełną ryb... siatkę /taką rodem z PRL/ i w to kilka puszek z rybami, póki co siatki brak:( Odpowiedz Link
kk345 Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 21:57 Wiosło;) Koszulkę w marynarskie paski, czerwoną apaszkę, żólty sztormiak, gumiaki, sieć rybacką, skrzynkę makreli, puszkę szprotek... Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: Zapomniałam: RUM! n/t 19.09.13, 22:03 Ja to miałam napisać, ja ! Eee, piracką opaskę na oko zrób, papugę na ramię Odpowiedz Link
baba06 Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 22:21 na razie papuga na ramię wygrywa:) impreza już w weekend, fundusze ograniczone...chyba zakleję oko:( Odpowiedz Link
neiti89 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 00:22 Flaszka po rumie, opaska na oko, bandana na głowie, pluszowa papuga/małpa na ramieniu, może hak zamiast dłoni? (metalowy wieszak + cęgi + długi rękaw + jakiś materiał, typu zwinięty podkoszulek, w którym można by zatknąć wieszakowy hak) Odpowiedz Link
helenka333 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 12:42 To ma być marynistyczna czy piracka? Bo opaska na oko, hak i inne takie to mi się z piratami kojarzą bardziej niż z grzecznymi, porządnymi marynarzami :P Bardziej bym szła właśnie w stronę koszulki w paski, plus jakaś chustka na szyje, najlepiej wszystko w kolorach niebiesko-białych, dobrym gadżetem będzie wiosło, ale z wiosłem może być problem, może też być lina zwinięta zawieszona na ramieniu, jakaś luneta, ewentualnie lornetka, fajka może być też. Odpowiedz Link
neiti89 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 13:47 O, luneta to fajny pomysł :) Fakt, poszłyśmy w pirackie rzeczy :P (o, koniecznie wtrącaj "arrr" co trzecie słowo :P) Ale za to jakie oryginalne wymyśliłyśmy - koszulkę w paski to pewnie będzie miała co druga osoba, skoro rządzi tematyka marynistyczna (która wg wikipedii obejmuje wszystko, co związane jest z morzem: zjawiska, przedmioty, miejsca, postaci i wydarzenia, więc wędzona makrelka też będzie chyba marynistycznym gadżetem :D) Odpowiedz Link
teresa104 Wiosło można kupić 20.09.13, 21:27 w Juli są plastikowe i bardzo efektowne drewniane pagaje. Po imprezie zwrócić, przecież nawet się nie zamoczą. Odpowiedz Link
nientepaura galaretka na winie - w butelce 20.09.13, 13:57 jak w temacie - tylko nie za bardzo wiem, jak galaretkę z tejże butelki jeść..., ale wrażenie zrobi;) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 14:12 pseudotatuaż mazakiem na ramieniu - kotwica, róża wiatrów, inne tego typu cuda Odpowiedz Link
joankara Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 15:15 Szanty - na CD lub pendrive, albo jeszcze lepiej w wykonaniu własnym, morskie opowieści ("jakeśmy szli od Falklandów...", opowieści marynistyczne, znaczy o dupie Maryni. Piwo. Rum. Grog też może być, na gorąco. W kapok możesz się ubrać. Albo szelki bezpieczeństwa, to bardziej morsko będziesz wyglądać. Krawat z logo PZŻ. Kapelusik żeglarski, czapka kapitańska. Gumiaki i sztormiak - najlepiej oddychający. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Zostań syrenką 20.09.13, 15:44 Jak stosownie wyeksponujesz górę, to nikt się nie połapie, że na dole nie masz ogonka ;) A serio to rolka alufolii powinna załatwić sprawę na wejście. A przynajmniej odróżnisz się od pasiastego tłumu ;) Odpowiedz Link
teresa104 I to jest bardzo fajny pomysł 20.09.13, 21:22 chociaż ja bym została przy zwykłej folii, ta alu chyba drąca się jest:) Albo uszyć sobie taki elastyczny kokon, obszyć podkładkami do papiaków (market budowlany na wagę), loki nakręcić, błyszczący makijaż. Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 20:30 Możesz zostać eleganckim żeglarzem z eleganckiego yacht clubu. Potrzebna Ci do tego koszulka polo, granatowa marynarka ze złotymi guzikami i mokasyny. Odpowiedz Link