kasica_k 22.01.14, 02:50 Jak w tytule - robiłam porządki i uzbierała mi się pokaźna ilość przeterminowanych lekarstw. Kiedyś w aptekach stały specjalne kosze do tego celu, ale ostatnio jakoś nie widuję. Widziałyście może gdzieś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izas55 Re: Gdzie wyrzucić przeterminowane leki w Warszaw 22.01.14, 07:14 Doszukałam się tego czysta.um.warszawa.pl/punkty-zbiorki-przeterminowanych-lekow-i-termometrow-rteciowych Odpowiedz Link
slotna Re: Gdzie wyrzucić przeterminowane leki w Warszaw 22.01.14, 08:55 W aptece Beata na rogu Nowolipia i Jana Pawla jest na bank, bo sama wrzucalam nie tak dawno. Najlepiej pewnie spytac w aptece do ktorej chodzisz, czy wezma. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Gdzie wyrzucić przeterminowane leki w Warszaw 22.01.14, 09:57 slotna napisała: > Najlepiej pewnie spytac w aptece do ktorej chodzisz, czy wezma. > Dokładnie, polikwidowano te kosze, jak w mojej aptece ostatnio spytałam, to powiedzieli, żeby im dawać do ręki. W wykazie linkowanym przez Izas jest uwzględniona. Może do tych koszy ludzie śmiecie wrzucali? Albo butelki z kroplami i syropami się tłukły? Odpowiedz Link
kasica_k Dzięki 22.01.14, 14:34 W wykazie podanym przez izas55 widzę aptekę blisko domu, więc tam się udam. Zobaczymy, czy wezmą. Odpowiedz Link
urkye Re: Dzięki 22.01.14, 20:49 Powinni wziąć, oddawałam już stare leki w wielu różnych aptekach - nigdy nie było problemu:) Zawsze dawałam bezpośrednio farmaceucie, koszy na stare leki nie kojarzę. Odpowiedz Link
szarsz Re: Dzięki 22.01.14, 21:51 U mnie są, a na pewno były jeszcze pod koniec roku, bo wrzucałam. Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Dzięki 22.01.14, 22:05 Zależy od apteki - sieciówki typu Superpharm przyjmują bez problemu (nie mają kosza, trzeba oddać farmaceucie), małe apteki nie chcą - po zmianie ustawy śmieciowej chyba koszty utylizacji wzrosły i nie wszystkie apteki mogą/chcą się w to bawić. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Dzięki 23.01.14, 02:24 Wynik: kosza dedykowanego brak, ale pani farmaceutka wzięła ode mnie cały woreczek. Mam nadzieję, że wyląduje on tam, gdzie powinien. Apteka z w/w wykazu. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Gdzie wyrzucić przeterminowane leki w Warszaw 23.01.14, 18:49 W każdej aptece przyjmują - chyba mają taki obowiązek. Odpowiedz Link