Dodaj do ulubionych

porady potrzebuję, impreza

19.09.13, 21:06
o charakterze marynistycznym i trzeba mieć jakiś "gadżet":( co zabrać? poradźcie proszę:)
Obserwuj wątek
    • slotna Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 21:09
      Kotwice :P Chuste, breloczek, kapelusz, wszystko do kupienia na allegro ;)
      • baba06 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 23:09
        jesteście niesamowite:)
        póki co pomysłów mnóstwo, z realizacją gorzej, wymyśliłam siatkę pełną ryb...
        siatkę /taką rodem z PRL/ i w to kilka puszek z rybami, póki co siatki brak:(
    • kk345 Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 21:57
      Wiosło;) Koszulkę w marynarskie paski, czerwoną apaszkę, żólty sztormiak, gumiaki, sieć rybacką, skrzynkę makreli, puszkę szprotek...
      • kk345 Zapomniałam: RUM! n/t 19.09.13, 21:57
        • ederlezi1981 Re: Zapomniałam: RUM! n/t 19.09.13, 22:03
          Ja to miałam napisać, ja !
          Eee, piracką opaskę na oko zrób, papugę na ramię
    • baba06 Re: porady potrzebuję, impreza 19.09.13, 22:21
      na razie papuga na ramię wygrywa:)
      impreza już w weekend, fundusze ograniczone...chyba zakleję oko:(
    • neiti89 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 00:22
      Flaszka po rumie, opaska na oko, bandana na głowie, pluszowa papuga/małpa na ramieniu, może hak zamiast dłoni? (metalowy wieszak + cęgi + długi rękaw + jakiś materiał, typu zwinięty podkoszulek, w którym można by zatknąć wieszakowy hak)
      • helenka333 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 12:42
        To ma być marynistyczna czy piracka? Bo opaska na oko, hak i inne takie to mi się z piratami kojarzą bardziej niż z grzecznymi, porządnymi marynarzami :P Bardziej bym szła właśnie w stronę koszulki w paski, plus jakaś chustka na szyje, najlepiej wszystko w kolorach niebiesko-białych, dobrym gadżetem będzie wiosło, ale z wiosłem może być problem, może też być lina zwinięta zawieszona na ramieniu, jakaś luneta, ewentualnie lornetka, fajka może być też.
        • neiti89 Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 13:47
          O, luneta to fajny pomysł :) Fakt, poszłyśmy w pirackie rzeczy :P (o, koniecznie wtrącaj "arrr" co trzecie słowo :P) Ale za to jakie oryginalne wymyśliłyśmy - koszulkę w paski to pewnie będzie miała co druga osoba, skoro rządzi tematyka marynistyczna (która wg wikipedii obejmuje wszystko, co związane jest z morzem: zjawiska, przedmioty, miejsca, postaci i wydarzenia, więc wędzona makrelka też będzie chyba marynistycznym gadżetem :D)
        • teresa104 Wiosło można kupić 20.09.13, 21:27
          w Juli są plastikowe i bardzo efektowne drewniane pagaje. Po imprezie zwrócić, przecież nawet się nie zamoczą.
    • nientepaura galaretka na winie - w butelce 20.09.13, 13:57
      jak w temacie - tylko nie za bardzo wiem, jak galaretkę z tejże butelki jeść..., ale wrażenie zrobi;)
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 14:12
      pseudotatuaż mazakiem na ramieniu - kotwica, róża wiatrów, inne tego typu cuda
    • joankara Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 15:15
      Szanty - na CD lub pendrive, albo jeszcze lepiej w wykonaniu własnym, morskie opowieści ("jakeśmy szli od Falklandów...", opowieści marynistyczne, znaczy o dupie Maryni.
      Piwo. Rum. Grog też może być, na gorąco.
      W kapok możesz się ubrać.
      Albo szelki bezpieczeństwa, to bardziej morsko będziesz wyglądać.
      Krawat z logo PZŻ. Kapelusik żeglarski, czapka kapitańska.
      Gumiaki i sztormiak - najlepiej oddychający.
    • fanaberia.fanaberia Zostań syrenką 20.09.13, 15:44
      Jak stosownie wyeksponujesz górę, to nikt się nie połapie, że na dole nie masz ogonka ;)
      A serio to rolka alufolii powinna załatwić sprawę na wejście. A przynajmniej odróżnisz się od pasiastego tłumu ;)
      • teresa104 I to jest bardzo fajny pomysł 20.09.13, 21:22
        chociaż ja bym została przy zwykłej folii, ta alu chyba drąca się jest:)
        Albo uszyć sobie taki elastyczny kokon, obszyć podkładkami do papiaków (market budowlany na wagę), loki nakręcić, błyszczący makijaż.
    • kocio-kocio Re: porady potrzebuję, impreza 20.09.13, 20:30
      Możesz zostać eleganckim żeglarzem z eleganckiego yacht clubu.
      Potrzebna Ci do tego koszulka polo, granatowa marynarka ze złotymi guzikami i mokasyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka